Kervel 6
5667KN
GELDROP
tel. 040-2855817

Rick Wiersema, Dirk Verlijsdonk en Maarten Kuunders zaten tien minuten voor de aftrap van het duel gezamenlijk aan een tafel in de kantine van VV Geldrop. En daar wil je ze op zo’n moment helemaal niet zien! De oranje gipspoot van Dirk maakte direct duidelijk dat het geen uitje vanwege de gezelligheid was. Drie sterkhouders van de geelzwarten konden vanwege blessures echt niet het veld op. Eigenlijk gold dat ook voor Thijs Meulendijks, maar die wist zich de eerste helft nog staande te houden. En ook Stan van Helmond ontbrak. Hij had zijn enkel niet in het gips, maar zijn hand. Kortom, heel veel hoop op een goede afloop van het duel tegen de groenwitten was er op voorhand al niet. Het spelbeeld maakte ook duidelijk dat er inderdaad niet veel te halen was. De thuisploeg ging erg slordig om met de kansen en ZSV kwam eigenlijk niet tot meer dan twee mogelijkheden.

Door: Martien van Rijt

Geldrop kon naar hartenlust aanvallen en ZSV moest zich beperken tot tegenhouden. Daar slaagden de gasten wonderwel goed in. Er werd hard gewerkt om elk gaatje dicht te lopen en het zat af en toe ook flink mee. Na een half uur spelen werd de lat getroffen door de mee opgekomen verdediger van Geldrop. Hij kopte hard op doel. En alle andere mogelijkheden werden door de sterk keepende Leon Thijs onschadelijk gemaakt. In de veertigste minuut werd er een lange bal gegeven, waar Thijs Meulendijks in geloofde... De doelman van de thuisploeg verslikte zich, waarop ZSV voor het eerst gevaar leek te kunnen stichten. 'Leek’, dus...

In de extra tijd wist ZSV zelfs nog gevaarlijk te worden en leek het het wedstrijdverloop op z'n kop te zetten. Dat gebeurde niet, zodat de rust aanbrak met een 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft kwamen Luc Matheij en Jordi van der Heijden in de ploeg voor Thijs Meulendijks en de ook niet frisse Daan Weerts.

Het spelbeeld veranderde vooralsnog niet. Net na een uur spelen leek ZSV wat meer tegengas te kunnen geven. Leek, want in de 62e minuut moest Leon Thijs al zijn kunnen aanwenden om een schot uit het doel te duiken. Een minuut later moest hij zich toch gewonnen geven, op een inzet van Lars de Haas: 1-0.

In de 71e minuut kwam Rick Leenders voor de moegestreden Koen Janssen. Vijf minuten later zette Ron Janssen zijn ploeg op 2-0 en werd de marge toch wat groter.

In de 82e minuut was er een spaarzame uitval van ZSV, die leidde tot een mooie uithaal van Luc Matheij. Doelman Hugo Beets ranselde de bal echter prachtig uit de kruising. Daarmee was het wel gezegd. Geldrop pakte dik verdiend de drie punten. En ZSV? De ploeg van coach Ömer Kaya had alles gegeven en hoefde zichzelf niets te verwijten. Er zat gewoon niet meer in.

Volgende week gaat ZSV op naar het diepe zuiden voor het duel met Chèvremont, nabij Kerkrade. Ook dan zal de ploeg niet compleet zijn, dus ook daar wacht een zware opdracht!