2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Speelronde 6 dan de 1e fase alweer! En wat kijken we met veel tevredenheid om ons heen als we zien en horen hoeveel teams van ZSV inmiddels 1e fase kampioen zijn mogen worden!
Klein opsomming; De JO9-2, de JO15-1 en de JO12-2 hebben hun ‘platte-kar-moment’ zelfs al achter de rug volgens de laatste info!
Voor de JO13-1 zit dat kampioenschap er nét niet meer in om in de top 3 te eindigen, maar spanning om de 4e en 5e plek blijft er zeker wel.
Weer genoeg randinformatie, terug naar de orde van de dag! Want deze ronde mochten we ons klaarstomen voor een duel tegen Gemert JO13-3.
Aanwezig was nagenoeg iedereen, alleen Teun en Stijn stonden gemarkeerd als afwezig. Tim mocht voor deze partij net als vorige week de aanvoerdersband om zijn arm schuiven.
Bij aanvang van de wedstrijd werden de volgende jongens in de basis opgesteld;
Op doel Daan, in de verdediging van links naar rechts Dries, Tim, Joël en Dex, in het middenveld Mohammed, Sem Aarts en Luuk, en in de voorlinie Thibe, Sem van Bommel en Aiden. Dat geeft dan als wisselspelers Knut, Willem, Neal en Sem Relou.

Na een minimale vertraging, doordat de voorgaande wedstrijd wat uitliep, konden we aftrappen op veld 3 voor een wedstrijd welke wederom onder een heerlijk zonnetje gespeeld kon gaan worden.
De start van de wedstrijd kan kort worden samengevat. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en probeerden ook met passie en inzet op te bouwen richting het doel van de tegenstander.
Het waren echter bij allebei de ploegen de verdedigers die heel goed werk leverden, dat is voor doelmannen altijd wel een fijn gevoel als je ziet dat je verdedigers het prima oplossen allemaal.
In de 12e minuut was dan toch een momentje te bespeuren waarbij de geel-zwarten niet helemaal goed verdeeld stonden bij een corner die Gemert had verdiend in een aanval daarvoor.
De corner werd genomen en kwam bij een totaal vrije speler van de bezoekers terecht en die wist de bal stijlvol in een soort van lob over onze keeper heen te knallen. Hierdoor kwamen de bezoekers op een minimale voorsprong van 0-1 πŸ₯….
ZSV deed zijn best om hier wat tegen te doen, maar helaas bleef die verdediging van Gemert als een muur staan en kregen onder andere Sem Aarts, Aiden en Willem het niet voor elkaar om hun te passeren.
Aan het eind van de 1e helft probeerden Tim en Joël vanuit de verdediging mee te schuiven richting aanval en aan druk op het voetbal was totaal geen gebrek, alleen werd het daardoor wel druk op de helft van de tegenstander en dan valt het niet meer mee om een bal lekker rond te spelen.
Zodoende bleef de teller op 0-1 hangen tot het rustsignaal van scheidsrechter Bart Sleegers.
Tijdens de rust bleven beide teams rond het veld hangen om hun puntjes op de i te zetten, waardoor de rust na een minuut of 10 werd afgebroken en de boys weer hun plaats op het veld innamen.

Tijd voor de 2e helft!
Die 2e helft werd door de thuisploeg volgas gestart, waarbij in de 3e minuut van de 2e helft Tim er voor koos om Knut (die inmiddels de spitspositie in had mogen nemen) weg te sturen over de welbekende as van het veld. Flink aangemoedigd door tal van toeschouwers moest Knut wel hard werken om én de verdediger voor te blijven met de bal én zich te gaan focussen op de keeper! Laatst genoemde kwam eigenlijk best goed uit zijn doel richting Knut, maar Knut weet inmiddels dat balletje wel te raken in zo’n duel. Heel siervol plantte hij dan de bal ook netjes in de linkerhoek van het doel! πŸ₯… 1-1
Hierdoor was de score weer in evenwicht, maar de grote vraag was natuurlijk wie van de 2 partijen hier de juiste voortzetting in wist te maken.
Net zoals in de 2e helft werd dit doelpunt gevolgd door evenwichtig over-en-weer-voetbal, waarbij de verdedigers aan beide kanten goed hun rol wisten te vervullen. De vlag voor buitenspel moest daardoor aan beide zijdes wel een paar keer de lucht in.
In minuut 45 leek het toch echter weer exact hetzelfde als in minuut 33. Je zou het een ingestudeerde aanval kunnen noemen en eerlijk is eerlijk… Als die is ingestudeerd, dan is het zeker niet tijdens de trainingen gedaan, maar waarschijnlijk op een vrijetijds-trapveldje buiten schooltijd om. Enfin… Tim speelde wederom de bal via de as richting Knut en Knut mocht weer met de bal op pad richting het doel van Gemert. Na iets meer tegenstand als een 12 minuten daarvoor lukt het Knut dan toch ook weer om de bal in het netje te plaatsen. Vreugde alom bij ZSV, want wat begon met een kleine achterstand, was nu omgekeerd naar een kleine voorsprong. πŸ₯… 2-1
De thuisploeg was ‘aan’, zo leek het wel! Vol goede moed en overgave werd er snel genoeg weer een aanval opgebouwd, deze keer via Aiden die de bal meekreeg en over de linkerzijde weg sprintte. Voor het doel leek deze aanval echter in eerste instantie te stranden, doordat bijna iedereen in de 16 de bal wel mocht raken, maar uiteindelijk kwam die toch weer voor de voeten van Aiden en die rouste de bal in het doel! In de 47e minuut kwam daardoor de stand op πŸ₯… 3-1
Deze marge van 2 doelpunten leek als een welkome warme deken over de thuisploeg te vallen.
In minuut 53 lukte het Aiden weer om via de zijkant zich vrij te worstelen van zijn verdediger en met succes! Ergens in de notulen zijn we helaas vergeten te kriebelen wie hem hielp in deze aanval, wel weten we dat er een serieus prima 1-2-tje aan vooraf is gegaan én dat Aiden hiermee de wedstrijd wist af te sluiten met een 4-1 score op het blaadje van de scheidsrechter! πŸ₯… 4-1

Door deze zege op Gemert blijft ZSV zicht houden op de 4e plek in de stand, want de tegenstander van volgende week is Rood-Wit die dus met slechts 1 punt meer boven ZSV staat in de stand. We zullen volgende week zien welke kant het dubbeltje op mag vallen, want op zaterdag 14 oktober trappen we af in de strijd om de 4e en 5e plek om 10:30 uur op Sportpark de Rijpel in Helmond.
Ook daar is support van harte welkom en misschien ook wel keihard nodig, want die 12e man is vaak zo belangrijk! Zien we jullie dan ook? Het is dan overigens de laatste wedstrijd van deze fase en de boys gaan na die partij genieten van hun welverdiende week (herfst)vakantie.
En dan weer die titel… Tja, een uitspraak van Sem Relou op de bank… Nadat Dries met knieklachten gewisseld wilde worden… Zei Sem; Ik denk van knie…