Rol en taken trainer

Rol en taken trainer


Rol en taken als trainer

 • Als trainer heb je een belangrijke rol: geen team kan zonder trainer. Je hebt een centrale rol in het team en hebt daarmee ook een voorbeeldfunctie voor onze jeugdleden, hun ouders/begeleiders, scheidsrechters, trainers en spelers van ‘de tegenpartij’ en toeschouwers. Je bent mede het visitekaartje van de club. En levert zo een belangrijke bijdrage aan het realiseren van het belangrijkste doel bij de jeugd van ZSV: plezier in het voetballen bij ZSV.

 

 • Ieder jeugdteam heeft 1 of meer trainers. ZSV is een vereniging die voor de invulling van taken, ook die van trainer, afhankelijk is van vrijwilligers. Meestal vervullen daardoor ouders van spelers de rol van trainer. Zo mogelijk ouders met voetbalervaring. 

 

 • De meeste jeugdteams van ZSV trainen twee keer per week. Dit in overleg met en afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainer(s). Tijden en dagen worden, zoveel mogelijk in overleg met de trainer, vastgesteld door de technische commissie. Er zijn veel teams dus dit is een hele puzzel. Na vaststelling zijn deze tijden niet meer zelf te wijzigen.

 

 • De trainer geeft de trainingen aan het team en regelt alle zaken rondom de trainingen van het team. Je wordt hierin ondersteund door de technische commissie. Voor de JO7 t/m JO12 verloopt dit via de technisch coördinator onderbouw. Hiervoor worden bijeenkomst per leeftijdscategorie gepland.

 

 • Via deze link is ook informatie te vinden. Je vindt hier ook info over de app ‘Rinus’ van de KNVB. Een online tool ontwikkeld voor alle jeugdtrainers in Nederland. Deze bevat oefeningen, trainingen en meerweekse programma’s, ontwikkeld vanuit de voetbalvisie van de KNVB.

  

 • Indeling van de kleedkamers en velden is te vinden op het informatiebord dat hangt bij kleedkamer 1. Voor meisjes is een eigen kleedkamer.

 

 • Bij voorkeur geen ouders in de kleedlokalen.

 

 • Voor het zorgen voor een goede en veilige sfeer in de kleedkamers is het de bedoeling dat er van ieder team minimaal 1 trainer/leider na afloop van de training en voor/na wedstrijden in de kleedkamer aanwezig is voor toezicht en bij de allerjongsten evt. hulp. Wacht tot de laatste speler uit je team de kleedkamer verlaten heeft voordat je zelf weggaat. 

 

 • Kun je zelf als trainer/leider niet aanwezig zijn in de kleedkamer, maak dan afspraken met de ouders en zorg dat 1 ouder (evt. bij toerbeurt) dit van je overneemt. Zodat er voor de spelers altijd een herkenbaar aanspreekpunt is.

 • Na afloop van de training is het bij ZSV gebruikelijk, maar niet verplicht, dat er door de spelers wordt gedoucht.

 

 • Zorg dat het team in de eigen kleedkamer blijft en zorg ervoor dat de kleedkamer netjes wordt achtergelaten. Hiervoor staan prullenbakken en trekkers in de kleedkamers. 

 

 • Het is raadzaam aan het begin van het seizoen afspraken te maken met (de ouders van) je spelers over bijv. afmelden voor een training.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!