Overgang Bambino's naar JO7

Overgang Bambino's naar JO7

Informatie overgang Bambino’s naar JO7

 

De overgang van de Bambino's naar de JO7 gebeurt bij ZSV altijd per de zomerstop. Kinderen die bij de Bambino's voetballen en in de periode januari-juni 6 jaar worden, blijven tot de zomerstop bij de Bambino's en gaan dan over naar de JO7.

De kinderen die in de periode juli-december 6 jaar worden, gaan ook per de zomerstop al over naar de JO7. Dit omdat de KNVB en daarmee ook ZSV een indeling per geboortejaar hanteert. ZSV is als vereniging lid van de KNVB en volgt de lijnen van de KNVB bij het indelingen van spelers in  leeftijdscategorieën.  

 

In seizoen 2019-2020 geldt daarom:

Bambino’s: geboortejaar 2014 en 2015.

JO7: geboortejaar 2013 (JO staat daarbij voor ‘jeugd onder' -->  JO7 = jeugd onder 7 jaar).

JO8: geboortejaar 2012 

etc.

 

In seizoen 2020-2021 is dit:

Bambino's: 2015 en 2016

JO7: 2014

JO8: 2013

 

Klik hier voor het complete overzicht van de leeftijdscategorieën.  

 

De KNVB noemt de leeftijdscategorieën JO7 en jonger minipupillen. JO8 t/m JO12 zijn de ‘pupillen’ en JO13 t/m JO19 de ‘junioren’ (t/m 18 jaar). Voor de diverse categorieën zijn door de KNVB verschillende wedstrijdvormen ontwikkeld.

 

Verschillen Bambino's en JO7

De JO7 teams trainen, afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers, 1 of 2 keer per week (door de week).

De JO7 teams spelen wedstrijden op zaterdagochtend. De wedstrijdvorm is door de KNVB bepaald op 4 tegen 4. In deze wedstrijdvorm maken de kinderen kennis met het wedstrijd-voetbal. De voordelen van het spelen van vier tegen vier is dat ze veel aan de bal komen, veel kunnen scoren en een hoge betrokkenheid bij het spel hebben. Klik hier voor meer informatie over deze wedstrijdvorm. 

 

Binnen de JO7 categorie zijn er meestal meerdere teams. De teamindeling van de JO7 wordt door de technische commissie gemaakt. Klik hier voor meer informatie over de teamindelingen en de technische commissie jeugd van ZSV. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!