E-Pupillen (voorjaar), E1, Hoofdklasse B

16 april 2011 10:45

Scheidsrechter

William Koolen

Vandaag moesten we uit naar Bruheze, en we gingen er niet heen om het nieuwe sportpark te bezichtigen. We hadden afgelopen week 2 keer fel en scherp getraind, en tegen Bruheze zou het dan moeten gaan gebeuren, de 1ste driepunter. Niels en John konden niet mee omdat ze vroeg moesten vertrekken met de A1, dus was wederom alle zeilbergse hoop gevestigd op de oude waterdrager. We mochten vandaag op het kunstgrasveld voetballen, en dat lag er perfect bij, dus daar zou het niet aan liggen. Na een lange warming-up, want we waren er al behoorlijk vroeg, konden we dan toch eindelijk beginnen. De boys hadden er zin in, en vol overtuiging gaven ze aan voor de volle winst te gaan. Na de eerste speldeprik van Bruheze, schot over, kwamen we dan toch beter in ons spel. Remco had op het middenveld zijn tegenstander aardig in de knip en vanaf de zijkanten was er veel dreiging van Davereaux, Stan en later ook Daan. Ondanks dat Koen een beetje ongelukkig was in zijn acties, was hij wel constant in beweging en ging er veel dreiging van hem uit. Er zat veel spanning op de eerste helft en we leken met 0 - 0 de rust te halen. Totdat Stan in de 20ste minuut aanzette voor een goede actie en uiteindelijk Koen vond die kon scoren. Enkele minuten later een ongelukkige actie van Twan die zijn tegenstander licht van achter raakte in de 16 meter. De scheidsrechter besloot tot een strafschop. Deze werd benut door Bruheze en ZSV leek even van de leg door de beslissing van de scheidsrechter (die overigens juist was). In de rust werd de jongens nog even tot kalmte gemaand omdat de penalty ze erg hoog zat. We konden ons tenslotte beter op het voetbal concentreren. In de 2de helft kregen we steeds meer grip op Bruheze en onze felheid op de bal, resulteerde steeds vaker in opgelegde kansen. Zo raakten Davereaux en Freek allebei de paal na goede individuele acties, voordat Twan na een kwartier in de 2de helft dan toch eindelijk de dikverdiende 1 - 2 binnenschoot. Het verzet van Bruheze leek definitief gebroken, en even later scoorde Daan de 1 - 3. De wedstrijd leek beslist. Vlak voor tijd kreeg Bruheze een corner, die er bij de 2de paal zomaar in plofte. We gingen nog een hachelijke laatste 5 minuten beleven maar we konden toch de winst over de streep trekken. Onze verdedigers Freek, Dirk en Twan gaven achterin helemaal niets cadeau vandaag en Rudy was ook behoorlijk bij de les, waardoor Bruheze amper een uitgespeelde kans heeft gehad.