5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

We-Jump(en) naar een goed eindresultaat.

Het is 5 februari en het is bijna de gehele week slecht weer geweest. We mogen vandaag op het kunstgrasveld voetballen tegen NWC JO-11-3JM. Op 16 Oktober hebben we ook tegen deze voetbalclub mogen voetballen, maar dat was toen het 4e elftal NWC JO11-4. We hebben toen verloren met 5-1. Vorige week hebben we gevoetbald tegen een team waarvan we eerder al verloren hadden en nu gewonnen hebben. Vandaag staat er weer zo’n uitdaging op ons programma.

Tijdens de WinterStop periode mogen alle ZSV jeugdteams gebruik maken van bepaalde programma’s waaronder jumpen bij We-Jump in Helmond. Wij van ZSV mogen hier dan met 50% korting op de reguliere prijs gaan jumpen. Dit geldt het gehele jaar door, echter alleen voor de jeugdteams. Mocht je dus als jeugdteam hier gebruik van willen maken stuur dan een mailtje naar Teun Spreeuwenberg: [email protected] voor de mogelijkheden. (Zaterdags sowieso vanaf 11.00 uur) In samenwerking met de ouders komt nu het voorstel voor ons team: wij gaan op 5 maart 1 uur jumpen bij We-Jump in Helmond, maar als jullie in dit 3e kwart als 1e eindigen, dan verlengen wij dit uur naar 2 uur jumpen! Zonder de eindstand te verklappen van vandaag, staan we momenteel 2e en hebben we nog 2 of 3 wedstrijden te gaan (afhankelijk of dat de afgelaste wedstrijd tegen Deurne nog doorgaat) én we moeten nog tegen de huidige nr.1: S.V. Grashoek JO-11-2!!!

De opstelling van vandaag: Anouck in de goal, Neal, Danick en Sem van Bommel in de verdediging, Fleur, Darryll en Klara op het middenveld en Suus in de spits. Als reserves beginnen dan: Roos, Sem Relou, Loïs, Bram en Sesait.

Het eerste kwart start al sterk aanvallend vanuit NWC Asten. Een aantal keurig weg gewerkte ballen van onze verdediging, maar ook een aantal missers waardoor Anouck op scherp gesteld moet worden. Anouck die daardoor menig maal het 1e schot, maar ook het 2e schot meteen daarna eruit weet te keepen. Toch weet NWC Asten door de druk erop te houden uiteindelijk beide linies te passeren en het eerste doelpunt van de wedstrijd te plaatsen. Ondanks de keurige passes van Klara en hier en daar een korte dribbel actie van Fleur weten we niet echt de bal bij Suus te krijgen om een scoringskans te creëren. Ook Darryll weet zich vaak geen weg te banen door de sterke verdediging en wordt veelal ergens aan de rechterkant van het veld in een hoekje gedreven, omsingeld door 3 spelers van NWC Asten. Dit resulteert dan in een achterbal of een uitbal voor de tegenpartij. Toch weet Neal aan het einde van het eerste kwart een aanval van NWC Asten te onderscheppen en deze direct in de voeten te plaatsen van Darryll. Waarbij Darryll zijn kans neemt en benut: 1-1.

Het 2e kwart is het meest opvallende dat Roos diverse malen een goeie dribbelactie maakt netjes langs de zijlijn. Vraagt om de bal kwijt te kunnen, maar er helaas niemand op dat moment mee naar voren is gekomen. Ligt het aan de snelheid van onze Roos of zit de rest van de voorhoede  niet goed op te letten? Onze verdediging die volledig vervangen is door een andere verdedigingslinie staat ook in het 2e kwart z’n mannetje. Veelal zien we nog wel veel voetballertjes die te rustig zijn, slappe passes, als iemand van de tegenpartij op de grond ligt, stoppen en kijken, de bal niet hard weg durven te schieten, dat soort dingen. Maar jongens en meiden: We moeten door! Zolang die bal tussen die 4 witte lijnen is gaat het spel door, we stoppen alleen als er een fluitsignaal klinkt. Klinkt misschien hard, maar de tegenpartij voetbalt ook gewoon door als jij op de grond ligt. GAS op die lolly! Darryll weet in het begin van het 2e kwart na meerdere solo-dribbel acties door de verdediging heen te breken en achterelkaar in de 17e en 19e minuut ons team op een 3-1 voorsprong te zetten. Ook NWC Asten weet nog een doelpunt te scoren, waardoor de eind van het 2e kwart 3-2 wordt.

Het 3e kwart hebben we bijna dezelfde voorhoede als in het eerste kwart, Darryll vervangen door Danick. Danick heeft wel een aantal mooie dribbelacties richting het doel van de tegenstander, echter is het voor allen: Fleur, Klara, Suus en Danick, vechten om bij het doel van de tegenstander te komen, maar geen direct gevaar voor hun doelman. Anouck die inmiddels alle hoeken van haar doel al wel gezien had en wederom een knappe prestatie neer wist te zetten deze wedstrijd. Kon een knap ingeschoten schot door de tegenstander niet stoppen waardoor dit de stand op 3-3 bracht.

Het 4e kwart is het alles of niks kwart. Wederom wordt Anouck erg op haar doen en kunnen getest. Maar Anouck heeft haar doel volledig dicht gemaakt met haar web. Daar gaat geen bal meer doorheen! Kansen van ZSV, een dribbelactie van Sem Relou eindigt helaas in een rustig schot richting de keeper, welke makkelijk te stoppen was. Een voorzet van Darryll, welke maar net gemist wordt door Suus. Kansen waren er genoeg. Ook Sesait die zich continue goed aanbiedt en vrij weet te staan, komt niet veel verder dan net over de middenlijn. Maar ook NWC Asten heeft echt wel serieuze kansen. Maar onze achterhoede weet deze elke keer weer tegen te houden. Een sporadisch balletje passeert, maar wordt vakkundig gestopt door Anouck of gemist door de tegenstander. Eindstand na een extreem spannend 4e kwart: 3-3.

ZSVJO11-3JM heeft 2 mooie, spannende wedstrijden tijdens de start van het 3e kwart achter de rug. Ouders zijn weer welkom om te komen kijken, veel ouders en opa’s en oma’s hebben we ook al gespot. Leuk is dit, voor ons als trainers/leiders, maar nog veel leuker voor de kids. Ze doen het goed!

Volgende week tegen SJVV JO11-2JM ( p.s. voor de toeschouwers: het is niet ver rijden 😉 )