Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Het is zaterdag 17 december en het is wederom een koude dag. Vandaag is het voor ons een speciale dag. Vandaag staan er een aantal dingen te gebeuren. Het is de laatste wedstrijd van het 2e kwart van het voetbalseizoen, het is de laatste wedstrijd als een gemengd team, vandaag is het moment daar dat we de teamfoto gaan maken (volgens mij waren wij echt het laatste team die dat nog moesten doen), vandaag had onze coach een fotosessie met het team voorbereid (met dank aan Werner voor het openen van de kantine) en vandaag gingen we voor de eerste keer winnen dit seizoen. We hebben dit seizoen nog niks kunnen winnen helaas. De ene keer met maar 1 puntje verschil, een andere keer met grote cijfers. Maar dat mag de pret niet drukken bij ons. Met opgeheven hoofd verlaten we elke keer het veld omdat we weten: we hebben er wel voor gevochten en we hebben van onze fouten geleerd.

Even tussendoor en excuus naar mijn trouwe lezers: Jullie hebben geen wedstrijdverslag ontvangen van de doordeweekse wedstrijd Deurne tegen Zeilberg. Deze wedstrijd hadden wij volledig in de hand en we waren ook sterker dan Deurne, hadden ook meer doelkansen, maar zo’n 3 minuten voor het eindsignaal, weet Deurne uit 1 van de weinige kansen die ze hadden gekregen, hun voordeel te pakken en het enige doelpunt van de 60 minuten durende wedstrijd te scoren. Dat was ff balen voor ons gehele team. Die week had ik het zo druk met andere dingen dat het er niet meer van gekomen was om nog een wedstrijdverslag te schrijven. En aangezien ik alles wat er in een wedstrijd gebeurt op dat moment in mijn hoofd opsla en verder nergens geen aantekeningen maak, was alles dus verdwenen. (sommige van ons noemen dit: ouderdom)

En ook deze dagen is het bij onze reporter nog steeds erg druk, maar ik kon het niet maken om niks over de laatste wedstrijd te gaan schrijven. Ik had voorafgaand aan de wedstrijd mijn huiswerk goed gedaan en was tot de ontdekking gekomen dat het team waartegen we vandaag gingen spelen ook niet zo sterk zou zijn. Ze hebben maar 1 wedstrijd gewonnen en het doelpuntensaldo was niet erg hoog. Als wij zouden voetballen zoals we de laatste 3 wedstrijden gedaan hadden, kunnen wij zo’n team makkelijk kloppen. Vanwege het koude weer en het feit dat dit de laatste wedstrijd zou zijn had ik mijn spelers wisselschema aangepast. We wisselen om de 7 minuten. Dan staat er niemand lang koud naast de kant en omdat we 8 spelers hebben (en 1 keeper) kwam dat precies goed uit met de speeltijd van de wedstrijd.

De opstelling van vandaag: Anouck in de goal, Sem Relou, Jayden en Neal in de verdediging, Fleur, Loïs en Roos op het middenveld en Suus op haar vertrouwde plek in de spits. Sem van Bommel als eerste voor 7 minuten op de reservebank. Het fluitsignaal klinkt, de wedstrijd gaat van start. Al gauw genoeg wordt er ons iets duidelijk: er klopt iets niet in de samenstelling van het team van SV Brandevoort JO12-4. Er zijn een paar jongens in dat team die er echt uit springen voor wat betreft het voetballen. Zeker 2 en misschien nog wel 3 voetballen normaal niet in dit team. Een van die jongens heb ik naderhand gecheckt en deze staat op de groepsfoto bij Brandevoort JO12-3, maar ook op de teamfoto van Brandevoort JO12-2 ☹. Beetje jammer, maar toch. Verder met de wedstrijd. Brandvoort is hierdoor sterker aanvallend dan wij voor ogen hadden. Brandevoort weet dan al gauw genoeg de voorsprong te pakken met 2 doelpunten. Ook ons Loïs heeft een ontzettend mooie kans om de scoren. Veelal zeg ik tegen Loïs: Loïs schiet gewoon eens van een afstand en breng die bal eens niet over lijn, dat is bij rugby, dat je met de bal over de lijn moet lopen. Het moment is daar, Loïs krijgt de bal vanuit een corner terug in haar voeten gespeeld en schiet echt van een metertje of 18… BAM op de lat! (ik zei toch dat je het kon 😉) helaas geen doelpunt, maar wat een schot. Brandvoort komt in het eerste kwart met nogal wat aanvallen op ons doel. Maar het zijn Anouck, Jayden, Sem Relou, Neal en een van de spits terugkomende Suus die het de spelers van Brandevoort veelal lastig maken. Dat wil niet zeggen dat de rest niet hard gewerkt heeft, hebben ze zeker wel. Maar deze spelers kwamen elke keer goed voor hun mannetje en probeerden er alles aan te doen om de bal te bemachtigen. Anouck die overigens de gehele wedstrijd van de ene kant van doel naar de andere kant van het doel duikt. Ze is misschien niet zo groot, maar potverdorie wat is ze goed. Maar ook Sem Relou stond vandaag op de juiste plek. Een bal die vanuit een corner rechtstreeks op goal werd geschoten werd door Sem Relou voor de doellijn weggewerkt. Alleen had Sem niet in de gaten dat de bal nog steeds een paar centimeter voor de achterlijn aan het rollen was. Terwijl Sem met de rest deze redding aan het vieren was, stuifde 2 spelers van Brandevoort op deze bal af en gelukkig duwden zij deze samen over de achterlijn, waardoor het een doeltrap werd.

Het 2e kwart voorloopt veelal als het 1e kwart. Een sterk aanvallend Brandevoort en een worstelend ZSV. ZSV niet wetende dat deze tegenstander door de hulp van een aantal spelers van een hoger elftal nagenoeg niet te verslaan is. In het 2e kwart krijgen we nog een strak schot van Suus op de paal. Kansen hebben we zeker wel en de schoten zijn goed. Maar ze willen er maar niet in gaan. Ook dit kwart weet Brandevoort weer 2 doelpunten te scoren.

Voor aanvang van de 3e kwart voel ik me genoodzaakt ons Anouck een paar motiveerde woorden toe te spreken. Anouck begon te twijfelen aan haar kunnen, maar wat was ze goed vandaag! Het wil niet zeggen dat wanneer er een doelpunt gemaakt wordt dat dit de schuld van de keeper is. Zeker niet, de tegenstander kan een goeie actie maken, de tegenstander kan een onverwachte actie maken, een speler van eigen team kan een fout maken. Als het team er voor zorgt dat de tegenstander geen kans krijgt om te schieten en ervoor zorgt dat de bal bij de eigen spelers blijft, dan kan de keeper zich concentreren op de momenten dat er wel iemand doorbreekt of van een afstandje schiet. Het 3e kwart gaat van start en zoals bijna altijd bij komen wij dan pas echt op gang. In de 33ste weet Suus Crommentuijn door te breken in de verdediging van Brandevoort en scoort het eerste doelpunt voor ZSV. Even later komt de bal bij Sem van Bommel, passt deze naar Suus, waarna zij deze weer naar de vrijlopende Neal passt en Neal maakt deze vervolgens af. Het 2e doelpunt voor ZSV binnen 2 minuten tijd. 2 bijzonder mooie doelpunten gemaakt, zoals voetbal hoort te zijn. De bal de meters laten maken, met elkaar overspelen en zorgen dat je aanspeelbaar bent. Maar na deze feestvreugde worden we alweer gauw weggeblazen door een te sterk Brandevoort. Het ene doelpunt na het andere valt en de achterstand wordt groter en groter. Eindstand is uiteindelijk 2-13 (2-14 volgens de KNVB-app, maar dit is te wijten aan het slordige handschrift van de scheidsrechter). Jammer dat we niet tegen het oorspronkelijke team van Brandevoort hebben mogen voetballen, want dan hadden we zeer zeker gewonnen.

Dit was mijn laatste wedstrijdverslag voor JO12-2JM, na de winterstop kunnen jullie mij wederom volgen met de wedstrijdenverslagen voor ons nieuwe meidenteam MO13-2. Dan voetballen onze meiden niet meer tegen team met alleen maar jongens, maar dan is het echt een meiden tegen meidenwedstrijd.

Voor iedereen prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2023…!