Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Voor de 1e thuiswedstrijd van dit kalenderjaar mochten we SV Venray JO11-3JM welkom heten op sportpark de Kranenmortel.
Ook mochten we weer sinds lange tijd onze trouwe supporters welkom heten, die goed gemutst aanwezig waren. Die goede muts, was ook zeker niet overbodig deze frisse zaterdagochtend, waar het gras op het hoofdveld nog tot ver in onze 1e helft wit bleef ogen als gevolg van de nachtvorst.

Gelukkig had het niet te hard gevroren en waren de velden bespeelbaar en konden wij ook vandaag aantreden met onze volledige selectie, te weten;
Stijn, Joël, Koen, Dries, Knut, Yorrick, Luuk, Gijs, Thibe, Dex, Tim en Daan! Onder leiding van Mike, Wim, Edwin en Ron konden we ons weer opmaken voor een spectaculair potje voetbal.

Strak om 10.30 uur werd er afgetrapt en snel was duidelijk te zien dat beide ploegen gretig aan de bal waren en allemaal van plan waren om zo snel mogelijk te scoren en de voorsprong te behouden.
Ook hier bleek maar weer hoe belangrijk een keeper kan zijn voor een ploeg, want aan beide zijdes van het veld waren de 'gaten' met name in het midden van de verdediging te vinden.
De ploeg die hier het eerst volop van profiteerde was SV Venray, want na een pass vanaf linksvoor richting zo'n beetje de penaltystip, werd de bal fraai in de goal geknald achter onze keeper Stijn. Dit alles gebeurde in de 5e minuut en bracht de stand dus op 0-1.

Hierna waren het onze gasten die nog volop de druk op de aanval hielden, waardoor ZSV nauwelijks van eigen helft wisten te komen, maar zoals je in de Eredivisie ook vaak ziet, kun je zo wel de kansen op een counter verhogen. Of onze boys dat ook zo bewust aan het doen waren, zullen we tijdens de volgende training even toetsen 😇
Uiteindelijk was het een counter in de 14e minuut die werd onderschept door SV Venray en buiten de lijnen werd getikt. Hier wist Koen wel raad mee, want hij dribbelde met het grootste gemak in, kapte snel 2 tegenstanders uit en vanaf een metertje of 14 lobte hij de bal fraai van rechtsvoor over de doelman links in het 🥅 doel! 🥅 1-1!

Zo gingen we dus de 1e time out met een rustgevende 1-1 stand op het scorebord.

Het 2e kwart ging aardig van start, maar ook hier was het weer na een minuut of 5 de bezoekende ploeg die ons wist te verrassen met een fraaie voorzet vanaf de zijkant richting 1 van hun ploeggenoten die voor het doel in 1 beweging er zomaar 1-2 van wist te maken.
Dit tikje moesten we even laten bezinken, maar dat koste ook weer net iets teveel tijd en daar profiteerde SV Venray weer goed van.
2 minuten later hadden zij namelijk alweer een corner te pakken en het mag gezegd worden, de voorzet uit deze corner kwam perfect tussen de palen en daar stond wederom een speler vrij genoeg om er 1-3 van te maken.

Tijdens de rust werd bij ons de keeperwissel doorgevoerd en kwam Yorrick onder de lat.
De 2e helft, oftewel het 3e kwart werd gestart en de thuisploeg van ZSV was aardig gebrand om de achterstand weg te poetsen. Waar we in de 1e helft veel lange ballen naar voren zagen gaan, was het nu toch steeds meer dat bijvoorbeeld Joël zijn meters maakte langs de lijn met de bal om uiteindelijk pas over de middellijn de bal te passen naar de volgende speler. Dit gaf al een fijner beeld om naar te kijken voor de die-hard-supporters.
Ook Stijn kapte en draaide zijn best om de tegenstanders heen, waar Knut aan de andere kant hetzelfde wist te presteren, maar toch belandde de bal in bijna alle gevallen uiteindelijk bij de verdedigers van het gastteam. Thibe, Koen en Gijs deden er echt alles aan om de laatste linie te doorbreken, maar die stonden toch echt de hele tijd op de juiste plek in de weg, waardoor het niet meeviel om Dex te bedienen in de spits.
Feit blijft, dat in de het 3e kwart er door beide ploegen niet gescoord werd beide ploegen en de stand 1-3 bleef. Dat de gasten niet tot scoren kwamen was ook enkele malen te danken aan een paar goede reddingen van Yorrick.

Tijdens het laatste kwart was het een soort van alles-of-niets spel van de geel-zwarten, waarbij enkele aanvallen over rechts werden opgezet door bijvoorbeeld Koen, die op die manier toch 2 keer bijna zijn 2e doelpunt kon maken. Er waren dus mogelijkheden!
Toen even later de bal aan de andere zijde van het veld over de lijn verdween, was daar Thibe die snel hervatte en richting doel bortelde, uiteindelijk een tikkie terug gaf richting Koen, waarbij de bal nét verkeerd over Koen zijn voet ging. Wat een geluk voor de tegenstanders, want dat was me een kans!
De moed voor ZSV was er nog volop! Zoveel zelfs dat enkele tellen later het weer Thibe was die op bortel-pad ging en met een (zo noemen ze dat schijnbaar) scrimmage zijn aanval zag belanden achter de doellijn. Of er nog een voet van een verdediger tussen zat? Och... D'r in, da telt, toch? 2-3
Wellicht door deze stand, waren onze kids weer super fanatiek en gingen er vol voor om er een gelijkspel uit te slepen. Zo zag je zeer hoogwaardige kapbewegingen en werden er ineens steeds meer tegenstanders uitgespeeld, maar toch kwam het niet meer tot een doelpunt voor ZSV, sterker nog, SV Venray kwam nog een keer zeer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar ook daar stond Yorrick perfect opgesteld en wist de bal te stoppen.

Bij het laatste fluitsignaal van onze scheidsrechter, was dus de uitslag 2-3, winst voor de bezoekende ploeg, maar wel lekker aan elkaar gewaagd!

Onze speciale dank natuurlijk voor de aanwezige supporters en aanhangers van ons team! Wij zullen een voorstel droppen voor een koek-en-soopie-kraam voor toekomstige wedstrijden in de ochtend-frisheid... Maar of er iets mee gedaan kan worden...
Fijn weekend allemaal en zet vast in de agenda:
Volgende week zaterdag, 19 februari trappen we af om 10:30 uur in Ledeacker, voor de ouders onder ons, jawel, waar vroeger die feestboerderij was, de Breyenburg! FIJN WEEKEND!