HELMOND
tel. 0492-724955

Afgelopen zaterdag stond het duel op de kalender voor de nachtdienst-voetballers onder ons!
Om 08.30 uur mochten de boys aftrappen bij SV Brandevoort en die spelen getrouw hun partijen (al) in de vroege ochtend van de zaterdagen.

Dit hield dus in dat we allemaal ergens midden in de nacht, zo rond een uurtje of 07.30 uur mochten verzamelen en vertrekken vanuit Sportpark de Kranenmortel in de Zeilberg. We hebben er zelfs een paar 'appjes' aan gewaagd richting Toon, de beheerder van alle wedstrijdartikelen van ZSV én ook hij was voor dag en dauw door het mistige Zeilbergse landschap afgereisd naar het sportpark.

Ze waren er dan ook allemaal! Dries, Koen, Dex, Tim, Gijs, Joël, Stijn, Luuk en Yorrick... Oh wacht... Thibe was er niet, maar die zou rechtstreeks komen, dus meer dan voldoende kids om  mee ten strijde te trekken.

Eenmaal aangekomen bij het sportpark van SV Brandevoort hoorden we al snel dat we mochten voetballen op veld 1... Het hoofdveld!
Het kunstgras van hun hoofdveld had ook de nodige mist opgesloeberd, wat weer leidde tot een natte (kunst)grasmat... Goei slidingmatje dus :-)

De wedstrijd op zich was er 1 die al snel leek op die van de week ervoor. Ook deze tegenstander was nét dat kleine beetje scherper (gewend aan vroeg opstaan dus) en nét dat kleine beetje sneller richting het doel.
Het 1e kwart lukte het hun dan ook om een keer of 5 te scoren, maar aan de andere kant lukte het ZSV ook om een aantal keer op te bouwen richting het doel van de gastpartij.
In de 12e minuut bijvoorbeeld, was het Koen die bal perfect aanneemt en er met het grootste gemak mee tot over de middellijn dribbelt, subtiel de bal passt naar Gijs die zijn positie had ingenomen inmiddels op linksvoor en die tikte meteen door naar Dex... Dex haalt uit met een mooi schot, maar helaas... De keeper was allert en vangt de bal van Dex op.

Tijdens de 1e time out werden de jongens van ZSV weer op scherp gesteld door Mike, waardoor het 2e kwart gestart kon worden met nieuwe tactieken in het verschiet!
Snel genoeg in de 16e minuut van de wedstrijd weet Yorrick op het nippertje een Drommeltje te voorkomen, want het afstandschot van de tegenstander kwam zo hard op mijn handen, dat de bal met fikse vertraging wel richting doellijn ging, maar door het snel en scherp optreden van onze goalie kon hij de bal nog nipt op de lijn vastpakken om de 6-0 te voorkomen.
Dat Brandevoort op scherp stond, bleek helaas toch ook weer snel, want nog geen minuut later wist hun mid-mid toch met een (en dat mag gezegd worden) mooi afstandsschot het net van de goal weer strak te zetten, waardoor de 6-0 toch een feit werd.
Onze jongens waren nu nog scherper dan scherp en de verdediging ging nog beter te werk, waardoor het thuisteam niet meer in de buurt van de goal van ZSV kwam of tijdig werd onderschept.
In de 27e minuut kwam dan eindelijk de doorbraak voor ZSV en Tim ging op solo-tour vanaf eigen helft volgas richting het doel van de tegenstander. Hij kapte 3 spelers uit, zoals je dat normaal alleen bij Messi zou zien of Memphis en met de laatste krachten uit zijn sprint gaf hij de bal een dusdanig harde knal, dat de keeper gewoon geen schijn van kans had! 6-1, oftewel 1-1 in het 2e kwart!

Tijdens het 3e en 4e kwart zijn er van beide kanten nog best wat leuke aanvallen opgezet, maar alleen het thuisteam wist de bal nog enkele malen achter onze keeper te krijgen, maar als je dan weer van kwart tot kwart zou kijken, was het 3e kwart slechts 2-0 voor het thuisteam en het laatste kwart 3-0.

Deze tegenstander mag dan ook met recht zich scharen achter Bavos in de ranglijst, maar die lijst houden wij ons momenteel nog niet teveel mee bezig.
We hebben nog 1 wedstrijd te gaan in de huidige competitie en daarna worden de teams weer heringedeeld, waarbij wij als het goed is in een poule terechtkomen met gelijkwaardige tegenstanders.

Komende zaterdag mogen we ons nog inspannen tegen Wittenhorst op ons eigen voetbalveld!
Zien we jullie ook langs de lijn om de kids toe te juichen? Ik zou zeggen; TOT DAN!