Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Ondanks het feit dat er nog altijd een lange lijst geblesseerden bestaat bij ZSV, kon met hard werken een dikverdiend punt overgehouden worden aan het duel met Veritas uit Neeritter. Beide ploegen kozen waar het kon de aanval, wat een mooi duel opleverde. Het aantal doel kansen bleef daarbij enigszins achter. Toch waren er vier treffers te zien, eerlijk verdeeld.

Door: Martien van Rijt

Vanaf het begin was het een open duel en gingen beide ploegen voor de winst, maar ZSV kwam het sterkste uit de startblokken. Dat leverde geen doelkansen op. In de vijfde minuut kregen de gasten wel erg makkelijk een vrije trap op een gunstige positie. De bal werd rechts van het doel gedraaid. In de zevende minuut onderschepte Luc Matheij de bal en speelde goed af. De inzet van Thijs Meulendijks leidde tot een hoekschop die niets opleverde.

In de 25e minuut ontsnapte Joshua Geurts aan de aandacht van de ZSV-defensie. De hoek werd voor hem te moeilijk en hij kwam niet verder dan een schot in het zijnet.

Drie minuten later kopte Thijs Meulendijks bij een ZSV-aanval de bal door met een blessure tot gevolg. Na behandeling kon hij toch nog verder.

In de 37e en 38e minuut leverden prima aanvallen van de thuisploeg mogelijkheid en hoekschoppen op, maar geen doelpunten. Een minuut later leidde een snelle uitval van Veritas tot een voorzet vanaf rechts. Joshua Geurts bediende over de hele Rob Verkoelen op maat en die schoof de bal binnen: 0-1.

De 0-1 ruststand gaf de krachtsverhoudingen niet echt correct weer.

Na bijna tien minuten in de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Veritas, maar de bal ging voorlangs. In de 57e minuut werd een afgeslagen bal na een hoekschop door Davy Althuizen ingeschoten, maar de Limburgse doelman pakte klemvast.

Enkele minuten later moest doelman Leon Thijs zijn kunnen laten zien en redde op een snelle uitval.

Richting de zeventigste minuut kreeg ZSV steeds meer mogelijkheden en de gelijkmaker hing in de lucht. Toen speelde Remco Kuijpers met een lekkere beweging Thijs Meulendijks in de loop aan. Die repte zich richting doel en verschalkte de doelman: 1-1! Zeer verdiend…

Amper twee minuten na zijn doelpunt moest Thijs aangeslagen het veld verlaten. Hij werd vervangen door Stan van Helmond.

ZSV drong steeds sterker aan en het was wachten op de Zeilbergse voorsprong. Daarvoor is dan wel een doelpunt nodig. Veritas kreeg een tweede adem en richtte zich nog een keer op. De gasten deden het beter, want in de 87e minuut werd de 1-2 in de touwen gejaagd.

In de laatste minuut zag scheidsrechter Engelen een duidelijke overtreding over het hoofd en toen hij daar door spelers van ZSV op gewezen werd, was hij zo flink om twee kaarten uit de delen. In de extra tijd nam een van de ontvangers, Koen Kuunders, revanche en hij scoorde in twee pogingen de dikverdiende 2-2.

Bij de geelzwarten is alle hoop gevestigd op herstel van de geblesseerde spelers, want een aantal winstpartijen zal een meer passende plek op de ranglijst opleveren. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Heeze.