Buienradar voorspelde dat het zou regenen, maar niet dat het om doelpunten zou gaan

ZSV JO12-2JM

13 - 2

SJO Maasduinen JO12-1JM

Sem Aarts (schot)
1'
Sem Aarts (solo)
7'
Knut van Mierlo (intikker)
9'
Joel van der Putten (afstandschot)
13'
26'
32'
... (volley)
Assist: Luuk Koppens
41'
Tim van den Hoek (afstandschot)
44'
49'
Knut van Mierlo (scrimmage)
53'
Stijn Kuijpers (scrimmage)
54'
57'
59'

tel. 0493-315548

Na lange afwezigheid op de zaterdagen mochten we eindelijke de nieuwe competitie aftrappen!
Voorafgaand aan deze 1e officiele pot hadden we al met enkele spelers laatst wat tactische moves en skills getest tijdens het jaarlijkse toernooi van SJVV, maar bij die combinatie van trainen en spelen tegelijk bleek al snel dat we de trainingen beter op maandagen en woensdagen kunnen houden, zodat de concentratie voor de zaterdagen opperbest blijft!

Verder mochten we op zaterdagochtend ook voorafgaand aan de wedstrijd met zijn allen op de teamfoto.
Dat dit een bijzondere mag zijn, blijkt al uit het feit dat dit de 1e keer in 4 jaar is, dat het gehele team aanwezig was op de fotoshoot!
Het resultaat van de fotograaf zal snel genoeg ergens terug te vinden zijn 😀

Allemaal dan klaar voor de aftrap? Wij wel in ieder geval!
Onze tegenstand was af komen reizen uit het prachtige Siebengewald en speelt in de competitie onder de naam SJO Maasduinen JO12-1JM.
Na een minimale uitloop van de wedstrijd van de JO11 die voor ons moesten ballen, konden wij aftrappen zo rond 11.50 uur op een redelijk zonnig sportpark De Kranenmortel.
Ons team bestaat dit seizoen uit; Stijn, Daan, Joël, Dex, Metin, Gijs, Dries, Luuk, Tim, Knut, Sem en Thibe.

Het deed ons als kijkers langs de lijn al snel deugd dat de aanvang van de wedstrijd zorgde voor een directe 'aan-stand' bij onze boys, want ze begonnen meteen volle bak de druk op te bouwen in de voorhoede.
Dit leverde dan ook erg snel al resultaat, want onze stopwatch gaf slechts 1 minuut aan op de teller en toen had Sem het net al strak staan van de tegenstand.
Dit kwam tot stand door een snelle aanval vanaf het midden waarbij Thibe de bal strak naar Knut wist te passen die vanaf rechts de keeper nadert, hij schiet... maar de keeper weet met zijn rechter hand de bal te keren richting de voeten van de vrijstaande Sem... Die hoefde slechts uit te halen en het fluitsignaal van de scheidsrechter liet ons horen dat het âš½ 1-0 was.
De euforie was er volop en de tegenstand probeerde direct een tegenaanval op te zetten. Door de juist opgestelde verdediging kwamen deze echter niet ver over de middenlijn en zo konden de geel-zwarten weer opbouwen naar voren.
Het duurde tot ongeveer de 7e minuut totdat de gasten een indribbel bal iets te zacht naar hun mid-mid wilde spelen en Sem prima onderschepte, deze zette vervolgens een heuze stormloop in om snoeihard de âš½ 2-0 op zijn naam te kunnen laten noteren.
Dit was meteen een goed voorbeeld voor een minuutje later, want na de aftrap was het Knut die dacht, dat moet mij ook lukken! Hij onderschiep de bal bijna hetzelfde als Sem daarvoor deed en Knut ging in zijn uppie op de doelman af. Een schot in de lange hoek maakte dat de stand werd bijgesteld naar âš½ 3-0.
Ze zeggen dan ook niet voor niets, goed voorbeeld doet volgen! Dus nu was het Tim zijn beurt, die een beetje achteruit gezakt was, om daar de rol van Luuk op te vangen. Luuk was een soort van libero die door het hele veld zijn meters aan het maken was, maar goed, we hadden het over Tim. Die wist namelijk ook weer heel snel na de aftrap de bal te onderscheppen van onze gasten en nu begon hij aan een marathon. Hij redde het echter niet zelf tot aan het doel, maar wist wel op het juiste moment de bal door te schuiven naar Knut, die vanaf rechts weer siervol met bijna een Panenka-achtig tikje de bal tegen de linkerpaal aan liet rollen en vervolgens over de lijn in het doel. âš½ 4-0 dus al in de 9e minuut. Waar gaat dit naar toe hoorde je het toegestroomde publiek hardop denken.
Het duurde toch wel weer even voordat ZSV weer volgas de aanval op ging zetten. Zo eindigde een aanval over links in een corner, maar ook daar kunnen wij wel wat mee. De corner werd genomen, werd voorgeslingerd en weer over de achterlijn gewerkt door de verdediging. Nu echter aan de andere zijde van het veld. Knut nam deze corner en speelde Joël aan die met een mega-poeier de bal in de verre hoek parkeerde! Wat een schot! âš½ 5-0 dus na 13 minuten voetballen.

Met deze stand gingen we de 1e break in. Tijd voor wat wijzigingen in de opstelling.

Het 2e kwart gingen we een stuk tammer in  dan dat we het 1e kwart hadden geëindigd. Het was zelfs zo dat de bezoekende ploeg steeds meer probeerde op te bouwen, waardoor ook Stijn in de goal enkele goede reddingen mocht verrichten.
Dat het tot weinig doelpunten leidde, blijkt wel uit dit verslag... Zo moesten de ZSV-hooligans aan de zijkant hun geduld laten beproeven tot ver in het 2e kwart. Pas weer in de 26e minuut wist Tim heel gewiekst en slim de bal strak door het midden naar Gijs te passen en Gijs wilde wellicht zelf al scoren, maar zag goed dat Sem meer ruimte had dus gaf hem af en Sem tikte zijn hattrick compleet! âš½ 6-0

Tijd voor de thee, zou je zeggen, maar daar doen wij niet aan!
Tijdens de rust werd er volop water gesloeberd en de jongens pepten elkaar weer op om door te zetten waar ze aan begonnen waren.

Het 3e kwart gingen de kids van ZSV vol optimisme het veld weer in, maar misschien ook wel met teveel optimisme, want doordat er zoveel naar voren gevoetbald werd, hoefde de bezoekers de bal maar over de middenlijn te lanceren naar hun spits en die had vrij bal, want enkel Daan stond hem nog in de weg en dat weerhield hun 'nummer 10' er niet van om hun '0' van het bord te laten poetsen. Voor de formaliteit; 32e minuut 6-1 âš½
Nu volgde er een ware stormloop van ZSV, waarbij de ene aanval na de andere of op de lat eindigde, of langs het doel. Er in was ineens een stuk lastiger, met die 7 geel-zwarte spitsen 🙈
Het 'trap-het-kratje-van-het-latje' werd ook door Luuk geprobeerd en de lat weerkaatste de bal weer als vanouds op niemand minder dan 'rebound-Thibe'. Die ballen liggen Thibe wel en met een simpel intikkertje kwam in de 40e minuut de stand op âš½ 7-1 te staan.
Onze AAN knop was weer gevonden! Nog geen minuut later waren het Knut en Thibe die bijna zij-aan-zij over rechts de aanval weer inzette en ze bortelden samen om en om aan de bal richting de keeper uit Siebengewald. Thibe was het die als laatste de bal een knal gaf van jewelste en zo scoorde Thibe voor de 2e keer in 1 minuut. Stand âš½ 8-1.
Onze gasten wisten nu weer aardig de verdediging dicht te houden en een poeiert van Dex ging helaas links langs het doel, wat dan weer een doeltrap opleverde voor de keeper. Laatstgenoemde nam een goede aanloop, maar raakte de bal niet helemaal top, waardoor de bal in de voeten van Tim belande vlak voor de middenstip. Tim wist het meteen! Gaan! Gas d'r op! Hij dribbelde vol gas richting doel en vanaf een metertje of 10 ramde hij de bal bijna lek en ook het net van het doel had het zwaar te verduren! Wat een poeiert! Feit ook... âš½ 9-1 voor ZSV!

Het laatste kwart mocht worden aangevangen en na weer een paar aanvallen in onze 1-0-0-7 formatie ging de bal weer via de lat over het doel en mocht de keeper een nieuwe doeltrap nemen. Het was inmiddels de 49e minuut waarin Gijs zijn best deed om de doelman nog af te leiden en te storen voor hij de doeltrap nam, waardoor de doeltrap bij Stijn in de voeten belandde... De rest is geschiedenis, maar wat voor geschiedenis! Stijn heeft namelijk ook zo'n gigantische poeier in zijn rechterbeen! Bij Helmond Sport zou het door de speakers klinken als; Skôn goaaaaalllllllll!!!!!!! âš½ 10-1.
In de laatste 10 minuten hebben we nog kansen gezien van Metin, die zijn kansen helaas net langs het doel af zag vliegen. Maar ook Luuk en Dries waren heel dicht bij hun doelpuntje in deze pot!
In de 53e minuut was het volgens ons een knal van Luuk die via de lat terug kwam bij Knut en deze wilde wel eens azen op die bijnaam van Thibe, want in de rebound was het Knut die siervol afdrukte voor de âš½ 11-1. Helaas voor Knut heeft Thibe vorig seizoen zo vaak in de rebound weten te scoren dat de titel rebound-Thibe voorlopig nog niet zal veranderen in rebound-Knut...
Je zou verwachten dat de vermoeidheid nu wel toe zou slaan aan beide zijdes, maar niets is minder waar.
Een minuutje later was het namelijk ook Stijn die wel aanspraak wil maken op topscorer of zoiets, na een op de laatste man terug gekaatste bal van Dex kwam de bal dus bij Stijn en die weet echt wel raad met een kans van zo dichtbij! Hij scoorde de 12e voor ons! âš½ 12-1
Of het nu dan ten einde was? Nee absoluut niet! Onze bezoekende ploeg was er namelijk wel een beetje klaar mee om steeds in het midden af te moeten trappen en ging er dan ook vol voor om ons ook weer een aftrap te laten nemen.
In de 57e minuut lukte het de ploeg van Maasduinen om Luuk in de verdediging af te troeven en hun linksvoor trok de bal met de nodige perfectie voor, waarna hun spits enkel maar uit hoefde te halen en Daan aan het grabbelen kon zetten. de 12-2 âš½ stond op het bord!
Even later toen jullie razende reporter nog druk de vorige aanval aan het verwerken was, wist Gijs zich vrij te spelen in de voorhoede en kon hij ook een doelpunt op zijn naam laten noteren. Hiermee kwam de teller op de uiteindelijke eindstand van âš½ 13-2 te staan!

Dus eigenlijk... Waar de weersvoorspellingen hadden voorspeld dat het zou gaan regenen, regende het in de Zeilberg dus geen water deze keer, maar doelpunten!

Wij danken de aanwezige supporters voor hun aandeel in gejuich en aanmoedigingen! Komen jullie volgende week ook weer? Hou er dan rekening mee dat de volgende wedstrijd in tijd gewijzigd is.
We spelen volgende week niet om de standaard 11.45 uur, maar (al) om 10.30 uur. Onze tegenstand komt dan uit Sint Agatha!