Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Op zaterdag 14 mei 2022 mochten onze jongens op het zonovergoten sportpark De Kranenmortel hun voetbalkunsten vertonen tegen jongens en meisjes van ST Sporting S.T. / SVEB JO11-3JM oftewel: de JO11-3JM uit Swolgen. Voorafgaand aan de wedstrijd had onze vaste reporter Ron die er helaas niet bij kon zijn omdat hij andere prioriteiten had nog de volgende prikkelende stelling op de groepsapp meegedeeld: “Ik en Thibe zullen er helaas niet bij zijn door andere verplichtingen, dus voor de boys de kans om Thibe in te halen in het doelpunten klassement”. Alhoewel het niet duidelijk was of deze stelling sarcastisch bedoeld was, grepen een aantal spelers deze kans met beide handen aan. Één speler spande de kroon.

Vlak voor de wedstrijd gaf Mike de spelersschema prijs: Op doel Stijn, rechtsachter Joël, laatste man Daan (c), linksachter Dries, rechtsmidden Metin (of Metti), linksmidden Tim, Dex als spelverdelende middenvelder en Knut als spits. Gijs en Luuk waren de eerste kwart wissel.

Kwart 1: De wedstrijd ging van start en de spelers hadden goed geluisterd naar de trainers: “wat er ook gebeurd, het eerste minuut krijgen we geen doelpunt tegen”. En zo geschiedde. ZSV had de overhand en kon rustig combineren. De tegenstander uit Swolgen was gekomen met 8 spelers en had dus geen wissel. Oei oei, als dat maar goed gaat met het warme weer. Het eerste kwart bood Swolgen nog tegenstand en het spel ging over een weer. Na 5 minuten vond onze voorhoede het welletjes. Dex gaf een mooie assist op onze spits Knut. Laatstgenoemde draaide weg van de tegenstander en kon rustig aanleggen voor een schot op doel: 1-0. Daarna waren de rollen omgedraaid en gaf Knut een assist op Dex die voor het doel geen genade kende. Boem en 2-0.

Kwart 2: In de tweede kwart werd ZSV steeds sterker en werd het doel van Swolgen onder vuur genomen. Als een herhaling van het eerste kwart scoorden Knut en Dex hun tweede goal (ook de assists waren van dezelfde voeten). Daarna wist Knut een hattrick te maken door met zijn snelheid van de tegenstander weg te lopen en de bal tegen het net te schieten. De keeper was kansloos. Na een scrimmage voor het doel van Swolgen kreeg Gijs de bal voor zijn voeten en wist hij te scoren. 6-0 en we waren nog niet op de helft. De tegenstander wist een keer uit te breken en liet onze keeper Stijn kansloos. 6-1 en de eer van Swolgen was gered. Verder wist onze verdediging prima raad met de spaarzame uitbraken van Swolgen. Daan, Luuk en Joël wisten elke aanval van Swolgen in de kiem te smoren en direct een ons middenveld bestaande uit Gijs, Dex en Tim te voorzien van bruikbare ballen.

Kwart 3: In de derde kwart begon de energie van Swolgen weg te vloeien (of te verdampen in de verzengende hitte) en kwam ZSV helemaal los. ZSV liet geen spaan meer heel van het arme Swolgen en begon in de persoon van Knut aan een afstraffing van jewelste. Knut maakte zijn tweede hattrick plus 1 (de verslaggever weet niet meer precies hoe of wat) want de doelpunten vielen als rijpe appels. Ook Metin maakte zijn eerste doelpunt. Een genadeloos hard schot liet de keeper kansloos.

Kwart 4: Nadat de vloeistoffen van de spelers waren aangevuld, begon ZSV aan het vierde kwart zoals het derde kwart was geëindigd. De ene na de andere aanvalsgolf van ZSV leidde nog tot twee doelpunten van Tim. Hij rondde twee solo’s af met onhoudbare schoten. Ook Joël soleerde een paar keer langs de lijn. De tegenstander liet de sneltrein passeren en zag een knoerthard schot tegen de lat uiteenspatten. Dries zag dit en dacht: “ dit kan ik ook” . Ook Dries ging een paar keert als een warm mes door de boterzachte verdediging Swolgen. Het lukt net niet om te scoren. Maar als verdediger heeft Dries geen steek laten vallen. Het lukte Luuk wel om te scoren. Dit op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen. Hij liet de keeper kansloos met een bekeken schot. Veel spelers hebben hun doelmoyenne kunnen verhogen, mede dankzij het uitstekend verdedigingswerk van Stijn, Tim, Luuk, Daan en Joël. Alle spelers hebben bijgedragen aan deze mooie zege, maar eerlijk is eerlijk, “ the man of the match” is onbetwist onze Knut met 7 doelpunten. Of zoals Louis van Gaal zou zeggen: de trainer had een vooruitziende blik ;-).