Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Nadat het tweede elftal van ZSV in Asten kampioen werd, probeerde het vaandelteam in eigen
huis minstens een punt te pakken tegen RKSV Wittenhorst. Dat zou zeker niet makkelijk worden,
want de Horstenaren zouden zich bij winst verzekerd weten van deelname aan de nacompetitie
voor promotie naar de hoofdklasse. Theoretisch zou ZSV nog veroordeeld kunnen worden tot het
spelen van de nacompetitie voor degradatie, maar dan zou Veritas een negatief doelsaldo van
veertien weg moeten poetsen in het duel tegen Venlosche Boys en bovendien zou BSV Limburgia
dan met 1-0 moeten winnen van Ster de Stein. Dat laatste gebeurde, het eerste niet... Het dunne
draadje was dus toch wel stevig genoeg.

Door: Martien van Rijt

Het begin was absoluut niet goed voor de geelzwarten. Na vijf minuten werd een (niet) bewuste
terugspeelbal door doelman Leon Thijs opgepakt. De scheidsrechter besloot tot een indirecte vrije
trap en deze werd simpel bij de tweede paal binnengeschoten: 0-1.
Een minuut later werd op het middenveld een overtreding niet gezien door de scheidsrechter en
opnieuw profiteerde Wittenhorst: 0-2! De mouwen moesten opgestroopt worden bij de thuisploeg.
Na een kwartier had de thuisploeg zich herpakt en drukte waar mogelijk. Een schot van Stan van
Helmond caramboleerde via de doelman en enkele verdedigers het strafschopgebied weer uit. Waar
ZSV dacht weer beter in de wedstrijd te komen, kreeg het in de 22e minuut opnieuw een tegenvaller
te verwerken. Een mooie combinatie door het midden leverde opnieuw een doelpunt op voor de
gasten: 0-3.
Vijf minuten later keerde het tij. Maarten Kuunders, bezig aan zijn laatste duel voor ZSV, werd diep
gestuurd en binnen de zestien gevloerd. De penalty werd genomen en benut door Maarten Kuunders
zelf: 1-3!
Tien minuten later leek het nog beter te worden, toen er een mooie aanval op de mat gelegd werd
door de thuisploeg. Uit de draai werd de bal door Maarten Kuunders ingeschoten, maar zijn inzet
miste kracht. In de 42eminuut werd Stan van Helmond diep gestuurd en met zijn snelheid was hij
niet meer te achterhalen. Het vlagsignaal van de assistent werd door de scheidsrechter genegeerd,
tot frustratie van de oranjezwarten en de ZSV-aanvaller rondde goed af: 2-3! Dat was ook de
ruststand.

Direct na rust was er een mooie combinatie van ZSV, maar de afronding bleef uit. Tien minuten later
was opnieuw Maarten Kuunders met een prachtige omhaal dichtbij de 3-3. Een handvol
hoekschoppen voor de thuisploeg leidde niet tot een treffer. De druk van de thuisploeg werd alsmaar
groter, maar dat bood ook ruimte voor de tegenstander en op het uur moest Rick Leenders ten koste
van een kaart corrigeren. Vijf minuten later deed hij dat nog een keer en dat betekende inrukken.
Het spelbeeld liet vervolgens niet zien dat ZSV het met een man minder moest doen. Er werd
gestreden voor elf en ook de gasten moesten ten koste van twee gele prenten correctiewerk
verrichten. Deze kaarten kwamen niet bij dezelfde speler terecht, dus het bovental bij de ploeg uit
Horst bleef bestaan. Ook ZSV pakte nog twee keer geel; Dirk Verlijsdonk en Koen Kuunders kregen
zo’n kaart voorgehouden, omdat ze hun beklag deden toen een speler van Wittenhorst de bal die al
uit was, nog over de afrastering speelde. Met nog zeven minuten op de klok, kreeg Niek van den Berg
ook nog speelminuten als vervanger van Dirk Verlijsdonk. Dat zouden de laatste speelminuten in het
vaandelteam worden, want ook hij nam afscheid. Vijf minuten later was er dan de applauswissel voor
Maarten Kuunders. De laatste minuut van de officiële tijd liep. De geelzwarten hadden alles gegeven,
maar ze konden niet meer aan het verdiende punt komen.
Wittenhorst gaat de nacompetitie in voor promotie. ZSV plakt er in ieder geval nog een jaar aan vast
in de eerste klasse! De afscheid nemende coach Ömer Kaya mag dat bijschrijven op zijn palmares!