DEURNE
tel. 0493-315548

We mochten weer!
En wat waren we er aan toe!

Na alle tussenstops, vakanties en weersonderbrekingen stond er gelukkig (bleef er ook staan) een wedstrijd op de kalender en niet zomaar 1.
De koploper uit onze competitie mocht zich komen melden op sportpark de Kranenmortel. Een tikkeltje verwarrend was het natuurlijk wel, want deze koploper speelt in dezelfde kleurencombinatie als onze buren. Over wie we het hebben? SV Someren...

In de aanloop naar deze wedstrijd zijn er dus enkele trainingen niet door kunnen gaan, maar was er wel een nog te vernoemen training die wél door kon gaan, namelijk de woensdag vóór de carnaval.
Speciaal voor die training hadden Bart en Ron in de grabbelton gegraaid, waarna Bart de nodige maskers meenam naar de training en Ron een heuse bleutoothspeaker zo groot, dat die zijn eigen wielen er onder heeft zitten.
Hiermee werd een carnavaleske training gegeven, waarvan we enkele kiekjes hebben toegevoegd aan dit verslag.

Die speaker, of beter gezegd, die BOX... Viel goed in de smaak bij de boys en er werd dan ook al snel bekonkeld dat die box ook maar met wedstrijden er bij mocht zijn in de kleedkamer... En zo geschiedde dus op 24 februari jongstleden.

Voor de wedstrijd in de voorbespreking stond die box prominent in de kleedkamer en het blijft de vraag of de jongens nou naar de opstelling aan het luisteren waren, of stiekum toch gewoon aan het dagdromen waren over welke beats er na de wedstrijd te horen zouden zijn...

Genoeg inleiding! Op naar de wedstrijd!

Vlak voor aanvang kregen we van Toon Kuunders nog te horen dat we niet op het in eerste instantie geplande veld 6 hoefde te ballen, maar dat we zowaar op het kunstgrasveld onze kunstjes mochten tonen.
Zo gezegd, zo gedaan!

In onze startsopstelling stond na een korte transfer Joël weer in ons team. Om ze allemaal even te benoemen, op doel Daan, achterin Dries, Tim, Stijn en Dex, op het middenveld Joël, Willem en Sem en in de voorhoede Thibe, Mohammed en Luuk. Als wissels hadden we beschikking over Aiden en Koen. Helaas moesten we het dan weer doen zonder Knut en Neal, hopelijk zijn we de volgende keer weer compleet!

Met slechts enkele minuten vertraging gaf scheidsrechter Has het startsignaal voor deze wedstrijd.
Mooi was om te zien dat beide ploegen meteen 'aan' stonden en in beide richtingen mooie aanvallen werden opgezet. Ergens in de aantekeningen stond gekriebeld dat de 1e kans voor ZSV was, maar het doel was te smal voor dat schot en de bal ging een metertje of wat langs.
Vanaf minuut 18 was het de bezoekende ploeg die vol druk bleef zetten in hun aanvallen en steeds dichter bij Daan en zijn doel konden komen. In de 20e minuut werd dit door hun bekroond met de openingstreffer. 0-1 🥅
Deze treffer gaf de geel-zwarten wel nog meer boost om door te gaan drukken richting de gelijkmaker.
Waar Willem en Sem in de basisopstelling allebei op een 'gewisselde' locatie stonden, werd dit op verzoek van Sem al snel gewijzigd naar de ' oude bekende' opstelling. Willem dus op zijn vertrouwde mid-mid en Sem 'lekker' over de zijlijn. Na nog wat meer verschuivingen en wissels kwam daarmee de combinatie over links van Sem en Aiden tot stand. Die 2 wisten daar in minuut 28 wel raad mee!
Sem wist op zijn eigen manier de tegenstander uit te kappen en Aiden aan te spelen. Aiden zag vervolgens dat de keeper van SV Someren best wel ver van zijn doel afstond en Aiden lobte de bal prachtig in het netje. 🥅 1-1
Alles leek er op, dat deze tussenstand ook de ruststand mocht gaan zijn, maar niets bleek minder waar, want als een soort duveltje uit een doosje kregen de bezoekers de bal toch weer in de lange hoek te werken, waardoor de ruststand in de 28e minuut op 1-2 werd gezet. 1-2 🥅

Tijdens die rust verkozen de gasten om in het laf stralende zonnetje te rusten en de 13-1 van ZSV trok toch echt even richting hun kleedkamer.
Wat er allemaal verteld is in die kleedkamer? Dat blijft natuurlijk het geheim van de ploeg, maar wel was het korte weerzien van die zwarte box een extra stimulans om de 2e helft alles te geven, want kansen waren er zeker om de koploper aan te pakken.

Als herboren werd de 2e helft gestart met een gretig ZSV dat het spel grotendeels bepaalde op de helft van SV Someren, wat natuurlijk altijd gevaarlijk is op momenten van counters, maar met sprinters als Joël, Tim, Stijn en Dries in de achterhoede kwamen de bezoekers toch iedere aanval tekort om überhaupt in de buurt van Daan te kunnen komen. Die paar pogingen die dan wel bij Daan kwamen, wist Daan succesvol te stoppen!
In minuut 46 werd alle inzet beloond, door wederom een combi van Sem en Aiden. Na een heerlijk 1-2-tje van die 2 was het nu Aiden die Sem weg stuurde met de bal richting het doel en Sem rond koelbloedig af! 🥅 2-2
Tijdens de laatste 10 minuten hebben beide ploegen nog serieuze kansen gehad om de overwinning naar zich toe te trekken, maar alle complimenten aan beide keepers met hun verdedigers, want door goed samenwerken bleef de stand 2-2.
De reacties langs het veld waren allen lovend en werden met plezier ontvangen door de boys! Gestreden tegen de koploper en toch een punt gepakt!

Dit mocht na de wedstrijd uiteraard gevierd worden in de kleedkamer en daar kwam een bietje, of was het een beatje, geluid aan te pas!

Op naar volgende week! Een uitwedstrijd in Asten Heusden tegen ONDO. Alle support is dan van harte welkom! We trappen af om 11.45 uur op sportpark de Heikamp.