We mochten deze editie een keer wat later op pad, want in Neerkant stond de aftrap pas om 11.15 uur gepland.
Helaas door afwezigheid van Luuk, Gijs en Knut waren we genoodzaakt in de aanloop naar onze partij tegen Neerkandia in de catacomben van ZSV wat te ritselen om met iets meer spelers in de Neerkant de weilanden in te kunnen stormen.
Na goed overleg en weloverwogen agenda-vergelijkingen konden we vandaag beschikken over Ahmad en Wess, die ons met heel veel plezier kwamen versterken.

Wat nog meer onder de noemer helaas mag vallen, zijn de aangescherpte maatregelen, waardoor er momenteel geen supporters aan de lijn welkom zijn, dus onze '12e' man mag er momenteel niet bij zijn.
De vervoersmaatschappijen in de wijde omgeving hoeven daardoor even geen supporters-party-bussen in te zetten en het zal ook voor minder files op de route naar de velden gaan zorgen. (Beste supporters; bewaar die stadionfakkels gerust nog even hoor, jullie aanwezigheid zal hopelijk snel weer mogelijk zijn)

Nou, tijd voor de 'gelukkig' momenten, want gelukkig zat voor Yorrick de tijd van thuis zitten er weer op, die hij gelukkig klachtenloos heeft doorstaan. Of iedereen het zonder geklaag heeft doorstaan, daar hebben we geen bevestiging van gehad/ontvangen, maar het zal wel loslopen!

Aan de Moostdijk in Neerkant was het eerste dat ons opviel, de tekst bij de poort die er niet om loog; 'Entree € 3,-'
Dat beloofde meteen veel bijzonders, want de supporters die niet aanwezig mogen zijn, hoeven er in ieder geval niet diep voor in de buidel te tasten om onze match bij te wonen.
Om onze kleedkamer (zonder jaccuzi) te kunnen betreden, moesten we even de sleutel bemachtigen in de kantine.
Daar was de 1e vraag; 'Komen jullie om te voetballen?' Helaas was ik nog niet scherp genoeg om adrem te reageren met; 'Nee, we komen voor de kantklosactiviteiten', dus zijn we toch maar gewoon naar onze geplande kleedkamer gegaan.
Nadat de kids waren omgekleed en de warming up weer gelukt was, liet Mike de langverwachte opstelling los voor aanvang van de wedstrijd;
Op doel: Stijn
In de verdediging: Wess, Joël, Daan
Middenveld: Ahmad, Thibe, Koen
Spits: Tim
Als reservespelers: Dries, Dex, Yorrick

Vanaf de aftrap leek het alsof de boys van ZSV (misschien wel door de late aftrap) meteen 'aan' stonden.
Het duurde dan ook niet zo heel lang, voordat Tim de openingstreffer op zijn naam wist te laten noteren. Dit gaf meteen een boost voor het hele team, want het kan soms best lekker zijn om eens een keer op voorsprong te komen staan.
De volgende aanval kwamen de verdedigers ook iets meer mee naar voren, zover zelfs dat Joël op een metertje of 17 ongeveer de bal aangespeeld kreeg en in zijn 'oo-r-hoek' moet hij gehoord hebben dat Mike riep; 'Schiet maar een keer!', want dat deed Joël en via de handen van de keeper werd de bal nog richting de lat gebutst, maar de onderkant lat zorgde er toch echt voor dat de bal achter de lijn belande! 0-2 na 3 minuten al!!
Neerkandia deed hun best om het geweld van de geel-zwarten te ontkrachten en dat lukte ze heel even, totdat... Thibe gelanceerd werd. Thibe zag zijn kans schoon vanaf linksvoor met een aardige poeier in de korte hoek onder de arm van de keeper door!
Na deze superstart wisten de verdedigers van het thuisteam weer een aantal kansen goed te keren, want het duurde vervolgens tot de 10e minuut totdat Koen zijn rechtervoet perfect tegen de bal aan wist te zetten, met een knoeperhard schot vanaf een metertje of 11/12 tekende hij voor de 0-4.
Onze gastspelers werden hierdoor wel gekieteld en die deden beide hun best om in de aanval ook hun steentje bij te dragen.
In de 12e minuut zorgde dat voor de 0-5 door een schot van Ahmad en in de volgende minuut was het Wess die de 0-6 maakte.
Via de groepsapp werd even richting alle thuiszittende supporters gemeld dat het regende in Neerkant... Doelpunten wel te verstaan :-)
Het 1e kwart werd afgesloten door een dribble van Tim, die behoorlijk hard schiet, maar helaas op de handen van de keeper, maar omdat deze de bal niet uit de lucht vist, stuiterde deze weg richting de doelpunt-jagende-voetbalschoen van Wess, waardoor het 1e kwart kon worden afgesloten met een 0-7 voorsprong. (Luuk liet even terugappen; Nou, netjes!)

Tijdens de time out werden er een paar wissels doorgevoerd en we waren weer klaar voor de strijd!
Na 5 minuten aanvallen/verdedigen, wist Dex een corner te versieren en hij ging er even goed voor staan. Hij dribbelt kort in en haalt uit met een schot tussen de 1e en de 2e paal. 1 van de spelers van Neerkandia raakt de bal ietwat ongelukkig en tekent daardoor voor de 0-8.
Direct na dit doelpunt zet Neerkandia de aanval goed op, zo goed zelfs dat ze een corner mogen nemen na een van richting veranderd schot. Vanuit deze corner lijken de kids van ZSV even de toeschouwers van de wedstrijd, want de speler van het thuisteam dat vlak daarvoor de bal ongelukkig raakte (red. 0-8), raakte de bal nu perfect en scoorde dus de 1-8 óók!
Het spel in de 2e helft van de 1e helft was aan elkaar gewaagd vanaf dat moment, aanvallen in beide richtingen en goede passes over en weer, maar scoren deden ze dus eventjes niet meer. De meeste spanning was tijdens dit deel van de wedstrijd bij 1 van onze begeleiders te constateren, maar daar doen we hier maar weinig uitspraken over...

Na de rust en enkele wijzigingen in de opstelling werd er gestart aan de 2e helft. In de 31e minuut onderschept Wess de bal en steekt, draait, passt vervolgens op Tim en die verlengt sierlijk op Dex, die op zijn beurt nog een paar meter dribbelt en snoeihard de bal tegen het net aan parkeert én daarmee de stand op 1-9 zet.
De tegenstander was zich er echter heel goed van bewust dat ze het 2e kwart eigenlijk hadden gewonnen, want ze hadden in dat kwartier allebei de doelpunten gemaakt en ZSV niet 1... Dus gebrand waren ze zeker weer en dat was te zien in een goede counter die na het af- en uitkappen van 2 van de 3 verdedigers van ons er toe leidde dat de stand 2-9 werd.
Even later was het Dex weer die met een snelle aanval de 10e maakte. Het regende dus alweer, en best veel... Doelpunten dus weer!
Nog geen minuut later was het Neerkandia weer dat de 3-10 maakte.
In de 37e minuut is het Tim die een aanval opent op de 3-11, maar zijn schot wordt door de vuisten van de keeper richting Thibe geslagen en deze weet er vandaag wel raad mee, want Thibe rond prachtig af.
Slechts 1 minuutje later was het weer Neerkant, dat volle bak in de aanval ging en snel de 4-11 op het scorebord liet verschijnen. Dit smaakte naar meer, moeten ze gedacht hebben, want het duurde echt geen 60 seconden voor de 5-11 ook een feit was. Het kon echt alle kanten uit in dit gedeelte van de wedstrijd. Het leek er zelfs even op, dat de kids van ZSV een beetje in slaap waren gesust... Bijna allemaal dan... Want er was er toch echt 1 die de smaak echt te pakken had. Thibe drukt flink door op de keeper en hij overwint de bal en maakt er prompt 5-12 van!
Een paar minuten later was het Tim die een volley opzette en met een flink schot de stand op 5-13 wist te zetten.

Tijdens het laatste kwart was het goed te merken dat de meeste energie al verbruikt was, maar er werd door beide teams goed gespeeld en we waren getuige van mooie passes en goed samenspel.
In  de 48e minuut was het dan toch weer Koen die er voor zorgde dat de bal weer naar de middenstip gedragen mocht worden door het thuisteam, want Koen haalde weer een keer lekker hard uit om de stand op 5-14 te zetten!
Wederom enkele mooie aanvallen in beide richtingen, waar Dries en Yorrick enkele kansen van Neerkant goed kunnen keren, maar toch kwamen de thuisspelers er nog een keer goed door, waardoor de 6-14 een feit was.
Wess was nu weer goed wakker leek het even en drukte nog even door met een paar fraaie draai en steekmomenten om af te ronden met de 6-15.
Even leek dat dit de eindstand zou gaan worden, maar zelfs Stijn had zichzelf een missie toebedeeld. Die moet even gedacht hebben... Ik wil ook een puntje scoren! Na 2 verwoede pogingen van hem kreeg hij in de 57e minuut een voorzet van Wess en Stijn plakte de bal mooi in uiterste hoek, waardoor de eindstand kon worden vastgelegd op 6-16.

Oké, oké... We hadden deze wedstrijd in minder woorden kunnen samenvatten, maar eigenlijk hadden we er nog veel meer aan kunnen toevoegen, want het blijven een feit dat de gemiste kansen niet allemaal benoemd zijn.
Na afloop was het nog wel Daan die even kwam vragen wat ze nu dan wel niet zouden krijgen... Na dat broodje kroket/frikadel van laatst... Maar daar gaan we de mogelijkheden nog even in bekijken.

Nou, tot zover onze 1e date met Neerkant, volgende week mogen we richting Brouwhuis om als gast te spelen tegen Bruheze. Laten we hopen dat deze lijn kan worden voortgezet!