Kampioenen jeugd ZSV voorjaar en vierde competitieronde 2021-2022

5 juni 2022 15:45

Op zaterdag 21 mei '22 werd onze JO19-1 kampioen! Op de laatste speeldag stond het team tweede op de ranglijst. Alle wedstrijden gewonnen, behalve die tegen de koploper Bruheze. Bij winst zouden zij kampioen zijn. Maar het liep anders; Bruheze verloor (en had ook een wedstrijd gelijk gespeeld), terwijl ZSV JO19-1 thuis won. En daarom werden onze jongens, onverwacht, maar o zo mooi, kampioen in de voorjaarscompetitie in de eerste klasse. Zaterdag 4 juni werd het kampioenschap uitgebreid gevierd met o.a. natuurlijk een rit door Zeilberg en Deurne op de platte kar. Gefeliciteerd spelers en begeleiding! Een geweldig mooi kampioenschap voor jullie!

JO13

In de JO13 competities werd door de KNVB in onze regio Zuid 2  dit jaar een pilot uitgevoerd waarbij in plaats van een najaars- en een voorjaarscompetitie het seizoen werd verdeeld in vier competitierondes.

In de vierde fase werd onze JO13-2j/m kampioen. Het werd op de voorlaatste speeldag nog erg spannend, toen er jammer genoeg werd verloren, waardoor het kampioenschap nog een weekje werd uitgesteld én er in de laatste wedstrijd gewonnen moest worden. Maar op 21 mei viel alles op zijn plaats en werd er met maar liefst 0-11 gewonnen: en dus kampioen in de 4e klasse! En dat voor de tweede keer dit seizoen: ook in de tweede competitefase werd de JO13-2j/m al kampioen. Gefeliciteerd heren, dame en begeleiding!

En ook de JO13-3j/m werd kampioen. Dit team, dat bestaat uit spelers die in de eerste drie competitiefasen in de teams JO12-1 en JO12-2j/m speelden, ging in de vierde competitiefase alsvast aan de slag als JO13 team. Om zo alvast ervaring op te doen op het grote veld en met het 11 tegen 11 voetbal. En dat werd een succes! Het team begon in maart heel overtuigend, kreeg het toen twee wedstrijden even wat lastiger, maar sleepte uiteindelijk op 21 mei '22 met een klinkende 0-12 overwinning het kampioenschap toch binnen. Super knap gedaan en een mooie beloning voor hard werken en mooi teamspel! Spelers en begeleiding: proficiat!

Pupillenvoetbal
In het pupillenvoetbal, JO7 t/m JO12, werd het vier fasenvoetbal al eerder ingevoerd en wordt het seizoen dus verdeeld in 4 competities. De KNVB doet dit om te komen tot meer gelijkwaardige wedstrijden doordat na iedere competiteronde teams opnieuw worden ingedeeld in klasses op basis van de uitslagen en stand in de voorgaande competitiefase. Om zo het spelplezier te vergroten en spelers zich beter te kunnen laten ontwikkelen.

JO11-1
Onze JO11-1 werd op de laatste speeldag van de vierde fase kampioen door een klinkende 8-1 overwinning voor de 2e keer dit seizoen kampioen. Waar het in de eerste (beker)fase een gedeelde eerste plaats was in de 1e klasse en in de tweede competitiefase na de herindeling al een gedeeld kampioenschap in de hoofdklasse, was het nu een overtuigende 1e plaats die met niemand meer gedeeld hoefde te worden. Super knap gedaan, wat een succesvol seizoen! Gefeliciteerd alle spelers en begeleiding!

In de JO10, JO9, JO8 en JO7 categorieën worden al een paar jaar door de KNVB geen uitslagen en standen meer bijgehouden. Maar wanneer een team alle wedstrijden in een competitiefase ongeslagen is, vieren we bij ZSV natuurlijk feest!

En dat was deze vierde fase het geval bij maar liefst 3 teams. Super knap gedaan en gefeliciteerd alle spelers en begeleiders!

JO10-1

JO10-3

JO8-3

Op zaterdag 4 juni, tijdens ons JO13 en JO15 toernooi werd al door vijf teams hun kampioensfeestje gevierd in onze kantine en gingen er verschillende teams op de platte kar. De andere twee teams beginnen het nieuwe seizoen met hun feestje.

Het was een succesvolle laatste competitiefase/voorjaarscompetitie, waarbij ook natuurlijk door alle teams die net of lang geen kampioen werden wel de nodige wedstrijden werden gewonnen, doelpunten gemaakt en lol werd gemaakt!