Vloeieindsedreef 14
5753SM
DEURNE
tel. 0493-314811

Het is vandaag 12 februari, wederom een koude dag. We moeten snel de ruiten van de auto zuiver krassen om op tijd bij het Sportcomplex van ZSV te zijn. Ik kijk op mijn telefoon, deze geeft -2 graden aan. Brrrr… Koud. Onze steun en toeverlaat: Toon Kuunders, stuurde me de gister nog een berichtje dat onze wedstrijd die eigenlijk om 10.30 uur zou starten vervroegd was met een uur. Geen probleem, zetten we het wekkertje gewoon een uurtje eerder.

Iedereen was op tijd aanwezig. Alleen was Anouck verhinderd vanwege een positieve test. Vandaag gaan we een wedstrijd voetballen tegen SJVV JO11-2JM. Geen vreemde voor ons. Eerder hebben we tegen dit team gespeeld: toen gewonnen met 7-2.

De opstelling: Klara in de goal, Sem van Bommel, Loïs en Danick in de verdediging. Fleur, Darryll en Sesait op het middenveld. En in de spits: Suus Crommetuyn. Op de reservebank zien wij zitten: Roos, Bram, Neal en Sem Relou.

Ook bij onze wedstrijd was menig toeschouwer te vinden. Ze hebben geen entree hoeven te betalen, maar kregen ondanks dat, waar voor hun geld. De aftrap wordt genomen en de eerste paar minuten is de bal alleen maar aan de kant van SJVV te vinden. De middenlijn wordt nagenoeg niet gepasseerd en onze achterhoede bevriest daardoor bijna. 2 afstandsschoten van Darryll worden langs het doel gewerkt of in de handen van de keeper zelf. Eindelijk lukt het, door het verfijnde teamwork van Suus en Darryll: Een prima assist van Suus op Darryll, waarna Darryll de stand op 0-1 weet te zetten. Een paar minuten later wordt door een klein foutje, de bal door ons team niet naar voren weg gespeeld, maar gaat naar ons eigen doel en komt daarbij dan ook weer net in de voeten van de tegenstander, waarna deze een goal: als op een presensteerblaadje krijgt en de stand op 1-1 brengt. Nog net voor het einde van het 1e kwart, baant Darryll zich een weg door de verdediging en weet met een hard schot ons team weer op voorsprong te brengen. Verder worden de ballen ontzettend goed weg gewerkt door Sem van Bommel, Loïs en Neal en blijft het 1 kwart op een 1-2 voorsprong.

Het 2e kwart blijven Suus, Darryll en Loïs op hun posities staan en de rest wordt gewisseld. Roos is vandaag wederom op meerdere momenten op snelheid en ook continue aan het strijden om de bal te veroveren. Door een foutje in onze verdediging wordt er een gat gecreëerd waardoor een aanvaller van SJVV dichterbij het doel weet te komen en ook dit kadootje weet af te maken: 2-2. We laten het er uiteraard niet bij zitten en Darryll zet daarom wederom de aanval in. Darryll speelt de bal netjes af aan Bram, Bram speelt deze weer terug op Darryll. Alleen wordt deze onderschept door de verdediging van SJVV. Maar deze keer komt door een foutje bij SJVV de bal bij Suus in de voeten en schiet Suus deze gemakkelijk in. En staan wij wederom op voorsprong. Niet veel later sluit Darryll net voor het eindsignaal het 2e kwart af met een afstandsschot en daarmee ook zijn 50ste doelpunt van dit seizoen. Stand 2-4.

Het 3e kwart is ondanks dat er ontzettend hard gewerkt en geknokt wordt. Het kwart is voor SJVV, tenminste wat doelpunten betreft. ZSV voetbalt goed, Sesait weet bijna elke bal op het middenveld te onderscheppen, maakt zelfs diverse dribbel acties naar voren. Speelt de bal op tijd af. Er is zelfs nog wat gerommel met de bal bij het doel van SJVV, waar uiteindelijk het balletje naar Fleur toe rolt, Fleur haalt vervolgens uit en schiet! Maar ze willen er simpelweg niet in. Alle schoten op het doel van SJVV gaan langs, komen niet hard genoeg aan of worden gestopt door de keeper. SJVV die geen wissels hebben, barsten nog van de energie. Ze laten hun koppie niet hangen en blijven ook continue terug knokken. Ze hebben minder kansen dan ZSV, maar de kansen die ze hebben worden benut. Resulteert in 2 doelpunten in het 3 kwart. Voor de 3e keer in het 3e kwart van dit seizoen gaan wij met een gelijkspel het 4e kwart in.

Het 4e kwart: dit is het kwart waar het moet gaan gebeuren! Het is gelijkspel, SJVV wil winnen, maar wij willen ook 3 punten naar huis nemen. Dan zijn we weer een stukje dicht bij de 1e plek op de ranglijst. Neal die in het heetst van de strijdt de ballen die op hem afkomen weg weet te werken, Loïs die iedere bal met een harde trap weer terug over de middellijn weer te werken. Danick die op en neer holt van middenveld weer terug naar de verdedigingslinie. Sem Relou die vanuit de middenveldpositie mee naar voren dribbelt met de bal, Darryll die echt overal te vinden is: voor, achter, links, rechts, boven en onder. Bram die zelfs tot een metertje of 2 voor de goal, een bal aan het veroveren is, deze ook bemachtigd en deze daarbij ook nog keurig voor weet te zetten. Suus die haar plekje in de spits samen met Darryll tot een geweldig over en weer spel weet te brengen en laten we in deze, Roos zeker niet vergeten die in het 4e kwart tijdelijk ff snel de positie van Klara onder de lat over had genomen. Iedereen (ook degene die momenteel reserve stonden) ging er voor: Die 3 punten gaan mee naar huis! En dan is het moment daar. Darryll komt aan gedribbeld, tussen 2 spelers door, om 1 speler heen, nog een keer tussen 2 spelers door, valt, staat meteen weer op, ziet de bal een metertje verder stil liggen, aarzelt geen seconde en schiet! Onderkant lat en de bal stuitert achter de keeper op de grond! 4-5 Yes! Maar de keeper draait om en graait meteen de bal uit het doel. Iedereen juicht. Scheidsrechter geeft aan: doorspelen! De bal was niet over de lijn! Er wordt geen doelpunt toegekend. What!?! Zoals altijd: de scheidrechter beslist. En maar weer doorspelen. De seconden tikken voorbij en de eindstand blijft bij 4-4. We nemen 1 enkel puntje mee naar de Zeilberg. Potverdikke me nog, wat een wedstrijd!

We hadden SJVV hier letterlijk af moeten slachten, maar we kunnen het ook van de positieve kant bekijken: In het 3e kwart van dit seizoen zijn we nog niet 1x verslagen!

Later vandaag vierden we nog effe ieniemienie het 50ste doelpunt van Darryll met een felicitatie kaartje en een lekkere kaneelkoek namens ons team: ZSV JO11-3JM

Tot de volgende keer, fijn weekend gewenst.