ZSV JO10-2JM

4e klasse 41

5 september 2020 9:00

Het nieuwe seizoen is door de JO10-2 bijzonder goed afgetrapt tegen Bruheze.

Beide ploegen hadden na de aftrap nog wat moeite om kort bij het doel van de tegenstander te komen, maar na 8 minuten was het Sem Aarts die na een paar prachtige moves zijn eerste van het seizoen aantekende, 0-1.

Het was voor het aanwezige publiek nog even wennen dat er niet uitgebreid gejoeld en gejuicht mocht worden, dus de oerkreten werden snel ingedamd en gevolgd door vele sorry's, maar de blijdschap was er niet minder door.

Even later lukt het Bruheze alweer heel snel om de gelijkmaker te noteren in de 16e minuut.

Vlak daarna kreeg Dries van den Heuvel een schitterende kans vlak voor de neus van de keeper, maar er kwam nog net een voet tussen van een verdediger die het schot omkeerde in een tegenaanval van Bruheze.

Deze kans werd door de thuisploeg goed benut en jawel... daar was de voorsprong weer voor de thuisploeg... 2-1 vlak voor rust.

Tijdens de rust werd er goed gebabbeld over wat goed ging en wat misschien beter mocht en de jongens en meiden gingen er weer goed voor staan!

Sem Aarts ging gebrand en enthousiast de 2e helft en met een superknal kwam het net strak gespannen staan en mochten de handen weer de lucht in, 2-2 gelijke stand.

Door goed samenspel en af en toe een tikkeltje tikkie-takkie-voetbal duurde het maar 2 minuten eer Sem zijn 3e maakte en zijn hattrick liet noteren, de ploeg kreeg er steeds meer zin in! 2-3 :-)

De spelers van Bruheze zagen zo hun voorsprong weer verdwijnen en leken even alle ogen op Sem Aarts te richten waardoor Koen Smits royaal de ruimte kreeg en een heerlijke trap vanaf het middenveld in een lob over de keeper in de goal wist te werken! Wat een supergoal!!! 2-4.

Heel kort leek het rustig te blijven met het scoren, er werd in 2 richtingen aangevallen en Luuk Koppens wist als keeper een paar mooie schoten tegen te houden van Bruheze.

Vanuit een uitbal kon ZSV het spel weer hervatten en dribbelde netjes langs de lijn door naar voor, waar wederom Sem er 1 in het net wist te leggen, de fans waren wederom op het randje van hun stemverhef door blijdschap! 2-5 voor had ze vorig seizoen nog niet zo heel vaak op het scorebord staan.

Bij Bruheze werden ze even goed aangeslingerd en ze begonnen toch wat tegengas te geven.

Met een trap vanaf de zijlijn kwam de bal in de kluts tussen de scheenbeschermer en de paal van Luuk, dus met wat mazzel voor de thuisploeg, maar ook wel weer terecht kwam de stand op 3-5.

Verwarring alom, want nu moest er weer worden afgetrapt... ZSV wist even niet meer waar dat moest gebeuren op het veld, want de laatste aftrap was van ergens in de eerste helft.

Die verwarring gaf de thuisploeg nog een kans, waardoor ze met een prachtig schot snel genoeg de 4-5 wisten te maken. Het werd dus nog serieus spannend in de slotfase, maar zo koelbloedig als ze met zijn alle waren begonnen werd het laatste doelpunt gemaakt door de kids van ZSV JO10-2G. Eindstand 4-6 en de feestvreugde was compleet!

Ze zeggen wel eens... Een goed begin is het halve werk...