Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Vanmorgen moesten we iets eerder aantreden dan afgelopen week, want door een bij ons onbekende rede was de wedstrijd naar voren gehaald, waardoor we 'al' om 10.30 uur mochten aftrappen vandaag.
Onze tegenstanders waren vandaag VCA uit het pitoreske Sint Agatha.
Voor de non-geografisch-onderlegde lezers van dit verslag hebben wij even opgezocht waar Sint Agatha ligt.
Sterker nog! Volgens Wikipedia is het verhaal het volgende;
Sint Agatha (dialect: Sint Aagte)[2] is een Nederlands dorp en voormalige gemeente in de Noord-Brabantse gemeente Land van Cuijk. Op 1 januari 2021 telde Sint Agatha 510 inwoners.[1] Sint Agatha heeft een oppervlakte van 5,88 km².

Dus! Weer allemaal op de hoogte!
Dat ze in St Agatha ook nog wel eens ZSV verwarren met onze sportparkdelers aan de Industrieweg bleek ook vanmorgen weer het geval.
Na wat extra vertraging hadden ze uiteindelijk de weides van ZSV ontdekt en kwamen vol enthousiasme een minuut of 3 voor de aftrap richting speelveld 3.
Dat ze in St Agatha verder een soortgelijke smaak hebben als in de Zeilberg bleek dan ook meteen bij het zien van hun tenues...
Dit oogde voor een uitdaging voor onze scheidsrechter, dhr vd Wurf, want hou maar eens 2 geel-zwarte ploegen uit elkaar.
Blij toe dat we dat snel op kunnen lossen met oranje hesjes!

Uiteindelijk konden we dus met een minimale vertraging aftrappen voor het 1e kwart!
Gehuld in oranje hesjes moeten de kids gedacht hebben dat ze ineens deel uitmaakten van jong Oranje.
Het bezoekende team nam de aftrap en begon aardig druk uit te oefenen op onze mannen. Dit leidde in de eerste 3 minuten toch tot zeker 2 doelpogingen, maar daar werd Stijn niet warm of koud van.
Oh ja, voor de statistieken, vandaag konden we beschikken over 11 van de 12 boys, want Knut had zich helaas ziek afgemeld voor vandaag.
Na een minuut of 5 was het Sem die de aanval opende met een doelgericht schot vanaf een metertje of 15, dat in de voeten van de verdediging geremd werd, maar daar stond hij weer hoor! Reboud-Thibe leek alsof het zo hoorde precies op het juiste moment op de juiste plek en die verlengde het schot van Sem in het doel achter de keeper! ⚽ 1-0 voor de geel-zwarten-in-oranje-hesjes!
De kids van VCA probeerden met man en macht om de stand zo snel mogelijk weer gelijk te trekken, helaas voor hen stond Joël heel vaak op de juiste positie achterin, of was het juist Daan of Luuk die de bal afpakte en volgas naar voren passte.
In de 10e minuut was het weer Sem die nu van nog iets grotere afstand een bijna Ronald-Koeman-achtig-schot loste op het doel van VCA en de keeper kon maar 1 ding doen... En dat was de bal uit het net grabbelen ⚽ 2-0
Met deze tussenstand gingen we de 1e rust in na het 1e kwart.

Wim wijzigde de nodige posities en de wissels werden doorgevoerd om maar te zwijgen van de tactische tips die werden besproken in deze korte break. Door voor het 2e kwart!

Ook in het 2e kwart was het voor de aanwezige toeschouwers een heerlijke pot voetbal om naar te kijken. Biede ploegen deden hun best om op het licht vochtige grasveld de aanval op te bouwen, maar chapeau voor beide keepers, want er vielen geen doelpunten in de eerste 5 minuten.
Tijdens 1 van de aanvallen van onze gasten was het Luuk die door de aanvaller naar de grond werd getrokken en zodoende een vrije trap kreeg toegewezen van de scheidsrechter zo rond de middenlijn. Tim moet gedacht hebben; Wat Sem kan vanaf 20 meter, probeer ik vanaf 33 meter... Hij nam een kleine aanloop en poeierde de bal tot ongeveer 4 meter voor het doel. Wat Tim goed had afgekeken van het 1e doelpunt was de positie van Thibe, want die stond daar weer als een duveltje uit een doosje en verlengde de bal van Tim in verre uithoek van het doel. de ⚽ 3-0 stond op het scorebord.
Meteen uit de doeltrap en tijdens het noteren van het vorige doelpunt wisten onze gasten in de 21e minuut over ik meen de linkerzijde de aanval te openen en volgas stormde hun spits op Stijn af. Deze was voor Stijn echt onhoudbaar en de nul was van het scorebord af! 3-1 ⚽
Nu mochten wij aftrappen. Met wat tikkie-takkie-voetbal passes kwam op een gegeven moment de bal bij Dex in de voeten die zich als mid-mid goed positioneerde. Dex nam de bal aan de voet mee en maakte wat meters, maar moest de bal wel passen naar de nagenoeg vrijstaande Sem. Sem moest de bal met een soort van pirouette aannemen en rond de verdediger spelen, maar uit de draai knalde hij de bal weer siervol achter de keeper! ⚽ 4-1 in de 22e minuut
Het tempo van scoren leek op te lopen, maar niets was minder waar.
Een paar minuten later was het VCA dat weer door onze verdediging wist te breken en een schot op doel ging via een verdwaald been van ons team over de achterlijn. Gevolg --> corner op links.
De corner werd vrij vlot ingedribbeld en bij het voortrekken schoot de aanvaller de bal richting 1e paal, maar daar waren niet Stijn zijn handen maar de handen van een verdediger van ons die de bal tegenhield. Hands dus in het strafschopgebied en een penalty.
Dit was een makkie voor de nummer 10 van VCA. Die schoot de bal snoeihard achter Stijn in het net. 4-2 ⚽

Met die stand gingen we de lange rust in.

In het 3e kwart was het spelbeeld niet veel anders dan in de 1e helft. Mooi voetbal, met lange ballen en goede onderscheppingen aan beide zijdes van het veld.
Toch was het weer ZSV dat zo in de 35e minuut weer na een spelhervatting over rechts door kon breken. Dex spurtte langs de lijn en wist Metin perfect aan te spelen die de bal fraai in het dak van de goal parkeerde! Wat een prachtig doelpunt! ⚽ 5-2
Enkele minuten later belandde een poging van ons over de achterlijn, maar we hielden er wel een corner aan over. Deze werd genomen en voorgeslingerd. Na enkele kluts-ballen kwam de bal bij Tim terecht en die denkt dan echt geen 2 keer na over hoe mooi of hoe elegant kan ik trappen, nee, die parkeert zijn pantoffel gewoon onder de bal en rouste de bal volgas in het doel. ⚽ 6-2 in de 38e minuut.

Zo ging het voort over en weer. Daan had inmiddels het doel bemand en die moest ook een paar keer gestrekt om de aanvallen van VCA te keren. Lang leek het er ook op dat 6-2 de uitslag zou worden tot in de 58e minuut.
Alweer een corner voor ZSV, ditmaal op rechts en Sem koos er voor om die eens 'lekker' in te dribbelen. Met een sierlijk schot in de korte hoek ging de bal via de verdediger over de achterlijn, dus wer de stand toch nog gewijzigd in ⚽ 7-2.
Was dit het dan? Nee hoor... Want Tim onderschepte een goede minuut later in de 59e dus de bal en met de energie die hij nog had opende hij de stormloop voor een laatste keer. Waar hij bijna bij de keeper was, moest hij nog wel even goed zijn best doen om de bal voorbij de laatste voeten van de tegenstanders te krijgen, waarna hij in een scrimmage de bal weer in het doel wist te tikken. ⚽ 8-2 gaf het scorebord aan!

Dit was dan uiteindelijk toch de uitslag!
Zo hebben we allemaal kunnen zien dat onze boys heel goed functioneren in 'oranje', maar we hopen toch dat ze voorlopig nog gewoon in het vertrouwde geel-zwart zullen blijven presteren en genieten.

Voor het aanwezige publiek was het vandaag tussen de druppels door in ieder geval wel genieten!
Ook voor jullie weer dank voor jullie aanwezigheid en stimulerende toejuichingen!

Volgende week mogen we op wereldreis, want dan staat onze 1e uitwedstrijd op het programma.
We mogen dan aftrappen in Cuijk om 12.30 uur tegen SIOL JO12-3JM. Tot dan!