5753RN
DEURNE
tel. 0493-314219

DE KRANENMORTEL DERBY

De vakantie is weer voorbij en de mannen van ZSV JO19-2 mogen weer aan de bak. Het is

slecht weer, maar er staat een prachtig affiche op het programma: de kranenmortel derby!

ZSV gaat vandaag op bezoek bij SV Deurne. Deze wedstrijd heeft al eerder dit seizoen

plaatsgevonden in de beker, toen werd ZSV met 6-2 verslagen. Met die wedstrijd in hun

achterhoofd weten de mannen van ZSV wat ze te doen staat. Ook speelt er deze week een

speciale gast mee met de JO19-2 van ZSV namelijk Koen Steegs. Bij de warming up oogt

iedereen fit (behalve de heer Geus die gisteravond wat biertjes genuttigd heeft). Voor ZSV is

er geen andere optie dan winnen.

In het begin van de wedstrijd liet Mart Geus meteen zien dat hij ondanks de biertjes toch iets

in huis heeft want hij breekt door de verdediging. Helaas wordt hij naar de grond gehaald

voor hij kon schieten maar de scheidsrechter liet doorspelen. ZSV is zoekende aan het

begin want het middenveld van SV Deurne is lastig te bespelen. Toch geven ze niet veel

kansen weg. Na deze zoekende fase nemen de mannen uit Zeilberg het voortouw in de

wedstrijd. Niet veel later wordt er een vrije trap op het randje van de zestien gegeven. Daar

weet Jelle Swinkels wel raad mee. Hij schiet met deze schitterende vrije trap ZSV op

voorsprong. Het staat 0-1, een beter begin dan vorige keer. Helaas komt SV Deurne nog

terug in de wedstrijd door de 1-1 te scoren. Maar na een steekpass van Mitchell Maijs maakt

Tijn Rops de 1-2 door goed gebruik te maken van zijn snelheid.

RUST

In de tweede helft is aan ZSV de taak om de voorsprong te verdedigen. Dit lukt in het begin

van de tweede helft vrij goed. SV Deurne creëert weinig kansen en de verdediging staat zijn

mannetje. Tijn Rops weet ook de 1-3 te scoren op gelijke wijze als in de eerste helft en haalt

hiermee de spanning uit de wedstrijd. Echter krijgt ZSV het lastiger in het laatste kwart. Er

wordt minder goed gecombineerd en er wordt steeds meer op hun helft gevoetbald. De

opbouw verloopt rommelig en er worden steeds meer ballen naar voren geschoten. Gelukkig

kan ZSV door hard te werken toch de aansluitingstreffer voorkomen, de wedstrijd eindigt in

1-3. ZSV pakt revanche en de overwinningsreeks houdt stand.

MAN OF THE MATCH: Mitchel Maijs

0-1 Jelle swinkels (vrije trap)

1-2 Tijn Rops (run) Assist: Mitchell Maijs

1-3 Tijn Rops (run)