tel. 0493-314219

Derby, hoe spreek je dat eigenlijk uit? Dèr-bie, of Dur-bie of toch dùr-beij? Die laatste lijkt dan weer heel erg op zo scheef mogelijk d’r bij van er bij zijn?

Laten we die laatste dan maar vasthouden, want ge moet er mèr vur zurguh dè ge d’r baai bent!

Nou goed, dat we er bij waren was een feit!

Afgelopen zaterdag zijn we traditiegetrouw vanaf de zijde van ZSV om 10:30 uur te voet vertrokken over en langs de velden van sportpark de Kranenmortel richting onze buren SV Deurne.

Eenmaal aangekomen restte ons de korte zoektocht naar onze kleedkamer, waar zich de eerste verontwaardigde blikken al snel lieten vormen… Wat was het geval? Zoals denk ik wel bekend speelt de jeugd van ZSV in prachtige Geel-Zwarte tenues die mede mogelijk zijn gemaakt door de Plus, maar op de bijgevoegde foto is te zien dat 1 van de concurrenten van de Plus zich lijkt op te maken tot sponsor van de sporttassen van de jeugd! Hallo… De kleuren zijn in ieder geval strategisch gekozen 😉

Na deze gewaarwording trokken we richting ons speelveld voor vandaag, veld 4 was voor ons aangewezen, vlak buiten het stadion van SV Deurne, grenzend aan de parkeerplaats en het hockeyveld. Het duurde dan ook niet al te lang voordat Edwin, Wim en Ron over de reclameborden van het hockeyveld hingen om tactische moves te verzamelen voor onze boys.
Lang heeft dat reclame-bord-hangen niet geduurd, want de combinatie van voetbal mét zo’n stokkie… Nee, laten we dat maar niet doen.

Tijd voor de opstelling!

Vandaag tegen de JO12-2 hadden we nagenoeg de hele club compleet, helaas kon Tim door omstandigheden niet mee doen en ook Luuk leek even voorafgaand aan de wedstrijd af te moeten haken, maar die hebben we ‘gewoon’ meegesleurd en betrokken in de wedstrijd.

In het doel begon zoals bijna standaard Stijn, die uitzicht kreeg op een verdediging, opgebouwd van rechts naar links, Joël, Daan en Dries die op hun beurt uitkeken op de middenvelders Sem, Metin en Thibe. Dex trapte af als spits en aan de zijlijn hielden we Gijs, Knut en Luuk.

D’r-bij-tijd!

Vanaf het 1e fluitsignaal van het 1e kwart zag je beide ploegen meteen volle bak gaan, waarbij SV Deurne zelfs al na 1 minuut een corner wist over te houden aan hun aanval. Deze werd genomen, maar als een echte professional plukte Stijn de bal uit de lucht, waardoor de bal weer voor ZSV was.

Het leek zelfs of het 1e kwart met de ‘brilstand’ (0-0) zou eindigen, maar daar moeten de gastheren in hun blauw-witte tenue anders over hebben gedacht. Ergens in de diepe extra tijd van het 1e kwart kregen ze wederom hun pass achter onze verdediging en ditmaal kon Stijn het tij niet meer keren. We noteerden dus in minuut 15 een stand van 1-0.

Tijdens de time out werden er een 2-tal wissels doorgevoerd, Gijs nam de plek van Dex in en Knut verruilde de plek van Metin. Ook Sem en Thibe verruilden van positie, want waar Sem rechts midden begon en Thibe links midden kon je zien dat ze niet gewend waren aan deze zijde van het veld.

Deze verschuiving wekte direct verbazing bij SV Deurne en het lukte Sem ook snel genoeg om een aanval richting het doel te maken door zijn tegenstander uit te kappen en te sprinten langs de lijn naar de achterlijn. Dat hun keeper wel goed op stond te letten, voorkwam de gelijkmaker.

Sterker nog, door een vlotte hervatting en opbouw naar voren, wat dan weer veel weg had van een counter slaagde de thuisploeg er in de 18e minuut in om de stand naar 2-0 op te schroeven.

Na dit doelpunt zag je dat onze verdediging groeide en eens soort betonnen muur opbouwde voor de goal, want er kwam echt niemand meer voorbij Dries, Joël en Daan! Die laatste wisselde we wel even in minuut 23, want Luuk werd inmiddels gevoed door de nodige adrenaline en was steeds meer aan het vergeten hoe brak en ziekjes hij eigenlijk nog was tijdens het omkleden. Zijn vraag van ‘Mag ik er er in? Mag ik er in? Mag ik er in?’ werd dus beantwoordt met ‘ja’ en als centrale verdediger ging hij weer aan de slag.

Daan kon zich hierdoor alvast voorbereiden op zijn keeperstaak in de 2e helft én ook even kijken vanaf de zijlijn hoe goed er gewerkt werd door iedereen!

In de 27e minuut was het Sem wederom die de duels aan de zijlijn opzocht met de bal en na een tigentagenvijftigste kap en draaibeweging bediende Sem de bal richting Knut die perfect voor het doel stond en subtiel de nul van het scorebord liet verdwijnen. 2-1

Met die stand gingen we de rust in, het kon dus nog alle kanten op! Onze wissels stonden weer paraat om het veld in te komen. Sem mocht even naar de kant voor Dex, Metin kwam het veld in voor Thibe en Stijn verruilde zijn keepersshirt met Daan.

Al die wissels leken voor de nog meer verrassingen te zorgen, want Joël zag in de 31e minuut de kans schoon om eens door te stormen tot de middenlijn en over de as stak hij de bal perfect richting Knut die alweer op volle toeren richting het doel afstormde. Snoeihard parkeerde hij de bal in de touwen! De keeper kon alleen maar de bal uit het doel vissen en Knut vierde zijn 2e doelpunt met heel de ploeg! 2-2

De wedstrijd trok weer voort en een paar minuten later gaf Luuk aan dat hij graag weer gewisseld wilde worden, want de energie liep er snel uit nu… Stijn nam snel de plek in van Luuk en het trio Joël, Stijn en Dries metselde weer de juiste muur op achterin.

Op het middenveld werd ook ijverig en hard gewerkt door Dex, Metin en Knut. Dit drietal zorgde er zelfs een paar keer voor dat Gijs in de spitspositie oog in oog met de keeper kwam te staan mét de bal, maar alle complimenten voor de keeper die dan toch de aanval van Gijs wist te stoppen. Uiteraard ook alle lof voor Gijs hoe die zijn mannetje stond voorin.

Toch waren het weer de gastheren die wederom in het slot van het kwart de score wisten aan te passen in hun voordeel. In de 43e minuut viel er een gaatje in de muur van de verdediging, waar de aanvallende partij goed gebruik van maakte en zo de stand op 3-2 liet zetten.

Wat een heerlijke partij voor de toegestroomde toeschouwers!

Nóg maar een korte time out, waarbij onze helden 1 voor 1 een beetje mopperend naar de zijkant kwamen, maar ook dat mopperen werd vakkundig langs de lijn omgezet in GRINTA, drang tot aanvallen en scoren, want hier zat echt meer in!

Nog maar eens wat wisselen! Sem kwam weer in het veld op de positie van Metin en Dries verruilde weer met Thibe. Luuk stond weer te popelen om er in te komen, maar die werd nog even gespaard.

Op naar de finale! Het laatste kwart van de partij 😊

Knut en Sem trokken al snel door alle linies heen, maar de verdediging van SV Deurne kreeg hun tikkie-takkie-hakkie-kappie-moves door, waardoor het ons niet lukte om de stand weer gelijk te trekken. Door onze drive om naar voren te voetballen liepen we natuurlijk weer het risico dat achterin er steeds meer ruimte ontstond en dat was voor Deurne weer dé ruimte die ze nodig hadden om een counter in te zetten. Bij de 3e poging lukte het hun dan ook om weer achter onze ‘muur’ de bal te krijgen en na wat kunst en vliegwerk op de achterlijn en zelfs een bal die van de achterlijn gehaald werd door 1 van onze verdedigers was het als een duveltje uit een doosje toch weer een aanvaller van SV Deurne die de bal in het doel kreeg. Stand in de 49e minuut 4-2

Never give up! We bleven druk zetten en op het veld werd er zelfs wat geschoven in posities. Dex zakte terug in de verdediging (volgens mij) en Joël schoof door naar het middenveld. Hierna volgde er een aantal aanvallen op rij die helaas allemaal werden geblokt door de blauw-witten, maar wat heerlijk om zoveel actie te zien!

Toch mochten we weer een kreet van blijdschap laten horen, juichen en applaudisseren in de 55e minuut, nadat Joël weer richting de corner stormde en een perfecte assist plaatste op Sem die koelbloedig de 4-3 binnen werkte! Weer hadden we zicht op een aansluiting!

Waar je merkte dat de vermoeidheid begon toe te slaan aan beide zijdes, was het weer Luuk die langs de lijn stond te smeken; ‘Mag ik in de spits? Mag ik in de spits?’

Op een gegeven moment was het zo’n moment dat Gijs snel kwam wisselen voor Luuk en alweer verraste we de gastheren met een tactische move! Nog steeds zonder stokkie overigens, maar wel met een spreekwoordelijk stokkie dat we wilde steken tegen een verliespartij.

Ik geloof dat we minuut 59 op de klok hadden toen Luuk de bal ontving aan de linkerzijde en doorstootte naar voren, hij trok de bal voor en de keeper dacht heel even dat hij de bal kon onderscheppen, maar niks was minder waar! Knut was er weer! En die froemelt de bal heerlijk het doel in! Wat volgde leek op een ploeg die zojuist wereldkampioen was geworden! Er werd gevierd, geschreeuwd, gejuicht en een klein hoopje gemaakt op het middenveld! 4-4 gaf het scorebord aan!

Deze score is ook de boeken in mogen gaan als uitslag! Wat heerlijk om d’r-bij te zijn bij zo’n derby! Maar hoe fijn is het dan ook met zo’n uitslag na zo’n partij weer huiswaarts te mogen keren!

Wederom deze keer alle dank voor de ‘meegereisde’ supporters, want dit sterkt onze boys zeker wel!

De volgende keer mogen er gerust nog meer ooms, tantes, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes komen juichen! Wanneer dat is? Komende zaterdag 19 november om 11.45 uur op Sportpark de Kranenmortel, maar dan gewoon aan de Zeilbergse kant! Onze tegenstand dan zal SV Venray JO12-3JM zijn.