Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Het is zaterdag 12 maart. Het begin van de meteorologische lente is begonnen en dat was ook wel te voelen aan de temperatuur. Onze spelers moesten er ook meteen aan wennen dat de lange broek niet nodig was voor deze wedstrijd. Waar ze ook aan moesten wennen, waren de andere tenue’s die we vandaag aan moesten. Het leek wel een film van vroeger. Omdat onze tegenstander ook in het geel-zwart speelde en het teveel op onze stijl leek, mochten wij spelen in zwart-wit.

Toon Kuunders verwelkomde onze al met een grote glimlach op zijn gezicht en had de inspeelballen wederom klaar gelegd in de kleedkamer. De kleedkamer die wij per abuis ff niet konden vinden. Maar dat lag meer aan de coach… Patrick Bronstein had de aangepaste tenue’s geregeld, we konden aan de slag.

Onze tegenstander van vandaag is de Mortel MVC JO11-1JM, ik vond het overigens een hele leuke club om tegen te mogen voetballen. Dat mag ook weleens gezegd worden. De Mortel heeft een team net zoals wij: de helft jongens en de helft meiden. Bij ons zijn er overigens meer meiden dan jongens. Één van onze meiden (Loïs Munsters) is gister zelfs verkozen als Pupil van de week en tevens mascotte bij de wedstrijd ZSV VR1 – Rood Wit ’62 die zondag gespeeld gaat worden om 13.15 uur.

Onze start-opstelling voor vandaag: Anouck in de goal, Sem van Bommel, Loïs en Danick in de verdediging, Fleur, Darryll en Sesait op het middenveld en Suus in de spits. Als eerste reserve zien we dan: Sem Relou, Neal, Roos en Bram. Afwezig vandaag: Klara. Als extra supporter: Maud Lutters.

Het fluitsignaal voor het 1e kwart wordt gegeven, we gaan van start. Darryll weet al meteen de bal te bemachtigen en sprint gelijk al dribbelend richting het doel van de tegenstander. We hebben nog geen minuut gespeeld of het eerste schot is al afgevuurd, weliswaar niet in het doel, maar de toon is gezet. De Mortel speelt goed met elkaar over, toch worden er her en der wat foutjes gemaakt waardoor wij de bal weten te onderscheppen en zo wordt er in de 3e minuut van de wedstrijd het eerste doelpunt gemaakt voor ZSV door Darryll. De aftrap wordt gedaan en meteen zien we dat Sesait de smaak te pakken heeft en aanhoudend probeert de bal te veroveren. Het is de Mortel die toch door weet te breken, maar de bal over de achterlijn schiet. Loïs legt de bal klaar, gaat achter de bal staan en schiet deze over het volledige team van de Mortel heen, waardoor Darryll en Suus alleen de keeper nog moeten passeren. Darryll dribbelt door tot aan de keeper, passt de bal af naar Suus, waarna deze hem voorbij de keeper in het net weet te plaatsen. Tussentijds weet de Mortel nog een doelpunt te scoren, maar wij sluiten het 1e kwart af met 3-1 nadat Darryll goed aan het opletten was, een bal onderschepte en deze zonder twijfel van een behoorlijke afstand strak in het doel wist te plaatsen.

In het 2e kwart worden alle buitenste spelers vervangen door de reserve’s. En blijven Loïs, Darryll en Suus op hun vaste posities staan. In het 2e kwart hebben we niet veel te brengen, maar gebeuren wel wat bijzondere dingen. Darryll krijgt een elleboog tegen z’n kaak aan waar hij toch wel behoorlijk last van heeft. Later trapt hij per ongeluk met zijn schoen in de grond, wat ook een pijnlijke teen oplevert. We besluiten toch om Darryll even eruit te halen en te wisselen met Danick. Wat ook wel iedereen opgevallen is, is dat een weg verdedigende bal van Loïs snoeihard in het lichaam van een spelertje van de Mortel kwam. Geen fout van Loïs, gewoon perfect weg verdedigd. Alleen deze speler ging de strijd aan en kwam er met een mooie handtekening van Loïs mee weg. Het spel wordt hervat d.m.v. een scheidsrechtersbal, waar helaas voor ZSV een doelpunt uit voort komt.

Het 3e kwart moeten we weer aan de bak, want de Mortel komt steeds dichterbij. Darryll die vandaag erg oplettend is, weet in de 39ste minuut een bal te onderscheppen die de keeper van de Mortel naar een medespeler probeerde te spelen, waardoor Darryll alleen maar de keeper hoefde te passeren en deze bal easy in kon tikken. We zien is het 3e kwart veel goeie acties bij onze spelers: Neal die in de achterhoede de ballen prima weg verdedigd. Daarbij ook goed Roos de bal in de voeten weet te spelen. Roos die op haar beurt weer keurig langs de zijlijn naar voren dribbelt en de bal probeert te passen naar Suus. Laten we Bram zeer zeker niet vergeten. Die in het 3e kwart voor, achter en in het midden te vinden was. Heel goed loopwerk van deze jongen. En dan kwam daar ineens het moment voor Fleur. Fleur die er een hele tijd uit gelegen heeft vanwege haar gebroken pols. Fleur die elke wedstrijd vraagt: Johnnie staat ik er vandaag de gehele 60 minuten in? Waarop ik dan toch echt moet zeggen: Nee Fleur, eerst weer je conditie en je kracht opbouwen. Maar even terug naar het moment van Fleur. Een afstandschot van Darryll, welke door de keeper gestopt wordt, maar niet klemvast gehouden kon worden, rolt langzaam richting Fleur. Fleur die op dat moment niet aarzelt en gelijk de bal tegemoet komt, maakt hier het 5e doelpunt van vandaag voor ons team. Onder het motto: het spel stopt pas als de scheidrechter fluit of als de bal over de lijn is!

Het 4e kwart geeft de Mortel het nog niet gewonnen. De Mortel blijft vechten en blijft op onze goal schieten. De Mortel speelt ook mooi voetbal, alleen de schoten gaan 9 van de 10x ver over onze goal heen. In de 50ste minuut is het wederom Darryll die in een rechte lijn de bal in het doel van de Mortel weet te schieten. In de 52ste minuut speelt Loïs de bal van achteruit naar voren toe. Suus staat daar met 1 of 2 tegenstanders en de keeper. Het harde schot van Loïs laat Suus aan zich voorbij gaan en sprint achter de bal aan, net zoals haar tegenstanders. Even dacht ik: Suus waarom neem je zo’n bal niet gewoon ff aan. De bal rolt op de keeper af, de keeper komt uit z’n doel richting de bal. Suus sprint zij aan zij met haar tegenstanders en tikt de bal heel mooi in een slidingbeweging rechts naast de keeper in het doel. Niet veel later probeert Suus zo’n zelfde actie uit te voeren, maar stapt op de bal waardoor ze lelijk onderuit schuift. Tijd voor een wissel. Fleur mocht de laatste 4 minuten van het 4e kwart nog even invallen en was volledig in haar nopjes. Suus werd netjes verzorgt en weer opgelapt door Inge Elbers. Nogmaals dank daarvoor. Tussentijds weet de Mortel nog een goaltje binnenkant paal te scoren, maar het is Darryll die na een assist van Neal de laatste goal van deze wedstrijd weet te scoren d.m.v. een afstandsschot. Eindstand 8-3.

Een mooie wedstrijd gevoetbald vandaag. Veel toeschouwers gezien, leuk! Na vandaag staan we op 75 doelpunten totaal gescoord door ons team in dit seizoen. Nog 7 wedstrijden te gaan. De doelstelling is sowieso om dit seizoen 100 doelpunten te gaan scoren, dan regel ik een slagroomtaart. Volgende week tegen Deurne, dan gaat Maud Lutters haar debuut wedstrijd spelen.

Voor nu, fijn weekend en tot volgende week.