Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Er is weer veel gebeurt deze week. Veel indrukken te verwerken voor onze kids. Op donderdag ga je naar bed, sta je vrijdags op: ligt er sneeuw voor de deur. Dat lijkt al de beste 1 april grap ever. Kom je op school, dan heeft iedereen vast en zeker en juffrouw of een meester die nog een 1 april grapje met de gehele klas uithaalt. En dan mag je later die dag met het gehele team naar de Herdgang om de wedstrijd PSV vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen bij te wonen, omdat Danick Koolen 20 vrij kaartjes had gewonnen! Die wedstrijd wordt gewonnen door de vrouwen van PSV met 1-0. En de kids hebben allemaal een overzicht gekregen van de speelsters van PSV met de rugnummers en namen erbij, zodat ze deze aan het einde van de wedstrijd nog konden gebruiken voor de handtekeningen van de dames. Super leuk en gezellig zo’n uitje, maar voor de kids ook erg laat voor dat ze in hun bedje liggen.

En dan is het zaterdag, ijskoud, lange broekenweer, thermo-shirtje aan en een coach die je verteld dat dit een super belangrijke wedstrijd is, want we moeten tegen de 2e… …fout Johnnie! Nooit meer zeggen dat een wedstrijd belangrijk is. Dit werkt averechts… Zeker onder deze omstandigheden.

Je begint zo’n wedstrijd al met 2 spelers die vragen of dat ze het 1e kwart reserve staan. Niet goed, je moet vragen: start ik meteen, want ik ben er klaar voor, Johnnie! Ik heb de meeste motiverende woorden reeds uitgesproken in het kleedlokaal, de puntjes waar ze op moesten letten nogmaals doorgenomen. We zijn er klaar voor!

De opstelling: Anouk in de goal, deze keer met een leuk staartje in d’r haar. In de verdediging: Neal, Loïs en Sem van Bommel, op het middenveld Fleur, Darryll en Danick en in de spits Suus. Als reserve aanwezig: Roos, Sem Relou en Sesait.

Fluitsignaal wordt gegeven en we gaan van start. Wederom zoals elke vorige 3 keer beginnen we sterk en schiet Darryll weer een bal op het doel af die weliswaar zo’n curve maakt dat hij voor het doel wegdraait. Maar het eerste schot is een feit. Venray die alleen maar jongens in haar team heeft en erg aanvallend voetbal speelt, weet echter vrij snel een gat in onze verdediging te vinden en te scoren. Wellicht een klein risico van Venray, maar wel gedrevenheid is dat het hele team van Venray tot over de middenlijn mee naar voren komt met een aanval. Het risico daarvan is wanneer je, net als wij, zo iemand als Loïs in je team hebt en die bal bij een doeltrap meteen over iedereen heen trapt en bij Darryll in de voeten weet te spelen. Want dan hoeft Darryll alleen maar als een speer richting de keeper te rennen en de keeper uit te spelen. Dit gebeurde dan ook in de 12e minuut. Venray schrikt hier niet van af en blijft continue met 7 personen onze helft domineren. Wat ook voor het 2 doelpunt in het 1e kwart zorgt. Onze verdediging lijkt hierdoor afgeschrikt te worden en zet bijna elke keer een stap terug (waardoor de tegenstander dicht bij ons doel kan komen) in plaats van een stap naar voren te zetten (Om te zorgen dat de tegenstander niet de gelegenheid krijgt om te schieten) Veel ballen worden gemist, niet goed geraakt of komen nadat we deze veroverd hebben niet meer bij een eigen speler terecht, ook zijn we veelal bang van de bal, draaien weg van de bal en verliezen de bal uit het oog. De geoliede machine liep niet zoals we deze de laatste 3 keer hebben zien lopen. Door de foutjes, misstapjes, te laat reageren ect. werd de druk op onze keepster Anouk groter en groter. Veel kan deze kleine meid wel, maar niet alles. Anouck die onze eindstand heeft weten te beperken tot een 1-10, kreeg nog een heel aardig compliment van de trainer van Venray.

De eindstand is nu al verraden, maar veel echte acties kwamen er van ZSV niet meer. Een beetje mopperen op elkaar en je gek laten maken door de tegenstaander leek het enige te zijn wat ons team nog bezig hield. Ondanks dat we verloren hadden en aan het einde van de wedstrijd teleurgesteld waren, wil ik zeggen dat ik geen enkel koppie tijdens de wedstrijd heb zien hangen. We bleven met opgeheven hoofd proberen tot de laatste minuut. Maar het lukte gewoonweg niet. Zoals een wijs man tegen mij zei: Je kunt ook niet altijd winnen. Waarop ik antwoorde: Nee, dat klopt. Maar dat is wel leuk.

Vandaag zat het er gewoon niet in. Maar niet gevreesd, we hebben nog 4 wedstrijden te gaan. Met 1x verliezen gaan we niet bij de pakken neerzitten. Hopelijk volgende week weer een lang en uitgebreid wedstrijdverslag met veel kansen en doelpunten. De strijd is nog niet gestreden!

Iedereen weer bedankt en een fijn weekend!