Algemene informatie over ZSV - ZSV

Algemene informatie over ZSV

Algemene informatie over ZSV


Welkom bij ZSV!

ZSV staat voor Zeilbergse Sport Vereniging. ZSV is opgericht in 1954 en bestaat dus inmiddels ruim 65 jaar. Op dit moment is ZSV een voetbalvereniging. Tot 2017 kon er bij ZSV ook worden gekorfbald. Inmiddels is de korfbaltak van ZSV overgegaan naar Arcades Korfbalsport. ZSV is een vereniging voor zowel vrouwen als mannen, meisjes als jongens. 

Op dit moment heeft ZSV iets meer dan 900 leden.

Er zijn er bij ZSV in seizoen 2022-2023 8 mannenteams, waarvan het eerste team in de 1e klasse speelt. Heren 1 en 2 vormen de selectie heren, waar prestatief gevoetbald wordt; de andere teams zijn recreatieve teams, waar iedereen natuurlijk wel zo goed mogelijk wil voetballen.

Er zijn 3 vrouwenteams én een 30+ vrouwen-team. Dames 1 komt uit in de 3e klasse en heeft de ambitie om aan het einde van dit seizoen weer terug te promoveren naar de 2e klasse. 

Ook is er een (senioren) G-team. Het G voetbal bestaat al zo'n 30 jaar bij ZSV, iets waar we als vereniging heel trots op zijn.

 

De jeugdafdeling is een belangrijk onderdeel van de vereniging. Niet alleen is meer dan de helft van het aantal leden bij ZSV jeugdleden. Maar ook vinden we het bij ZSV belangrijk om naar onze mannen- en vrouwen(selectie)teams spelers vanuit onze eigen jeugd te laten doorstromen. Kinderen kunnen vanaf vier jaar bij ZSV komen voetballen. Er wordt gewerkt met (door de KNVB bepaalde) leeftijdscategorieën. Daarbinnen is voor iedere speler, of hij of zij nu komt voor recreatief of meer prestatief voetbal, een plek.

We hebben 31 jeugdteams, waarvan meer dan de helft gemengde teams zijn. Bij ZSV voetballen bijna 70 meiden in de jeugdteams. Het gemengd voetballen door meiden en jongens gezamenlijk vinden we bij ZSV heel belangrijk voor een goede voetbalontwikkeling van meisjes én jongens. In de leeftijdscategorie O13 hebben we een volledig meidenteam. 


Bij ZSV zorgen we samen, door en voor de leden, voor voetbalplezier op ieders niveau, dit kan prestatief of recreatief zijn. Bij ZSV draait het daarbij om gezelligheid en de dingen samen doen. Dit werd in 2015 onderstreept toen ZSV door Radio538 werd uitgeroepen tot  ‘Leukste amateurclub van Nederland'.

We willen dat onze leden, ouders van jeugdleden en onze vrijwilligers plezier beleven aan het voetballen bij ZSV en de gezelligheid daaromheen. En dat dit ook geldt voor supporters, scheidsrechters en bezoekende clubs. We willen een vereniging zijn waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht zijn of haar voetbalcapaciteiten en achtergrond. 

Bij ZSV willen we samen, door en voor de leden, de vereniging zo goed mogelijk  organiseren, zodat iedereen die wil, kan voetballen op het eigen niveau of iets voor de vereniging kan betekenen. Want bij ZSV gaat het om meer dan alleen trainen en wedstrijden spelen. De gezelligheid en saamhorigheid daaromheen zijn even belangrijk.

Naast sportiviteit, plezier en gezelligheid en betrokkenheid zijn bij ZSV ook eerlijkheid en openheid en respect voor elkaar heel belangrijk. Dit zijn de kernwaarden van onze vereniging.


Het gaat er bij ZSV kortom om dat iedereen die bij ZSV komt, van jong tot oud, van voetballer tot niet (meer) actieve vrijwilliger, plezier heeft met en door het voetbal. Welkom bij ZSV!Niet_de_grootste_wel_de_mooiste.jpg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!