tel. 0493-314219

Radio DMG – Kranenmortel Derby

Het is 11 december, Sinterklaas is inmiddels alweer terug naar Spanje, gelukkig zonder één van onze spelers. Of wellicht dat dan toch Sesait mee naar Spanje is genomen, want zij was de enige die er niet was zonder afmelding.

Het was Bram die thuis moest blijven i.v.m. corona en Loïs die in thuis-quarantaine was. Onze allerliefste Fleur was ook nog niet helemaal hersteld, maar dat zal hopelijk niet lang meer op zich laten wachten. Ondanks dat ze er niet bij is, missen we haar wel.

En zo leek het ook wel terug te zien in de uitslag van de wedstrijd die vandaag gespeeld is: Deurne JO11-3 v.s ZSV JO11-3JM. Ik had enige voorbereidingen getroffen voor deze Kranenmortel Derby. Zo had ik Radio DMG benaderd voor een live verslag van de wedstrijd. De corona regels waren wederom aangescherpt met gevolg dat de ouders de wedstrijden niet meer mogen bijwonen. Met behulp van de radio konden de thuisblijvers toch mee genieten van de wedstrijd.

Bij aankomst in de kleedlokalen van Deurne ontdekte we gelijk een boobytrap die geplaatst was: de deurklink van het kleedlokaal zat los, met een beetje pech zaten we daar de gehele wedstrijd in dat lokaal opgesloten. Hoe grappig zou dat zijn. Oh, ik vergeet nog bijna het grapje van Toon Kuunders te vermelden: Die verkondigde ons dat we buitenom moesten lopen naar de voetbalvelden van Deurne omdat “de velden in de Zeilberg te nat waren en niet betreden mochten worden”. Ik vroeg gelijk of dat hij dit ook tegen me kon zeggen zonder te lachen… We waren nog niet met de wedstrijd begonnen of d’r waren al 2 grappige momenten aan ons voorbij gegaan. Komt er zelfs voor de wedstrijd nog een 3e grappig moment naar voren: Ons drupke: Suus, was haar voetbalschoenen en scheenbeschermers vergeten…! Dat is bijna het enige wat je nog van thuis mee moet brengen… Alsof er dan ook niks meer mis kan gaan, missen we Neal en Sesait! Waar zijn die nou weer! Gelukkig kwam Neal nog heel relaxed het kleedlokaal binnengewandeld en hadden we tenminste 1 reservespeler. De vorige keer waren de rollen omgedraaid: Wij hadden 4 reservespelers en konden bij elk kwart, bijna een volledige nieuw team neerzetten. Nu hadden wij 1 wissel en Deurne wel een stuk of 4 á 5.

Opstelling:

Anouck in de goal, Sem Relou, Neal en Sem van Bommel (onze captain) in de verdediging, Klara en Danick op het middenveld en Darryll en Suus in de spits. Onze enige reserve: Roos. Ik kan me nog herinneren dat de vorige wedstrijd iedereen in de ban was van de winst. Vandaag werd daar niet veel overgesproken. Misschien dat ze nog terug dachten aan Fleur, die de laatste wedstrijd tegen Deurne het veld had moeten verlaten en die we ook niet meer op het veld terug gezien hadden. Of misschien was het vanwege het feit dat we op de radio te horen zouden zijn. Deurne was goed voorbereid, Deurne was sterk aanvallend en weet het 1e kwart ook vrij snel te bepalen met een 2-0 voorsprong. Ook Suus had een enkele kans in het 1e kwart na een mooie pass van Darryll. Maar het was voornamelijk Anouck, die voor ons team het reddende engeltje was. Anouck die ook een paar keer tegen de grond gewerkt werd door de tegenstander. Een van die momenten was dat ze een bal of een voet tegen haar gezicht aan kreeg. Dit krijgertje brengt zichzelf weer overeind, wrijft vervolgens een keertje door haar gezicht en ja hoor, ze kan weer!

Het 2e kwart lijkt ZSV weliswaar sterker te zijn dan Deurne en hebben beide teams over een weer kansen. Her en der vallen er toch weer spelers tegen de grond aan. Roos die geblesseerd van het veld afgaat, later in de 3e helft is het Sem Relou die geblesseerd van het veld afgaat. En we hebben maar 1 wissel! Hard tegen hard. In de verdediging van ZSV worden veel foutjes gemaakt, we zijn elke keer een voetje te laat of zijn bang van de bal, maar gelukkig zonder gevolgen.

Het 3e kwart is de comeback van ZSV. Darryll weet 2 doelpunten te scoren en Suus weet er ook nog eentje in te tikken. Deurne weet tussen de 2 doelpunten van Darryll ook nog een doelpunt te scoren wat het einde van het 3e kwart op 3-3 brengt. In het 3e kwart is het ook noemenswaardig dat onze captain Sem van Bommel goed verdedigingswerk afleverd. Sem die zich met de trainingen steeds meer ontplooid en nu ook een plekje op het lijstje van kanshebbers op een beker heeft ingenomen.

We gaan het 4e kwart in: alles kan nog gebeuren. Het is gelijkspel, maar Deurne is eerlijk gezegd continue steeds sterker geweest. Mede door de vele wisselspelers. En dat komt er in het 4e kwart ook uit. Het loopt finaal mis. Deurne weet in een mum van tijd het ene na het andere doelpunt te scoren. In de laatste 10 minuten maken zij 5 doelpunten. Onze jongens en meiden werden volledig verrast, ze stonden erbij en keken er naar. Jammer, maar niks aan te doen. Te weinig spelers, te weinig voorbereiding, het gemis van de andere teamgenoten, ik weet het niet. We moeten de koppen weer even bij elkaar steken. Wij kunnen beter en dat zullen we ook laten zien. Nog een wedstrijd en dan start de winterstop. Deze wedstrijd gaan we winnen! En als straks de normale trainingen weer van start gaan, gaan we er tegenaan. Doelstelling van het 3e kwart gaat worden: In de top 3!

Ik hoop dat iedereen heeft genoten van het Radio verslag, ik zelf vond het onwijs leuk. Iedereen bedankt weer en tot de volgende week.