...

E-Pupillen (voorjaar), E1, Hoofdklasse B

7 mei 2011 10:30

W. Manders

Vandaag onze laatste thuiswedstrijd tegen Sparta uit Beek en Donk. De jongens waren erop gebrand om van die laatste plek af te komen, en dat was afgelopen week op de training al te zien. Er werd toen er goed en scherp getraind. Helaas dacht Sparta hier ander over en zoals zo vaak dit seizoen stonden we al weer vroeg in de wedstrijd op achterstand. Binnen 10 minuten trok Stan uit een corner die er direct indraaide de stand gelijk. Het spel ging redelijk gelijk op en we waren op dat moment zeker niet de mindere. Toch kwamen we nog voor de rust op een 1 - 3 achterstand. Simpelweg omdat Sparta zijn kansen afmaakte en wij niet. Na de rust werden we bij vlagen wel helemaal weggetikt omdat we erg onrustig begonnen te spelen. Het overleg ontbrak volledig en van goed voetbal was eigenlijk geen sprake meer. De kansen die we nog kregen kwamen voort uit individuele acties van Daan en Freek. Freek scoorde na een lange rush nog wel de 2 - 4, maar omdat het geloof bij ons weg was ging het hierna snel met de tegengoals. En hoewel de uitslag wat geflatteerd is, is Sparta wel de meer dan terechte winnaar. Bij de penalty's kon alleen Stan nog roet in Twan zijn eten gooien, maar nadat hij 2 jaar achtereen de titel topschutter achter zijn naam kon schrijven, ging het deze keer mis. Stan miste zijn pingel en daardoor was Twan automatisch kampioen. Maar zoals een echte kampioen aan zijn stand verplicht is schoot hij ook zijn laatste onhoudbaar hard in. Twan gefeliciteerd. Na de hoogte en dieptepunten van afgelopen jaar, hebben we a.s. zaterdag nog ons teamuitje naar Irrland en de toernooien nog. Voor sommigen staan er nog selectiewedstrijden op de rol voor de D1 waarvoor wij de jongens nog even succes willen wensen, en dan zit het seizoen erop.  Na afloop van de wedstrijd was er ondanks het verlies toch nog een lekker stuk vlaai van onze sterrensponsor.