5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Opstelling

Het is zaterdag 18 maart. Vanmorgen heeft het nog lekker wat geregend maar op het moment dat wij ons op het Sportpark mogen verzamelen straalt de zon en is het zo’n 16 graden. Vandaag spelen wij tegen ST MDOC MO13-1. Dit is het laatste team in onze poule waar we nog niet tegen gestreden hebben. Vanaf 1 april komen we ze alle 5 weer tegen, maar als we in de 1e ronde er thuis tegen gespeeld hebben, zullen we er nu uit tegen moeten spelen.

Onze voorbereiding begon een beetje rommelig deze keer. Aanvang van de wedstrijd werd donderdag verandert van 11:45 uur naar 12:15 uur. Overigens een goede keuze van Toon Kuunders omdat we bij de vorige wedstrijd niet goed uitkwamen met het omkleden van ons team en de beschikbaarheid van een lokaal. Maar op vrijdag kwam mij het bericht ter oren: Er is geen scheidsrechter beschikbaar voor jullie wedstrijd! Kan één van jullie fluiten? Gelukkig was het wederom Toon die hier op tijd mee aan de bel trok, waardoor ik in de gelegenheid was om een aantal telefoontjes te plegen en wat appjes te versturen. Gelukkig was het uiteindelijk Chenton Janse die mij om 20.33 uur appte dat hij beschikbaar was, daar hij het één en ander verzet/omgegooid heeft om ons te kunnen helpen. Nogmaals dank daarvoor. Achteraf bleek dat Chenton wel 1 pilske per kwartier rekende, maar dat was het waard 😉

Ons vorige hoofdstuk heette “De vergeet-me-nietjes!”. Nou vandaag gelukkig maar 1 vergeet-me-nietje: Renske Vogels was haar wedstrijdvestje vergeten!

De opstelling van vandaag: we spelen vandaag 4-4-2 in ruitvorm met Anouck in de goal, Megan links back, Benthe links achter centraal, Loïs rechts achter centraal, Lizzy rechts back, Roos verdedigende middenvelder, Jule links half, Fleur rechts half, Suus aanvallende middenvelder, Renske diepe spits en Jada als hangende spits. Als reserves blijven dan over: Sesait, Klara en Jayden. Maar dit was niet de opstelling waarmee we uiteindelijk de wedstrijd gestart zijn. Lizzy zwikte tijdens de warming-up haar enkel om en was al uitgeschakeld voordat we konden beginnen. Even later knakte Anouck haar vinger om tijdens dezelfde warming-up.  Gelukkig kon Anouck na wat koelen van haar vinger toch aan de wedstrijd deelnemen. Lizzy ging de Dug-out in en Jayden kwam voor haar in de plaats. Hier en daar wat geschoven in de opstelling, we konden beginnen. Tenminste dat dachten we… …waar is Chenton? We hadden de handen al geschut van de tegenstander, stonden ook al op onze posities, maar Chenton was er nog niet. (Spoorweg overgang gesloten, brug open, wegversmalling, dat soort redenen)

Het is 12:20 uur wanneer Chenton het fluitsignaal geeft voor de aanvang van de wedstrijd. Waar ZSV normaal gesproken gelijk in de aanval gaat, merken we nu al meteen in de eerste paar minuten dat het anders gaat. Alles waar we in de trainingen extra de aandacht op leggen, zien we in de eerste paar minuten al niet meer terug. Ten eerste: simpelweg de bal raken! Ten tweede: overspelen in de voeten, ten derde: vrij lopen en zeker NIET elkaar in de weglopen. Misschien dachten we te gemakkelijk over onze tegenstander, d’r zat geen vuur in. Iedereen sjokt maar een beetje over het veld heen. We kijken hoe een teamgenoot met de bal wegloopt en blijven zelf vervolgens stilstaan. Wat is er aan de hand? Daar onze tegenstander weinig kans krijgt op onze helft van het veld, creëren wij toch nog wel een aantal kansen aan de kant van de tegenstander. De eerste mogelijkheid is dan ook van Renske, een tweede mogelijkheid volgt snel daarop. Maar er wordt niet naar elkaar gekeken en wordt niet overgespeeld: Eigen belang, zelf een doelpunt willen maken! Maar meiden het maakt niet uit wie het doelpunt maakt, je maakt een doelpunt als team, daar werkt iedereen aan mee. Zorg dan ook als er iemand met je mee loopt naar het doel van de tegenstander, dat als zij er beter voorstaat, die bal in het doel af kan werken. De doelpunten tellen, niet je eigen doelsaldo. Maar verder met de wedstrijd, want uiteindelijk komt er in de 19e minuut van een pass van Roos op Fleur, welke deze weer afspeelt aan Suus onze eerste goal van deze wedstrijd. En tiental minuten later maakt Loïs een mooie dribbel actie richting het doel van de tegenstander, speelt de bal af aan Suus en Suus pass vervolgens de bal keurig in de voeten van Renske, waarna Renske deze bal easy kan intikken. Stand momenteel 2-0. We gaan de rust in met deze stand, voeren 2 wissels door: Jule gaat eruit en Sesait komt erin, Jada gaat eruit en Klara komt er in. De dames krijgen nog enkele aanwijzingen door en motiverende woorden, we maken ons klaar voor de tweede helft. Nu moet het echt beter! De tweede helft start met nog tal van acties zoals bovenstaand vernoemt. Suus die naar voren dribbelt, Fleur die mee loopt, maar de bal niet krijgt. Een pass van Loïs op Renske, waarna Renske het doel volledig mist, Suus liep in dit geval mee. ST MDOC komt eenmalig richting het 16 meter gebied, maar dan is het Anouck die vanuit haar doel richting de lijn van het 16 meter gebied sprint en zich sierlijk om de bal heen schuift. Niet alleen in de eerste helft, maar ook in de tweede helft is het Benthe die zich sterk inzet voor het team. In de tweede helft valt ze wat meer op omdat ze ook meer kansen krijgt om te scoren. Het is veelal Benthe die de bal weet te onderscheppen en deze door speelt naar haar teamgenoten. Benthe krijgt in 37ste minuut 2 kansen vrijwel direct achter elkaar. Echter is haar schot  niet sterk genoeg. De acties zijn goed, maar de kracht om een gevaarlijk schot op doel te geven blijft uit. Tussentijds wordt Renske gewisseld en komt Jada in haar plaats. Na een ingooi van Sesait op Suus, dribbelt Suus richting het doel schiet recht op de keepster, Jada is mee en krijgt ook een kans om te scoren, maar dit schot wordt gestopt door de keepster. Een volgende ingooi van Sesait, bij Suus in de voeten, overgespeeld naar Jada, Jada passt naar Benthe, waarna Benthe een schot op doel afvuurt, maar het schot kent niet de kracht die Benthe zou willen dat daar achter zat. Tot frustratie van Benthe zelf:  “ik kan niet hard schieten!” Maar hervat haar positie in het spel en blijft proberen. In de 40ste minuut is de bal bij Suus, Suus dribbelt tot aan het keepersgebied, maakt een mooie kapbeweging bij een verdedigster, dribbelt nog dichter richting de goal, Fleur is mee. Suus schiet, maar de keepster stopt de bal, maar heeft deze niet klemvast, daardoor rolt de bal bij Fleur in de voeten en Fleur brengt onze stand op 3-0. We kijken nu verder vanaf een dribbel actie van Jada, passt de bal naar Benthe, Benthe speelt de bal af aan Fleur, Fleur schiet, maar de bal wordt gestopt door de keepster. Keepster trapt de bal uit, rolt nog op hun helft van het veld. Loïs komt aan gerend en dan denk je: ze geeft hem een poeier en die bal trekt het net van het doel strak. Maar Loïs houdt in, dribbelt een stukje naar voren, geeft de bal net een te hard tikje, waardoor een schot op doel uitblijft. Even later komt de bal wederom bij Loïs, Loïs speelt de bal af aan Suus, Suus passt naar Fleur, maar Fleur staat buitenspel. Vrije trap wordt genomen, de bal komt bij Suus, Suus passt op Jada, maar Jada schiet vervolgens recht in de armen van de keepster. Dit was de laatste actie in de wedstrijd en wij sluiten deze wedstrijd dan ook af met een 3-0 winst. Vandaag weinig namen in ons verslag van onze verdedigsters, maar Klara, Jayden, Jada en Megan hebben er wel voor gezorgd dat onze geblesseerde keepster haar handen vandaag vrij kon houden. Dit was geen beste wedstrijd, gelukkig blijven de 3 punten in de Zeilberg. En laten we deze wedstrijd dan ook maar snel vergeten. Tegen Mierlo-Hout op 1 april moet het echt beter!

Volgende week spelen wij om 13.15 uur een oefenwedstrijd tegen de MO13-1. Ik ben zelf heel erg benieuwd hoe sterk de meiden van MO13-1 zijn en of dat we ze kunnen verslaan. Er is werk aan de winkel, maandag om 19.00 uur gaan wij ons klaar maken voor de wedstrijd van 25 Maart!

Iedereen weer bedankt voor het lezen en een fijn weekend!