DEURNE
tel. 0493-315548

Vandaag stond in het teken van de laatste speelronde van de 1e fase van het huidige seizoen!
En wat voor een start hebben onze kids gemaakt sinds de laatste zomer.
Na 3 wedstrijden nog steeds niet verslagen, alleen een paar tegendoelpunten moeten incasseren, maar ook een overvloed aan doelpunten mogen maken in die 3 potten voetbal.

Om de voorbereidingen voor vandaag zo optimaal mogelijk te benutten, kwamen we iets eerder bij elkaar vanmorgen dan gebruikelijk.
Onze begeleiders hebben zich uitgebreid gemeld in de bestuurskamer, want ja, ook zij hadden last van een lichte spanning... Waarvoor? Natuurlijk voor het binnenharken van de titel kampioen 1e fase!

Binnen de bestuurskamer werd nog even voorbeschouwd op de mogelijke scenario's en ook Toon Kuunders gaf aan dat er een setje ballen gereed zou liggen voor ons, zodra we omgekleed en al richting de velden zouden trekken.

Tijd voor de eerste peptalk in de kleedkamer! Gaandeweg het seizoen hebben we van elkaar mogen leren dat er naast de voetbal-skills ook wat on-ontdekt zangtalent is ontwikkeld onder de jongens van de JO12-2. Zo zou ik jullie als lezer graag willen attenderen op de hit van de Tosti Band, genaamd Josti Tosti. Na het luisteren van dit nummer krijgen jullie een idee van de stemming in de kleedlokalen...

Hop naar de match!

De tegenstand van vandaag was niemand minder dan onze in-de-tussenstand-in-de-nek-hijgende-tegenstander ST De Zwaluw/Hapse Boys uit Haps, dacht ik dus... Maar nee! Onze tegenstand was geheel afkomstig uit Oeffelt, waar dus ST de Zwaluw vandaan komt, maar na een fusie met de Hapse Boys dus voortaan met die lange clubnaam ten strijde trekt.
Dus, de wedstrijd werd kort door de bocht Zeilberg tegen Oeffelt.
De kids uit Oeffelt stonden dus 2e voor aanvang van de wedstrijd en hadden in de aanloop naar dit duel dus ook van SIOL en van Maasduinen gewonnen met ruime cijfers!
Dit beloofde dus een partij te worden van 2 ploegen die rijkelijk aan elkaar gewaagd zijn en zo bleek het ook vanaf de 1e aftrap.
In onze basis werd er bij ons gestart met Stijn in het doel, in de verdediging stonden Joël, Daan en Dries. In het middenveld waren het Sem, Luuk en Tim die samen met Thibe in de spits het veld compleet maakten.
Als reserve stonden Metin, Knut, Dex en Gijs alle 4 klaar om mee te spelen.
Waar onze gasten mochten aftrappen, zag je vanaf ZSV zijde al meteen behoorlijk wat gretigheid om druk te zetten op de aanval. Het leek echter alsof onze bezoekers uit Oeffelt ons hadden geanalyseerd, want we kwamen in het 1e kwart absoluut niet in de buurt van het doel.
Slechts een paar schoten richting het doel van onder andere Tim en Sem en een doorbraak van Dries van achteruit tot bijna een metertje of 10 van de goal, kwamen we niet. De keeper van ST de Zwaluw stond vaak op de juiste plek en anders was het wel een verdediger van hun die zijn been op het juiste moment uitstak.

Zo gingen we dan ook de eerste time out in met een brilstand, 0-0
Tijdens deze time out gaf Wim de wijzigingen door in de opstelling en konden we eens even relaxed rond kijken hoe druk het vanmorgen was aan de zijlijn van het kunstgrasveld op sportpark de Kranenmortel! Wat een geweldige opkomst!

In het 2e kwart kwam dus onder andere Gijs de lijnen binnen en ook hij had gezorgd voor de nodige aanhang/toeschouwers.
Bracht dit nou extra druk mee? Of meer drive om iets aan die stand te gaan doen?
In de 16e minuut bleek wel wat het met Gijs deed, want na een aanval van Sem over links opgebouwd en welke leek te eindigen in een prachtige solo, was het Sem die de bal snoeihard knalde, maar helaas zagen we de bal tegen de paal terugkaatsen en terecht komen bij (de vaste lezers kennen hem ondertussen wel) rebound-Thibe. Alleen Bleef Thibe über-cool en koos voor een pass op Gijs die alle ruimte had en de bal meteen op de pantoffel nam, waarna het net van het doel weer minimaal 3 seconden strak stond! De kop was er af! πŸ₯…βš½ 1-0
Dat de opening van de score naar meer smaakte, was voor alle aanwezigen natuurlijk fijn om te voelen, maar wat is het voor aanvallers toch altijd vervelend als de keeper van de tegenstander zo steady op zijn plek staat!.
Pas in de 29e minuut kregen de jongens van ZSV het pas weer voor elkaar om de bal tussen de palen te parkeren. Ditmaal was het Thibe die vanaf mid-mid zich perfect weg wist te draaien van zijn tegenstander. Deze keer passte hij siervol en snel naar Sem en die weet wel raad met ruimte, een bal en snelheid! Sem leek er een tikkeltje frustratie in te slingeren, want ook deze bal ging snoeihard de touwen in! πŸ₯…βš½ 2-0

Tijdens de rust leek langzaam aan het besef van kampioenschap door te dringen bij de spelers, maar goed, ze moesten nog een halve wedstrijd de voorsprong behouden en als het even kon, nog uitbreiden.

In de 2e helft werd er veel vooruit gevoetbald, wat natuurlijk ook gevaarlijk kan zijn... Want als de tegenstander dan de kans krijgt op een counter, dan moet de achterste linie ook gas geven om bij te benen. Daan moest dan ook in het 3e kwart enkele malen goed werk leveren en zelfs een prachtige snoekduik showen om de tegenaanval te breken.
Wat dan wel mooi was om te zien, waren de uitbraken over de zijkanten/vleugels, door Metin aan de ene kant en Dries aan de andere kant.
Het bleef echt voor de fanatieke toeschouwers billenknijpen, want 2-0 voor is nog geen verzekerde overwinning.
Dat 3e kwart bleef net als het 1e kwart geheel doelpunt-loos, maar kansen en schoten waren er zeker meer dan genoeg.

Vlak voor aanvang van het 4e kwart kregen Knut en Tim nog instructies voor de slotfase en groen licht om wat aan de score te doen. Die hadden daar wel oren naar!
Zo konden we een laatste kwart ingaan met een paar gebrande boys.
In de 50e minuut was Knut wel een beetje klaar met de 2-0 stand en ging eens een keer in zijn uppie op pad. Met de bal aan zijn voet kapte en draaide hij vol langs de tegenstanders af en met net zoveel energie als hij naar voren stormde, schoot hij de bal achter de keeper en zette de score op πŸ₯…βš½ 3-0
Een lichte ontlading volgde, want 3-0 met nog 10 minuten te spelen, dat leek aardig kat-in-het-bakkie!
Deze solo-actie van Knut was niet alleen door het publiek opgevallen, maar ook Joël moet gedacht hebben... 'Ik wil ook weer een keer scoren' en gezegd, zo gedaan! Joël koos er echter voor om een stuk of 3 tegenstanders minder uit te kappen en zo en vanaf een metertje of 25 schoot hij, zoals hij nou eenmaal goed kan, de bal knoeperhard in het doel in de 52e minuut πŸ₯…βš½ 4-0
Langs de lijn waren het om beurten Thibe, Sem, Stijn en Dries die stonden te juichen en al met hun gedachte bij de huldiging konden zijn.
In de 56 minuut kwam Metin met de nodige pech uit een duel en moest met een lichte blessure het veld verlaten.
Hierop kwam Sem weer binnen de lijnen op een moment dat de bal klaar werd gelegd voor een corner.
De bal werd voorgeslingerd en Sem kwam perfect ingelopen op de bal en strakker dan dit, kon gewoon niet! Wel weer een wijziging op het scorebord! πŸ₯…βš½ 5-0

Dit was uiteindelijk ook de eindstand van deze partij en onder het toeziend oog van de technische commissie van ZSV werden onze boys officieel gehuldigd met het behalen van hun kampioenschap in de 1e fase van seizoen 2022-2023!
Met de nodige trots zijn we daarna met het hele team de 3e helft gestart in de kantine! (Oh ja, wederom een klein woord van dank, voor Toon die voor ons het veld 'opruimde')

Waar we normaal gezien het verslag afsluiten met een kleine vooruitblik naar de eerstvolgende wedstrijd, sluiten we deze keer af met alle lof en dank voor de support welke we iedere keer weer mogen ontvangen van onze achterban!
De eerstvolgende wedstrijd is nog niet bekend, vermoedelijk wordt het vervolg van de competitie rond 20 oktober uitgerold en is wordt de competitie op zaterdag 5 november hervat! Wie weet, tot dan!