Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 04

Rooiseheide 20
5481SG
SCHIJNDEL
tel. 073-5492027

In de laatste minuut van de officiële speeltijd werkte Ruud van der Vrande de bal in eigen doel. Daardoor was de marge plotseling nog maar één…! En dat na een 0-3 voorsprong. Die was overigens wel wat geflatteerd, dus de eindstand van 2-3 klopte voor de neutrale kijker beter bij het wedstrijdverloop. De eerste drie punten van deze bekercompetitie over drie wedstrijden konden mee naar Zeilberg!

Door: Martien van Rijt

Het eerste kwartier was vooral weer wennen aan het gras, zo leek het. Pas in de 17e minuut was er het eerste doelgevaar van de kant van de, voor deze gelegenheid, witzwarten. Thijs Meulendijks werd diep gestuurd en hij lobde de bal over de doelman, maar ook net langs. De uitkomende doelman had alleen oog voor Thijs, wat hem dus geen doelpunt, maar wel een lichte blessure opleverde. De thuisploeg verstopte zich zeker niet en het spel speelde zich zelfs meer af op de ZSV-helft dan op die van Schijndel. De beste kansen waren dan weer wel voor de gasten. Na bijna twintig minuten kreeg Rik Wiersema op rechts een vrije trap te nemen en deze werd maar net gemist door de inlopende ZSV-aanvallers. Een doelpunt was opnieuw dichtbij. Enkele minuten later was het bijna raak aan de andere kant, toen de spits van Schijndel een vrije kopkans kreeg. Hij wist de prima voorzet echter niet op waarde te schatten. Na ruim vijfendertig minuten leidde gefrot linksachter bij ZSV tot een niet te missen kans voor de thuisploeg, maar die werd toch gemist... Ongelooflijk! Met nog zo’n vijf minuten te gaan, werd Stan van Helmond diep gestuurd op links. Alleen voor de doelman, speelde hij de bal met een lobje over de goalie, waarna hij het leer alleen nog maar hoefde af te schermen: 0-1!

De tweede helft startte met Koen Kuunders voor Dirk Verlijsdonk. De tweede helft was nog maar tien minuten oud, toen Leon Thijs een prima safe liet zien op een vrije trap van Schijndel. Een minuut later speelde Remco van de Akker zichzelf keurig vrij en tikte de bal op de paal. Er was nog geen uur gespeeld toen opnieuw Stan van Helmond opstoomde over links, zijn tegenstander uitkapte en droog in de linkerhoek schoot, vanaf de zestien! 0-2! In de ingelaste drinkpauze kwam Remco Peggen voor Davy Althuizen. Peggen stond nog geen vijf minuten op het veld en hij was al gevaarlijk. Goed doorzetten van Stan van Helmond lag aan de basis. Zijn voorzet werd vervolgens maar net gemist door Remco Peggen. In de 77e minuut volgde een prima aanval van Schijndel, maar opnieuw werd vergeten af te ronden. Dat deed Remco van de Akker twee minuten later beter; hij kopte uit een hoekschop overtuigend binnen: 0-3! Acht minuten voor tijd kwam Willem Maas voor Thijs Meulendijks. Vijf minuten later scoorde Schijndel, zo leek het, de welverdiende eretreffer: 1-3. Maar toen Ruud van den Vrande in de laatste minuut de bal in eigen doel werkte, hoopte de thuisploeg op meer. Dat lukte echter niet meer.

De volgende tegenstander, Mierlo-Hout, zakte in eigen huis Volkel op met 8-1 en dat betekent dat volgende week zondag in Zeilberg eigenlijk al uitgemaakt gaat worden wie deze poule waarschijnlijk gaat winnen.

Ook het tweede elftal van ZSV doet mee in de bekercompetitie, en hoe! In de St. Jozefparochie werd met 0-2 gewonnen. Volgende week speelt ’t Twidde om 10.30 uur thuis tegen Elsendorp dat met 1-6 kopje onder ging tegen De Braak.