Wedstrijdverslag ZSV 1 - BSV Limburgia 1

15 mei 2023 8:45

MvR

Nog altijd is er hoop voor ZSV!

Zelf een gelijkspel afgedwongen tegen BSV Limburgia dat voor het periodekampioenschap speelde, terwijl directe concurrent V.V. Schaesberg, ondanks het prachtige weer, een stevige jas aangemeten (6-1) kreeg door De Ster. Dat betekent een achterstand van vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan. En laat nou net V.V. Schaesberg-ZSV op de kalender staan voor a.s. zondag. Mochten de mannen van Johan Vullings erin slagen om Schaesberg, dat al zes wedstrijden op rij geen enkel punt aan het totaal kon toevoegen, met 0-2 weet te verslaan, dan is de achterstand nog maar twee punten en het doelsaldo is dan plotseling helemaal gelijk! Dan komt het helemaal op het laatste competitieduel aan wie direct gaat degraderen. Dan speelt Schaesbergen een uitduel in en tegen SV Someren en voor ZSV wacht dan de thuiswedstrijd tegen EHC uit Hoensbroek. De nacompetitie komt dan toch weer in zicht… Kan het spannender?

Door: Martien van Rijt

Voorafgaand aan dit duel werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van clubmens Ria van Moorsel. Daarna werd de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter Drost.

In het eerste half uur vielen er weinig doelpogingen te noteren. De gasten waren meer in de aanval, maar ZSV voetbalde prima mee. Na een half uur leidde een mooie combinatie tot een schot van Davy Althuizen dat ver over en naast zeilde. Even later werd ZSV een overduidelijke strafschop onthouden, toen Stan van Helmond met twee handen naar het gras getrokken werd. Dat leek even een kantelpunt te zijn. De gasten lukte het maar niet gevaarlijk te worden en de geelzwarten kwamen duidelijk beter in het spel. Op slag van rust was er geel voor Stan van Helmond. Hij leidde knullig balverlies in en in zijn poging dat te herstellen, maakte hij een duidelijke overtreding.

In de rust arriveerde het derde van ZSV in het kampioensshirt. Met de dames, die eerder al kampioen werden, werd het gezellig op het bordes voor de kantine en even later vlogen de vuurpijlen de lucht in. Gelukkig ver verwijderd van het veld.

Er was ruim een uur gespeeld toen met mooi voetbal Davy Althuizen vrij voor de doelman gezet werd, maar die laatste wist de bal met de grootste moeite tot hoekschop te verwerken. Dit was de grootste kans in de wedstrijd tot dan toe. Vijf minuten later waren er twee geweldige reddingen door doelman Leon Thijs nodig op evenzoveel kiezelharde schoten en even daarna draaide Davy Althuizen een vrije trap vanaf links een metertje over de verre kruising. Met nog vijftien minuten op de klok leek voor ZSV het signaal 'laatste kwartiertje' geklonken te hebben. Er kwam veel meer druk en doelgevaar! Daan Matheij en Thijs Bouwmans kwamen voor Dirk Maas en Dirk Verlijsdonk. Al snel was er geel voor Jordy Mayunga die te laat kwam met zijn actie. In de absolute slotfase gingen de gasten nog vol voor een overwinning. ZSV zwijnde toen een bal op de paal terechtkwam, om vervolgens in de handen van Leon Thijs te stuiteren. De gasten raakten nog twee keer het aluminium, maar gescoord werd er niet meer.

Zoals in de inleiding vermeld, maakt dit resultaat dat een reis naar Landgraaf a.s. zondag nog altijd de moeite waard is!

Foto's: Kevin Senders/KEV.  Afbeelding gebruiken? Stuur een mail naar [email protected]

Bron: Martien van Rijt