ASTEN
tel. 0493-691973

Opstelling ZSV JO19-2

Wedstrijdverslag van de mannen van de JO19-2 van ZSV uit de Zeilberg:

De ploeg van ZSV JO19-2 maakte zich op voor de eerste wedstrijd van de competitie. De tegenstander was de JO19-5 van NWC Asten, op papier een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Hoopvol reisden de 15 spelers en de staf van ZSV af naar de Peter van Berkelstraat waar NWC Asten gevestigd is.

De warming-up begon weer zoals altijd (te) gezellig, waardoor sommige spelers scherp gesteld moesten worden dat dit niet meer vriendschappelijk was, maar dat deze wedstrijd om de 3 punten ging.

Het zonnetje scheen, er was geen wolk te bekennen, het weer zat dus goed mee vandaag. De scheids floot af voor de aftrap, de wedstrijd was begonnen. ZSV begon goed aan de wedstrijd, de bal werd rond getikt en er werden kansen gecreëerd. De mannen van ZSV begonnen beter als vorige week, waarin er na 3 balcontacten alweer balverlies was. Echter verzuimde ZSV om de 0-1 te maken, waar NWC het doel wel wist te vinden en de 1-0 maakte.

Niet veel later viel ook de 2-0 en waren de mannen van de 19-2 het helemaal kwijt. Toch wisten ze zich te herpakken en scoorde onze aanvoerder Tijn Jacobs een wereldgoal na een individuele actie aan de zijkant. Hij deed de verdediging en de keeper denken dat hij een voorzet ging geven. Echter viel deze bal er weergaloos in bij de tweede paal. Door deze goal wist ZSV weer in de wedstrijd te komen, alleen werden er nog steeds te veel duels verloren op het middenveld. Hierdoor kon NWC makkelijk kansen creëren en viel vlak erna ook de 3-1. Toen werd een speler vlak voor de 16 van achteren neergehaald ( doorgebroken speler, domme overtreding wel). De vrije trap vloog er in en ZSV waardoor de JO19-2 nu 4-1 achterstond. NWC was uiterst effectief in de eerste helft. ZSV speelde de eerste helft op geluk/toeval voorin, waarbij NWC dit makkelijk kon uitverdedigen.

De 2e helft was begonnen , de spelers hebben rustig met elkaar geanalyseerd wat er beter kan en zo begonnen ze scherper in het begin van de 2e helft. Er werden wat discussies met de scheidsrechter gevoerd (die een lastige had aan ons, aangezien we het vaak niet eens waren met de beslissingen), de bal werd rustiger overgespeeld en de wedstrijd kwam moeizaam op gang in he begin van de 2e helft. Maar door een slimme loopactie van Jelle Swinkels (linkermiddenvelder) stond hij na een goed gegeven voorzet 1 op 1 met de keeper, waarna hij de bal rustig met rechts binnenschoot. 4-2 was nu de stand, waardoor er nog van alles kon gebeuren en ZSV weer terug de wedstrijd was. NWC werd echter wakker geschud door deze goal en achterin waren we over de hele wedstrijd niet scherp genoeg, waardoor het een groot doelpuntenfestijn werd voor NWC, na de 70e minuut stond het 7-2 voor NWC Asten (onacceptabel, maar niet zo een wanvertoning als PSV tegen Feyenoord).

Vanaf toen begonnen de aanvallers en middenvelders gas te geven, waardoor NWC onrustiger aan het voetballen was achterin. Na een corner weg te hebben gegeven werden ze eindelijk afgestraft doordat ze de bal niet weg kregen. Doordat Jelle en Yannick constant de bal tegenhielden in de 16 bij NWC, wist Niels de bal erin te prikken met zijn gouden linkerbeen. Nu stond het toch weer 7-3, de bal is rond dus alles kon nog gebeuren. 5 minuten later kopte Yannick Maas hem erin na een prachtige assist van Mart Geus, prima goal waardoor het 7-4 werd. Er kwamen nog kansen voor ZSV maar deze werden nu niet benut en daardoor bleef het 7-4….

De mannen hebben onder leiding van Willibrord en Lars in de tweede helft veel karakter getoond om door te zetten, helaas gebeurde dit pas in het tweede deel van de 2e helft. In mijn ogen heeft Gijs een hele goede invalbeurt gehad in de tweede helft en speelde hij rustig aan de bal op het middenveld, waardoor we meer kansen creëerden. Verder speelde onze aanval en middenveld een prima 2e helft, alleen kon het verdedigend nog veel beter.

Einduitslag: 7-4 voor NWC uit Asten, die de 3 punten in Asten houden.