75'

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

4 oktober 2009 14:30

ZSV oppermachtig in Neerkant

door Leon Reyes. maandag 05 oktober 2009 | 02:38 | Laatst bijgewerkt op: maandag 05 oktober 2009 | 10:40

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Hans Verbaarschot (vooraan) maakte gisteren drie doelpunten voor zijn ploeg. foto Rene Manders

Neerkandia-coach Theo van der Zanden was niet te benijden, en niet alleen vanwege de grote nederlaag. "Ik moet roeien met de riemen die ik heb. Een aantal jongens was een weekendje weg en we missen de geblesseerden Fred Slaats en Ted Fransen. Fred is nog een paar weken uitgeschakeld. De enkel van Ted was uit de kom en hij heeft zijn kuitbeen gebroken. Hij komt net uit het gips", aldus de trainer, die niet te spreken was over de prestatie van zijn elftal. "We kwamen op het gebied van werklust te kort, dat vind ik het vervelendst."

Na ruim een kwartier was al duidelijk dat Neerkandia kansloos zou zijn tegen ZSV. De Zeilbergers kregen goede kansen en via Hans Verbaarschot en Maarten Kuunders nam de ploeg een 0-2 voorsprong. Na het uitvallen van aanvoerder Bart Feller met een pijnlijke enkel, na een overtreding van collega-captain Rob van Bree, werd de missie van Neerkandia nog veel lastiger. Gaandeweg de eerste helft besloot Van der Zanden in te grijpen. "Ik was niet tevreden en als je dan spelers laat staan, wordt het erger." Bart Feller, die inmiddels geblesseerd naast de trainer zat, was ook van mening dat zijn trainer in moest grijpen. Van der Zanden bracht twee nieuwe krachten in het veld, maar ook die konden ZSV niet van doelpunten afhouden. Hans Verbaarschot profiteerde op slag van rust van een inschattingsfout in de Neerkandia-defensie en Rick van der Putten lobte zijn ploeg een minuut later naar 0-4. Na de rust liep ZSV zonder veel moeite uit naar een 0-7 zege. Van Bree gaf een passend slot aan een geslaagde solo. Verbaarschot maakte in de zeventigste minuut, na een knap schot uit de draai, zijn derde van de dag en Boy Verlijsdonk liet ZSV nog eenmaal juichen. Het doelsaldo van de bezoekers had na gistermiddag indrukwekkender kunnen zijn, maar ZSV bleef 'steken' op zeven. Na afloop gaf Van Bree een compliment aan de jeugdige spelers in het team. "We hebben veel geblesseerden en iedere week doen er spelers van de A-jeugd mee. Ze doen het keigoed. Het is goed dat je uit de jeugd kunt putten."

Geen enkele Neerkandiaan zou deze week graag naar de ranglijst kijken. Maar de zware nederlaag kan volgende week al vergeten zijn. De derby met RKMSV staat dan op het programma, misschien wel de wedstrijd van het seizoen.

Neerkandia: Van Heugten; Smits, Feller (28. Bellemakers), Ghielen (38. Petit), Van Dijck; Jonker (43. Lemmen), Nooijen, Van de Bergh, Anker; Joep Lemmen, Gielens.

ZSV: Van de Mortel; Verhees (74. Van de Berg), Joosten, Voncken, Van de Akker; Maarten Kuunders (59. Koen Kuunders), Van Bree, Altink, Verlijsdonk; Van der Putten, Verbaarschot.

NEERKANT - Voor de wedstrijd tegen ZSV had Neerkandia al elf doelpunten moeten incasseren. Na een loodzware middag tegen de Zeilbergers kwamen daar nog eens zeven doelpunten bij. ZSV was oppermachtig: 0-7.