Weer een wedstrijd met veel doelpunten voor en tegen

-

SJVV JO10-2

4e klasse 41

12 september 2020 10:30

Afgelopen zaterdag mocht er gespeeld worden door ZSV JO10-2G tegen SJVV JO10-2G en daar zagen we 2 teams die afgelopen jaar al eens tegen elkaar mochten spelen, echter toen nog als JO9-2.

In de opstelling van ZSV een paar opvallende afwezigen, Sem Aarts en Lise Krol waren beide afwezig, waardoor er een lichte druk op de wissels kwam te liggen voor de wedstrijd.

In een goed en rijkelijk gevuld sportpark, waarbij vele papa's, mama's, opa's, oma's, broertjes, zusjes en andere familieleden en vrienden weer vol goede moed zich langs de lijn hadden opgesteld, was het even wachten op het startsignaal voor deze match.

ZSV mocht aftrappen en begon zeer aanvallend de wedstrijd, maar SJVV liet zich hierin niet kennen en verdedigde goed en ging dan op hun beurt weer vol in de aanval.

In de goal bij ZSV had Fleur van de Vranden haar plaats goed ingenomen en de eerste aanval van SJVV werd goed tegen gehouden. Hierna volgde een snelle uitbraak door het midden en via de zijlijn en Sem Relou wist op mooie wijze de 1-0 te scoren in de 4e minuut.

Het publiek was in hun nopjes een paar minuten, totdat SJVV de gelijkmaker wist te maken. Dit beloofde al na 7 minuten een spannende wedstrijd te gaan worden, waarbij de beide teams weinig tot niks aan elkaar onder zouden doen.

Er werd in beide richtingen goed aangevallen, waarbij de keepers goed de bal tegen wisten te houden of de verdediging hun voet op het juiste moment tegen de bal wist te zetten.

Het lukte SJVV nog voor de eerste time out toch 2 keer meer te scoren, waardoor de stand 1-3 werd.

In het volgende kwart werd door beide ploegen weer goed gezocht naar de kansjes om naar de goal te komen en Koen Smits en Luuk Koppens stonden in de verdediging van ZSV goed hun mannetje.

Een paar ballen naar voren richting Dries van den Heuvel zorgden voor de nodige counters, maar helaas stond daar toch iedere keer de keeper van SJVV op de juiste plek om de bal tegen te houden.

Tijdens dit 2e kwart lukte het ZSV helaas niet om de bal in de goal te schieten in tegenstelling tot SJVV die er 3 konden scoren. Nog niets aan de hand, de wedstrijd was pas op de helft.

Tijdens de rust was er een goede peptalk aan de kant van de Zeilbergse voetballers en ook werd er een tactische wijziging in de opstelling doorgevoerd.

Waar Thibe van Deurzen meer naar de verdediging werd geschoven kreeg Koen Smits de vrijheid om als spits mee te gaan spelen.

In de 2e helft (of het 3 kwart) bleek deze tactische wijziging heel goed uit te pakken.

Na slechts 6 minuten vanaf de aftrap zag Koen Smits zijn kansen bij het inspelen van een uitbal. Hij dribbelde de bal in en speelde de ene na de andere speler van SJVV uit en kwam oog in oog met de keeper... Dit was zijn momentooooo en jawel hoor, doelpunt voor ZSV!!! Het applaus van het aanwezige publiek moest luidgeschreeuw van blijdschap vervangen, maar het klonk hard en duidelijk :-)

Dit gezien hebbende, was het SJVV die een soort gelijke opbouw probeerde... De bal was uit en moest ingedribbeld worden, je voelt hem al aankomen, zelfs de keepster werd uitgespeeld bij deze aanval.

De overige speeltijd van het 3e kwart kwamen beide ploegen niet meer voorbij de verdediging en konden de keepers een beetje op adem komen.

Er was een moment waarop Gijs van de Wallen de bal onderschepte en richting doel van SJVV begon te rennen. Hierbij kwam steun van Sem Relou, maar wat jammer dat er weer een voet van SJVV tussen de pass kwam die Gijs wilde maken naar Sem

Bij het horen van het signaal voor de laatste time out konden we dus gerust zeggen dat er 1-1 was gespeeld in het 3e kwart!

Het laatste kwart werd ook aangevangen en hier kwam dan helaas naar voren dat de vermoeidheid parten ging spelen. Doordat er 2 wisselspelers minder waren, moesten de kids iets meer werken om het eind van de wedstrijd te halen.

Tijdens het laatste deel van deze wedstrijd mocht Koen weer een keer flink hard knallen op doel, waarbij het net strak gespannen stond! Wat een prachtig doelpunt!

Verder zagen we 2 kansen van Dries op een haartje na langs het doel afgaan en Thibe kon zijn voet net niet onder de bal krijgen om te scoren.

In bijna de laatste minuut mocht de grote teen van Fleur in een val-strek-tegenhoud-keeper-moment een knal van de tegenstander van richting laten veranderen, waardoor er een cornersituatie kwam voor SJVV, wat een redding van Fleur was dat! Het leek wel een split-spagaat-stop!

SJVV scoorde in het laatste kwart nog 4 keer, waardoor de eindstand uitkwam op 3-11.

Na de wedstrijd mochten ze allemaal nog een strafschop nemen, daar zijn enkele foto's van gemaakt en toegevoegd aan dit verslag.

Volgende week mogen we op bezoek bij Liessel, tot dan!

(De score/uitslag is in deze competitie totaal niet van belang, het gaat om het goede spel wat de kids laten zien en waar ze steeds beter in mogen worden)