Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Het is zaterdag 5 november en vandaag spelen we onze 1e wedstrijd van de fase 2 indeling. We mogen ons vandaag melden bij het Sportpark van Someren. We starten deze keer in principe zonder bijzonderheden. De dames hebben een goede kleedruimte en de heren hebben ook een volledige kleedruimte. Weliswaar delen we deze met een ander team, maar dat team is reeds omgekleed.

Wat mij nu dus al meteen brengt bij de opstelling: Roos in de goal, Sem Relou, Neal en Anouck in de verdediging, Sem van Bommel, Lois en Fleur op het middenveld en Suus in de spits. We spelen tegen een volwaardig elftal met jongens. Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd vangt aan. Er wordt door ZSV netjes overgespeeld, nog niet altijd in de voeten van de eigen spelers, maar een goede begin is het halve werk zeg ik altijd. We krijgen een paar aanvallen van Someren te zien, waarvan 1 bal via de onderkant van de lat die vervolgens door Roos gelijk vastgepakt wordt zodat deze niet over de doellijn gaat. Het eerste doelpunt van de wedstrijd is voor ons eigen team wanneer Loïs in de 12e minuut met de bal richting het doel dribbelt, schiet en de bal tussen de doelpalen van Someren weet te plaatsen. Someren laat het hierbij uiteraard niet zitten en probeer vervolgens te scoren aan de kant van ZSV. Roos die op dat moment nog wat onwennig is  met de keepersfunctie trapt veelal de bal weg in plaats van de bal netjes met de handjes te pakken. Wat gaande de wedstrijd steeds beter wordt. Er was zelfs een moment dat iedereen in de lucht keek en wees: Wat is dat daar? Is het een vogel, is het een vliegtuig? Nee, dames en heren: het Roos die als een ware adelaar de ballen uit het doel weet te duiken. Maar ook aan de kant van ZSV blijven we druk zetten en is het Suus die echt veel dribbelacties naar het doel van Someren maakt. Suus worstelt zich letterlijk een baan door de spelers van Someren heen. Knap werk, hoor van Suus. Uiteindelijk is het moment dan toch daar dat we ff niet op letten en weet Someren de gelijkmaker te scoren. We geven in ons pauze momentje aan dat we scherper moeten zijn, naar de bal toe moeten gaan, niet afwachten en vooral: laat ze niet de mogelijkheid krijgen om te schieten. Het 2e kwart is het kwart van de corners. Veel aanval momenten waarbij Suus, Loïs, Fleur en Sem van Bommel het gevaarlijk spannend maken op de helft van Someren. Loïs die we alle corners laten nemen weet de bal feilloos voor het doel van de tegenstander te krijgen. De taak aan Suus, Fleur en Sem van Bommel om deze bal erin te tikken. Ook Neal komt bij een corner veelal helemaal vanuit de verdediging helpen en proberen om er een balletje in te tikken. Maar helaas weten we vanuit de corners nog geen rake klappen uit te delen. Een nieuwe aanval van Someren komt eraan en wederom onderkant lat, echter deze bal stuitert links en rechts nog op de doellijn. Scheidsrechter kent dit niet als een doelpunt toe omdat de bal niet over de doellijn heen was. Wederom komt ZSV goed weg. Niet veel later komt er dan toch een schot van Someren en dat schot gaat voorbij Anouck, voorbij Neal maar komt bij Sem Relou op zijn scheenbeen terecht, raakt daardoor de bal niet goed en deze bal verdwijnt net naast de doelpaal af in ons eigen doel. Someren staat op dit moment voor met 2-1. En tot op heden is dit nog steeds een super leuke en mooie wedstrijd. Het gaat gelijk op. ZSV heeft kansen, Someren heeft kansen. We gaan van helft wisselen proberen nog een paar doelpunten te scoren om die 3 punten mee naar huis te nemen. De verdediging zetten we extra op scherp. In het 1e en het 2e kwart wordt er een voetje of een actie veelal net te laat ingezet waardoor we Someren meer kansen geven om tot aan het doel te komen. Ondanks het keurige overspelen lukt ons maar niet om te scoren. Veel kansen hebben we nodig om tot een doelpunt te komen. Loïs die een hele mooie kans krijgt, welke door de keeper gestopt wordt, Suus die door Fleur gewoonweg perfect wordt aangespeeld, maar de bal zo verkeerd raakt dat de bal gewoonweg recht omhoog gaat terwijl ze 3 a 4 meter van het doel verwijderd staat. We maken het spannend, super spannend. Je hoort veel: Ohhhh en ahhh geroep van uit de zijlijn. Ouders en grootouders vinden het ook spannend. Fleur krijgt zelf nog een kans om een schot af te vuren op de keeper. Maar ook deze wordt gestopt. Maar laten we vooral Someren niet vergeten die net zo hard werkt en ook elke keer onze verdediging op de proef stelt. Maar gelukkig hebben wij: Anouck, Neal en Sem Relou. Ze gingen wat laat van start maar in het 3e en 4e kwart laten ook zij zien wat ze nog in huis hebben. En dat zonder wissels. Nog 1 maal in het 4e kwart hoor ik het liedje van Seal in mijn hoofd: Fly like an Eagle. En dan hebben wij het uiteraard over onze Roos. Roos wat was jij goed vandaag. Wederom duikt zij op sierlijke wijze een bal uit het doel. Helaas weet Someren de druk nog iets te verhogen door nog een 3e doelpunt te scoren. Ons team zet nu alles op alles om er nog een gelijkspel uit te halen. Sem Relou die vanuit de verdediging elke keer weer naar het middenveld sprint om daar de doeltrap van de tegenstander te gaan onderscheppen. En nog belangrijker: ook onderschept! Anouck die al slidend ballen onderschept en Neal die middelste gedeelte van de achterhoede schoon houdt. Het harde werken wordt beloond wanneer Anouck een mooie pass aan Fleur geeft, Fleur passt deze door naar Suus en vervolgens beland de bal bij Loïs en maakt Loïs het 2e doelpunt voor ZSV. We hebben nog 2 minuten te voetballen en het is 3-2. Suus maakt nog een dribbelactie naar het doel, maar wordt te val gebracht en daarbij wordt met de noppen van een schoen op haar tenen gestaan. Pijnlijk, maar we moeten door. Helaas weten we de stand niet gelijk te trekken, maar mensen wat een wedstrijd! Zo zouden ze elke week wel mogen zijn. Ik denk dat we de opstelling zoals vandaag wel kunnen gebruiken voor de andere 5 wedstrijden die we nog te gaan hebben. En als we blijven voetballen zoals we in het 4e kwart deden, dan gaan ook wij wedstrijden winnen! We hebben het in ons, potverdorie. Maar we starten nog te soft.

Volgende week hebben we geen wedstrijd, maar 19 november mogen we tegen Geldrop JO12-5. Iedereen weer bedankt, fijne weekend en tot de volgende wedstrijd.