Mannen Zondag reserve, 2, 2e klasse 2C

3 oktober 2010 12:00

Bachiri, M.

Helden 2 – ZSV 2                2-3 ( 1-2 )

Op deze mooie zondagmorgen reden we richting Helden. Onze tegenstander van vandaag had tot nu toe 5 punten behaald tegen toch sterker tegenstanders.

Voor ZSV was het zaak de goede wedstrijd van vorige week gevolg te geven.

ZSV begon wat moeizaam aan de wedstrijd., maar wist snel genoeg toch de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Met af en toe mooi combinatievoetbal kwamen de eerste kansen. Deze leverde nog niet de gewenste doelpunten op.

Maar in de 23ste minuut kwam er een lange bal van achteruit. Deze werd op een listige manier door Niek verlengd. De al sprintende Stan nam de bal mooi mee en scoorde de 0-1 door één op één de keeper de passeren.

Na de 0-1 bleef ZSV doorgaan met aanvallen. Dit resulteerde in de 31ste minuut in de 0-2. Na een mooie actie van Stan aan de linkerkant, gaf hij de bal laag voor. Deze werd door Patrick binnengetikt. ( 0-2 )

Er vielen weinig tot geen kansen voor Helden te noteren. ZSV kon zelfs op 0-3 komen, waren het niet dat de keeper van Helden redding bracht op een inzet van Stan.

Het leek erop of ZSV met een 0-2 stand de rust in zou gaan, maar in de 45ste minuut werd de bal op het middenveld verspeeld en daarna niet weggewerkt. Hierdoor kreeg de spits van Helden de bal vrij mee en schoot de bal van rand 16 boven in de haak. ( 1-2 ). Door dit onnodige tegendoelpunt zou de 2e helft toch weer anders worden ingegaan door Helden.

In de 2e helft ging Helden aanvallender spelen. Dit werd door ZSV niet goed opgevangen. We kwamen minder aan het voetballen toe en door lange ballen probeerden we de aanvallers weg te sturen. Echt grote kansen kreeg Helden niet, totdat Thijs in de 66ste minuut op de rand 16 meter een aanvaller van Helden vloerde en een penalty werd toegekend.  Thijs kreeg de 2e gele kaart van de wedstrijd, na eerder in de 2e helft Carlo het geel kreeg te zien. De penalty werd links in de beneden hoek ingeschoten. ( 2-2 )

Na de 2-2 kregen beide teams de nodige ruimte, want 1 punt was niet genoeg voor Helden en ZSV. Weer was het ZSV dat de betere kansen kreeg, maar niet verzilverde. Tot in de 79ste minuut onze Stan de bal kreeg, zijn tegenstander dol draaide, naar binnen kapte en hard uithaalde! ( 2-3 )

Nog heel even werd het gevaarlijk toen Helden in de laatste minuut een corner kreeg. Maar gelukkig kwam hier geen doelpunt uit.

ZSV nam de verdiende 3 punten mee naar huis door hard werken en af en toe mooi voetbal.

Zondag komt Panningen 2 op bezoek in de Zeilberg. Beide teams staan in de middenmoot en kunnen de punten goed gebruiken om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Tevens zal dit de afscheidswedstrijd van Tino zijn, dus kom allen kijken. Spandoeken mogen natuurlijk ook!!