tel. 0478-541248

De lat ligt nét een tikkeltje te hoog...

Sinds vorig seizoen werkt de KNVB met een nieuw competitie-systeem en dat kan tot een beetje knikkende kniën leiden en zo ook vandaag weer.
Vandaag aanwezig waren Stijn, Gijs, Dries, Yorrick, Dex, Tim, Thibe, Luuk en Joël.
Bij aanvang van de wedstrijd hadden we Stijn in de goal, in de achterhoede Joël, Luuk en Gijs, op het middenveld Gijs, Thibe en Tim en Dex stond als diepe spits klaar om het vuurwerk te laten knallen. Yorrick startte als 1e wissel.

Na de aftrap die door ZSV werd genomen was het toch al snel het thuisspelende team dat de opening na ongeveer 1 1/2 minuut op het scorebord liet noteren. Dit was wel even schrikken, zo vlot al de 1-0 op de teller.
Dit gaf de spelers uit Ysselsteyn goede moed en zij wisten dan ook al vrij vlot de 2-0 en 3-0 te maken.
Als je dan die score als lezer zo ziet, zou je denken dat het 1-richtingsverkeer was op het grasveld, maar het tegendeel was toch echt het geval. Zo was er in de 7e minuut dan toch de 1e grote kans voor de kids van ZSV. Vanuit een uitbal dribbelde Dex met souplesse het veld in en passte de bal heerlijk naar Thibe, die zo rond de penaltystip de bal heerlijk op de slof nam met de linkerkruising als bestemming. Helaas zat er nog net de grote teen van een verdediger van Ysselsteyn tegen die bal en ging de bal op een haartje na langs het doel. De meegereisde supporters hadden hem al zo goed als geteld :-)
Ysselsteyn kon na de verdiende corner van ZSV de bal weer snel afpakken en counterde weer alsof het niets was en daar stond dan toch de 4-0 op de teller.

Tijdens de time out na het 1e kwart sprak Mike de bemoedigende woorden tot de jongens, want ze hadden echt wel goed en hard gewerkt in dat eerste kwart! Vol goede moed stapten ze weer binnen de lijnen voor het 2e kwart.

Dat die peptalk zijn vruchten af zou werpen bleek al na een kleine minuut in dat 2e kwart, want nu was het Thibe die een prachtige steekpass gaf aan Dex, die briljant afrondde tot een stand van 4-1!
Dit geeft de burger moed! Even daarna onderschept Stijn als keeper de bal en gooit die snel naar Yorrick, hij passt vervolgens weer fabuleus naar Tim. Tim heeft de meter-vreters aan en maakt zo een oversteek van eigen helft tot ongeveer het keepersgebied van de tegenstand. Na enkele schijnbewegingen die zelfs meneer Depay niet na zou doen, speelt Tim de bal door naar Dries. Dries 'wipt' de bal meteen over de laatste linie en Dex ontvangt, neemt aan, draait, schiet... nét langs de verkeerde kant van de paal.

Misschien kwam het weer doordat het publiek uitzinnig stond te juichen alsof er gescoord was, dat de verdediging even afgeleid leek, want Ysselsteyn voelde de Zeilbergse druk en zij zette weer even aan. Gevolg, snel 2 doelpunten en de stand stond op 6-1.
Dries kreeg nog een mega-joekel-kans vanaf het middenveld, hij kreeg de bal aangespeeld en de tegenstander struikelde voor Dries zijn neus over de bal, waardoor Dries even bezorgd was om zijn medespeler. De scheidsrechter riep; Doorspelen, niets aan de hand! Daarop nam Dries de bal op zijn pantoffel en schoot op doel vanaf ongeveer 18 meter of meer! De keeper wist die bal nog maar nipt op de lijn te stoppen... Dries vierde zijn 1e bijna doelpunt met deze schoenen! 'Het komt steeds dichterbij' riep hij, 'de dag dat ik mijn 1e doelpunt scoor met mijn nieuwe schoenen!'

Aan alles kon je merken dat de boys van ZSV nog moeten wennen aan het grotere veld, maar ze doen echt goed hun best. Het leek wel even of de thuisspelers al jaren op een groter veld spelen en zij sluiten dan ook de 1e helft af met een 9-1 voorsprong.

In de rust deelde Mike de juiste woorden uit en ook Ron vulde aan, dat wanneer wij meer zouden scoren, we ook met meer glimlachjes over het veld zouden lopen.
Dit leek alweer de peptalk waar Tim op zat te wachten, want al heel snel na aanvang van het 3e kwart brak Tim uit en door alle barrieres. Kundig zag hij dat de keeper enorm ver uit zijn keepersgebied was, waardoor een krachtig schot het net strak zette van het doel! 9-2 en de boys begonnen meteen te smilen!

Dat daarna Ysselsteyn weer 2 keer tot scoren kwam, was nu niet meer zo belangrijk voor de Zeilbergse Sporters, want snel na de 11-2 brak Dex door de linies en deed hetzelfde trucje. Hij zag de keeper zo'n beetje in de spits staan, waardoor Dex een heerlijk afstandsschot in het doel zag belanden. 11-3!
Feitelijk was het zelfs 2-2 in het 3e kwart!

In het 4e kwart trok de thuisploeg dan toch echt de overwinning naar zich toe, door nog 2 keer te scoren. In de 58e minuut wist Dex toch nog het verschil in doelpunten te verkleinen, nadat Dries een prachtige pass gaf richting Dex en laatstgenoemde de stand op 13-4 afsloot.

Moe van het strijden, maar zeker voldaan verlieten de jongens het veld.
Waarschijnlijk zijn ze door de KNVB op een hoger niveau ingeschaald als we als supporters graag zouden zien, maar al zou dat zo zijn, dan nog strijden ze opperbest!

Volgende week; THUISWEDSTRIJD tegen SV Venray! Aftrap om 10:30 uur