Wilgehoutstraat 6
5706VW
HELMOND
tel. 0492-538649

Wellicht gaat het bij menig spelertje deze week alleen maar over de wedstrijd van vandaag. Vandaag kan namelijk een slagroomtaart verdient worden. Momenteel hebben we samen 99 doelpunten gescoord en ik had afgesproken dat ze een taart zouden krijgen bij 100 doelpunten. Wel leuk om te zien dat het bij ons totaal niet om de wedstrijd gaat, maar zuiver om de beloning. Later in dit verslag zul dat ook wel zien aan de eindstand. De taak van ons team stond vast: 1 doelpunt en voor de rest maakt het ons niet uit, al verliezen we met 20-1 als we dat ene doelpunt maar maken, want dan is er taart voor iedereen!

Het weer pas perfect. We waren een tikkeltje aan de late kant, waardoor de warming-up niet optimaal was. Maar we waren er klaar voor!

De opstelling vandaag: Anouck Keunen in de goal, Sem van Bommel, Loïs Munsters en Neal Boerenkamp in de verdediging, Roos Elbers, Sesait Bahta en Darryl Trines en Suus Crommetuyn in de spits. Op de reservebank vinden wij dan: Maud Lutters, Sem Relou, Fleur van de Vranden en Danick Koolen.

Na de gebruikelijke boks, gaat de wedstrijd van start. Het team van Mierlo-Hout met alleen maar jongens laat al meteen zien dat ze erg aanvallend zijn en goed met elkaar kunnen over spelen. Het eerste schop op doel is dan ook van Mierlo-Hout, maar deze wordt moeiteloos gestopt door onze (s)Topper Anouck. Niet veel later komt ook een tweede aanval van Mierlo-Hout richting ons doel, maar dan is het Sem van Bommel die deze bal onderschept en met een loei van een knal weer terug naar de speelhelft van Mierlo-hout schiet. We komen zelf niet veel toe tot aanvallen. We veroveren de bal, maar raken hem eigenlijk meteen alweer kwijt, zonder een meter verder te komen. Veel aanvallen worden ook gestopt door Neal Boerenkamp. Neal was voor mij vandaag echt “de man van de wedstrijd”. Die heeft vandaag voor 98% aan goede prestaties geleverd. Neal was eigenlijk maar voor 2 kwarten opgesteld, maar heeft ze alle 4 mogen spelen. Neal was elke keer op tijd bij de bal, wist ook elke keer de bal goed te raken. Die heeft veel rust in de achterhoede weten te creëren. En al werd hij eens een keertje uitgespeeld, dan was daar onze andere topper: Loïs Munsters. Onze verdedigingslinie was vandaag optimaal wanneer deze 3 kids naast elkaar stonden: Sem van Bommel, Loïs Munsters en Neal Boerenkamp. En ondanks dat deze 3 spelers ontzettend hard gewerkt hebben. Wist Mierlo-Hout door goed overspel wel eens een schot op ons doel af te vuren. Na een minuut of 5 kwam er een mooi schot van Mierlo-Hout die zijn weg vond op de lat even later komt er vanuit ZSV een schot van Darryl, welke ook op de lat geschoten wordt. Een neigt naar de spannende wedstrijd. Een paar minuten later is toch weer Mierlo-Hout die een schot op goal afvuurt, die er werkelijk waar door Anouck al vliegend uitgedoken wordt. Dit wordt een corner. Corner wordt genomen, bal wordt recht op Anouck geschoten, Anouck stopt dit schot, maar krijgt de bal niet klemvast, tegenstander krijgt nog een kans een weer staat daar Anouck, maar deze keer heeft ze hem wel klemvast. Anouck trapt de bal ver uit en gaat meteen tegen de grond aan liggen. Ze heeft last van haar been en moet gewisseld worden. Roos neemt haar plaats in en Anouck is genoodzaakt de wedstrijd te verlaten met een blessure. We sluiten de eerste helft met een 1-0 achterstand af. Langs de zijlaan ontfermt Yvonne zich over Anouck en masseert haar been, waardoor er ineens een spier op z’n plek lijkt te vallen. Misschien heeft het toch te maken gehad met de te korte warming-up.

Tweede kwart is Anouck toch weer terug in de goal en ook Maud Lutters wordt in dit kwart ingezet. Maud die vandaag haar eerste wedstrijd ever mee mocht spelen bij ZSV JO11-3JM. Allemaal hartstikke spannend zo’n eerste wedstrijd, maar gelukkig hebben we een heel leuk team en is iedereen behulpzaam en begripvol naar Maud toe. Mierlo-Hout weet sowieso nog een paar doelpunten te scoren dit kwart, maar ik ga even meteen naar het punt toe: de hand van god! Darryl weet na een aanvalsactie de bal naar het doel van Mierlo-Hout te schieten, deze lijkt er ook in te gaan, maar een speler van Mierlo-Hout slaat deze bal met zijn hand uit het doel: dat betekent penalty! Wie anders dan Darryl Trines gaat deze penalty nemen. De bal wordt op de stip gelegd, Darryl neemt een kort aanloop en schiet deze penalty strak links in de hoek! We staan met 3-1 achter maar ons hele team is dol enthousiast. Iedereen die niet bij ZSV als supporters naast de zijlijn stonden, hadden werkelijk waar geen idee wat er gebeurde. Er werd gejuicht en werd geroepen: SLAGROOMTAART, SLAGROOMTAART!

Het 3e kwart is voornamelijk veel verdedigingswerk wederom van Neal en Loïs. En Anouck die alle kanten door het doel heen duik. Ook een opvallende actie van Anouck was dat ze een bal nog net uit het doel kon slaan met haar hand nadat deze bijna over de doellijn was gegaan. Wederom is er in onze aanvalslinie veel balverlies en komen er niet echt schoten op doel. We sluiten het 3e kwart af met een 7-1 achterstand. Winnen gaat wellicht niet meer lukken, maar we kunnen er nog wel het beste van proberen te maken.

Het 4e kwart ben ik genoodzaakt een andere team op te stellen dan gepland was. Menig speler wilde liever niet meer spelen: Suus, Roos en Sem bleven liever langs de zijlaan. Sesait en Danick moest daardoor nog ff 15 minuten extra inzet tonen. Danick die het zwaar had, een paar weken terug heeft Danick met het quad rijden een paar ribben gekneusd en is eigenlijk nog niet volledig hersteld. Danick die graag wilde scoren, kreeg vandaag ook een goeie kans hiervoor. Als een speer rende hij met de bal richting het doel, maar net voordat hij kon schieten werd de bal vakkundig weg verdedigd. Degene die wel op die zelfde manier een kans kreeg om te scoren was Darryl en hij weet deze bal wel met een snelheid in het doel te rammen. Verder hadden we nog een 2-tal schoonheids foutjes/mis-communicatie in de achterhoede, wat de uiteindelijke stand brengt op 10-2.

Ondanks dat we verloren hadden was het wel een mooie wedstrijd. Iedereen heeft hard gewerkt en geprobeerd er het beste van te maken. Mierlo-Hout was nou eenmaal sterker en speelde veel beter over. Goede aannames, goede onderscheppingen. Kwamen ook bijna met het gehele team mee naar voren bij een aanval of bij het nemen van corners. Nog 1 wedstrijd te gaan, deze is tegen MVC JO11-1JM (de Mortel) Als we deze wedstrijd winnen kunnen we op een mooie 3e of 4e plek eindigen. Wat een prima eindresultaat is. Voor de ouders even: Na deze wedstrijd zullen wij vanuit de Mortel nog even een korte stop maken bij ijssalon Italia om het seizoen af te sluiten met een lekker ijsje. De trainingen gaan nog wel een tijdje door en er is ook nog een toernooi bij ZSV op 28 mei waar we aan meedoen, deze informatie volgt later.

Iedereen weer bedankt en een fijn weekend toegewenst!