De Winter-Stop is voorbij, corona maatregelen voor de zoveelste keer aangepast. Maar gelukkig mogen we weer. De eerste trainingen waren inmiddels alweer gestart. Elke maandag strijden onze kids voor de wel befaamde “op ’t latje, matje” wisseltrofee en elke woensdag voor de “Koning Toto/Princess Sassa” wisseltrofee.

De tussenstand voor het behouden van deze bekers is momenteel:

1e  Neal Boerenkamp  5x  / 2e  Sem van Bommel  3x / 3e  Darryll Trines  1x  / 4e  Loïs Munsters  1x

Penalty Schieten:

1Darryll Trines  3x  /  2Sem van Bommel  2x  / 3e  Roos Elbers  1x /  4Loïs Munsters  1x  /  5Klara Knijnenburg  1x  /
6Neal Boerenkamp  1x

We hebben nog genoeg trainingen voor de boeg om deze standen te laten veranderen.

Vandaag op een feestelijke zaterdag mogen we onze eerste wedstrijd na de Winter-Stop weer spelen. Een thuiswedstrijd tegen Liessel JO11-2. We hebben de 2e wedstrijd van het voetbalseizoen 2021/2022 ook tegen Liessel JO11-2 mogen voetballen. Op 18 september hebben we toen VET verloren met 2-12 (ook een thuiswedstrijd). Na deze wedstrijd heb ik toen het besluit gemaakt om elke keer een wisselschema te maken. En om elke keer na een kwart te wisselen en niet tijdens de wedstrijd zelf. Dat gaf toen meteen een goed resultaat met de wedstrijd tegen Deurne. En dat zijn we ook zo blijven doen.

Opstelling: Klara in de goal, Sem Relou, Loïs en Sem van Bommel in de verdediging, Fleur, Darryll en Sesait op het middenveld en Suus in de spits. Als reserves blijven dan over: Roos, Neal, Bram en Anouck. Loïs en Darryll zijn bewust op deze plekken gezet. Loïs om de verdedigingslijn te waarborgen en Darryll om vanuit deze middenpositie de bal te verdelen en daar waar nodig is voor, achter in het midden mee te assisteren. Na een vrij rustige start van het 1e kwart weet Liessel 1 enkel doelpuntje te scoren. Her en der is er wel wat dreiging voor mogelijke doelpunten, maar deze worden door onze verdedigers keurig onderschept en weggewerkt. Voorin niet veel serieuze kansen, wel wat pittige versnellings acties van Darryll, maar echte schoten op goal blijven uit.

Het 2e kwart gaat van start en dan lijkt het volledig mis te gaan bij ZSV JO11-3JM. Binnen 5 minuten na aanvang van het 2e kwart zie ik Sem van Bommel aan zijn hoofd voelen. Die heeft wat hoofdpijn. Wedstrijd wordt even stil gelegd en Sem v. B wordt gewisseld voor Sem R. Er vallen 3 goals binnen een mum van tijd. We staan met 0-4 achter en we hebben nog 35 minuten te spelen. Daar waar menig toeschouwer, maar ook wij als trainers de bui al zien hangen, geeft in tegenstelling tot ons team nog niemand de strijd verloren. Zo worden ze ook altijd door ons gemotiveerd: Zolang de bal binnen die witte lijnen is, gaat het spel nog gewoon door! En dan lijkt daar een keerpunt te komen. Sem Relou dribbelt vanuit de achter linie naar voren tot net over de middellijn passt de bal door naar Darryll, en maakt deze vervolgens af.

Het 3e kwart is het keerpunt van deze wedstrijd. Meteen in de 1e minuut van het 3e kwart is het Darryll die vanaf de zijkant een hard schot op de keeper afvuurt, de keeper weet deze bal te stoppen, maar niet in z’n handen vast te klemmen. Waarna een oplettende Suus gelijk haar voet tegen de bal weet te zetten en het 2e doelpunt voor ons team weet te scoren. Continue blijven wij druk uitoefenen op het doel van de tegenstander. In de 39ste minuut is het wederom Darryll die na een dribbel actie een schot op doel weet te geven, welke wederom door Suus wordt afgemaakt. En dan lijkt ZSV JO11-3JM het gat in de goal gevonden te hebben. Met 2 geweldige afstandsschoten in de 40e 42e minuut weet Darryll ons team op een gelijke stand te brengen (tussentijds is er in ons doel nog een balletje ingerold door tegenpartij) Maar wie had dat durven dromen… Met een 0-4 achterstand, volledig terug geknokt naar een 5-5 gelijkstand én nog 1 kwart te voetballen! 16 minuten speeltijd hebben wij nodig gehad om tot een gelijkspel te komen en nog 15 minuten hebben we er te gaan.

Voor de aanvang van het 4e kwart hadden we als team vanwege het enthousiasme eigenlijk niks meer met elkaar doorgenomen. We waren zo blij en het was zo spannend! Waren we tevreden met een gelijkspel? Of gingen we toch voor de winst. 1 ding wisten we zeker: Verliezen is een No Go. We zien Darryll de eerste minuten van het 4e kwart veelal achterin staan bij de verdediging. Het wachten is op het moment wanneer hij zal gaan toeslaan. Liessel komt een paar keer met een aanval, maar deze wordt onderbroken door de verdediging of door Klara. Dan komt er een aanvalsactie van ZSV, maar deze resulteert in een corner. Darryll neemt deze corner, maar wordt wederom een nieuwe corner door het juiste verdedigingswerk van de achterhoede van Liessel. Darryll neemt vervolgens deze corner en  deze bal draait erin! 6-5, het is gewoon 6-5! We hebben nog 4 minuten speeltijd en de 3 punten liggen momenteel in de handen van 12 voetballertjes van ZSV JO11-3JM. Er komt nog een laatste actie van Liessel, maar deze wordt vakkundig onderschept en weggewerkt door Darryll. Het eindsignaal klinkt en het is vreugde alom. Man of the Match: Darryll Trines / Woman of the Match: Loïs Munsters. Als we alle wedstrijden zo voetballen als vandaag, dan beloofd dit nog een spannende competitie te worden. Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt en geknockt vandaag. Goed met elkaar gecommuniceerd en aangegeven als je hulp nodig had, de bal niet kwijt kon etc. Met als eindresultaat: de eerste 3 punten in onze pocket!

Toeschouwers bedankt! Fijn weekend en tot volgende week.