ZSV- 1 scoort weer…, doelpunten én kaarten

Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Eindelijk, eindelijk wist ZSV het net van de tegenstander weer te vinden. Niet één keer, maar gelijk twee keer! Uiteindelijk werd er niets mee opgeschoten, qua punten, maar wellicht is er eindelijk weer vertrouwen in eigen kunnen mee opgedaan. Voor punten kwamen de geelzwarten niet in aanmerking, want koploper Wittenhorst was duidelijk sterker. Voor kaarten wel, zo vond de bij tijd en wijle uiterst flauw optredende scheidsrechter Ooms. In de eerste helft had hij al woorden met coach Vullings die vond dat de leidsman duidelijk verschil maakte in zijn beoordelingen en dat dan vooral in het voordeel van de gasten. Of die uiting van ongenoegen meegespeeld heeft, weet alleen de man met de fluit, maar ZSV kreeg in het vervolg van de wedstrijd een flink aantal kaarten te incasseren. In de laatste tien minuten durfden de ZSV’ers nog geen wenkbrauw meer op te trekken, want alles leek wel bestraft te worden met een gele prent. De KNVB is ‘winnaar’ bij zo’n optreden en ZSV verliest hierdoor sowieso, zeker toen Dirk Verlijsdonk in blessuretijd na een stevig duel ook nog eens direct rood voorgehouden werd. Op de goals na dus een wedstrijd om gauw te vergeten…

Door: Martien van Rijt

Na één minuut was al het geluid van aluminium te horen op Sportpark De Kranenmortel hoorbaar. Wittenhorst ging voortvarend van start en trof al direct de paal en nog binnen de tien minuten had het een verdiende voorsprong te pakken. Wittenhorst verlegde het spel snel van de linker- naar de rechterkant en de voorzet die volgde werd keurig binnengekopt: 0-1. Het eerste kwartier was net voorbij en het was opnieuw raak. Wittenhorst combineerde makkelijk door de ZSV-defensie en hangend aan zijn tegenstander trok Rick Wiersema hem tegen de grond. De terechte de penalty werd zonder problemen omgezet in het tweede doelpunt voor de koploper: 0-2. Er leek een monsterscore op komst… Maar tien minuten later toonde ZSV veerkracht. Remco van den Akker ontving, eigenlijk zonder dat er van dreiging sprake was, op zo'n 25 meter van de goal de bal. Hij keek goed en zag een gaatje. Als met een timmermansoog schoof hij de bal in de linkerbenedenhoek: 1-2. De thuisploeg had de aansluiting weer gevonden! Dat gaf de burger moed en de geelzwarten ook, want rond het half uur leidde dat tot enkele kansen voor de thuisploeg, uitmondend in een hoekschop die overigens niets opleverde. De gasten raakten daardoor niet van hun stuk. Met nog zo’n tien minuten tot de rust dwong Joep Beurskens met een prima actie een hoekschop af, waaruit Wittenhorst de 1-3 op het bord bracht. ZSV legde zich nog niet neer bij de Limburgse suprematie en kwam even later opnieuw tot de aansluitingstreffer! Met een snelle uitval werd Ward Veldpaus bereikt die in een keer doortikte naar Stan van Helmond. Die op zijn beurt twijfelde niet en scoorde: 2-3! Maar nog voor rust bracht de koploper de marge weer op twee: De gasten combineerden nog eens door de ZSV-defensie en tot slot mocht Willem Heijnen simpel binnentikken: 2-4. Dat was de rust- en bleek ook de eindstand te zijn.

De tweede helft startte met Remco Peggen voor Davy Althuizen. Na twee minuten in die tweede helft was er de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. De bal verdween echter net over het Limburgse doel. Met nog een half uur te gaan, begon de ‘show’ van de scheidsrechter. Hij gaf  geel voor een lichte overtreding aan Rick Wiersema. De vrije trap die daarbij hoorde, belandde op de paal van het ZSV-doel. De volgende (terechte) gele kaart was voor Remco van den Akker die een aanval van Wittenhorst onreglementair onderbrak. Met nog tien minuten op de klok kwamen Dirk Maas voor Ward Veldpaus en Daan Matheij voor Marco Manders. Na nog een aantal onbegrijpelijke gele kaarten, allemaal voor de thuisploeg, was er ook nog rood in de 93e minuut voor Dirk Verlijsdonk na een stevige botsing en een ijselijke kreet. Op het scorebord stond de eindstand: 2-4.

Volgende week nog een keer naar het zuiden voor het duel tegen Limburgia en dan is er voor de Zeilbergse staf tijd om een plan B te bedenken, waarmee degradatie kan worden voorkomen. Concurrent Deurne pakte namelijk wel drie punten na een knappe overwinning in en tegen Someren. Nu staan de zaken er zeker niet goed voor…