... (schot)
26'

E-Pupillen (najaar) E1, 1e klasse 200

10 oktober 2009 9:15

De wekker stond vandaag op 7.15 uur, want er stond ons een uitwedstrijd te wachten tegen Rhode r + b uit St-Oedenrode. Aangekomen op het sportpark kregen we te horen dat we het vandaag met z´n zevenen moesten zien te redden. Stan had zich ziek had afgemeld, Stan beterschap. René ging voor de zekerheid nog even navragen of het op het laatste moment niet afgelast was, maar toen duidelijk was dat de wedstrijd door ging konden we om 8.10 uur vertrekken.

Iets later dan verwacht kwamen we aan in St-Oedenrode en na het warm lopen kon de wedstrijd beginnen.

De eerste minuten waren voor Rhode maar daarna ging de wedstrijd gelijk op met kansjes over en weer, Teun stond z´n mannetje en de 0 bleef op het bord..

Dit veranderde na 13 minuten toen Ward zijn directe tegenstander te snel af was en hard binnenschoot. Rhode was kennelijk even de kluts kwijt want nog geen 2 minuten later was het luc, die na een goede loopactie van Ilias, vrij door kon lopen naar de keeper en beheerst afwerkte, 0 – 2.

Tot aan de rust golfde het spel op en neer maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust was het  Rhode dat voortvarend van start ging, er stond nog geen minuut op de klok of de bal lag er al in. Met een hard schot net onder de lat wist Rhode, Teun te passeren,

dat werd nog een lang half uur.

Hierna ging de wedstrijd weer gelijk op, met kansjes aan allebei de kanten. Na een minuut op 15 spelen in de 2e  helft verdienden we een vrije trap op zo´n 20 meter afstand van het doel van Rhode. Rob ging achter de bal staan en schoot hard op goal, jammer genoeg ging de bal via de buitenkant van de paal achter.

Een minuut of 2 later een corner voor ZSV Lars nam hem en plaatste de bal precies op het hoofd van Ward, die vrij in kon koppen, de kopbal was goed maar net niet goed genoeg, ook deze bal verdween via de paal achter.

Wanneer er één van die ballen in was gegaan, hadden we het rustig uit kunnen voetballen, maar nu bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd.

Met heel hard werken wisten we de voorsprong te behouden, weer drie punten mee naar Zeilberg.

Bron: site Rhode/r+b

Rhode E1 begint te laat met voetballen
10-10-2009 Rhode E1 - ZSV E1 1 - 2 (0 - 2)

Deze wedstrijd kunnen we eigenlijk kort samenvatten. Het was van onze kant een zeer zwakke 1e helft en een redelijke 2e helft.

We zouden weer lekker gaan voetballen en de taktiek was dat we weer lieten zien wat we vorige week ook zagen tegen avanti. Maar, ... er zat zeer weinig in de ploeg, we waren niet fel, passes waren niet goed, er kwam geen bal aan en als je zo flauw aan een wedstrijd begint en de tegenstander is wel gretig, dan sta je zo tegen een achterstand aan.
Drie verdedigingsfouten: werd de 1e keer de bal nog door Jarno gepakt, maar de volgende 2 ballen lagen wel bij ons in het net en dat betekende een 0 – 2 achterstand. Zelf kwamen we er af en toe uit, maar veel verder als een paar afstandschoten kwamen we niet.

In de rust vroegen we ons af wat we aan het doen waren en de 2e helft zouden we wel laten zien dat we wel goed kunnen voetballen. We begonnen meteen fel en druk te zetten en Mike had via een mooi afstandschot de achterstand verkleind tot 1 – 2. We kregen ook steeds meer kansen, maar ook ZSV kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Melvin strande nog een keer op de keeper, die ook goed stond te keepen en bij de corners waren Mike 2 keer en Thomas 2 keer dicht bij een doelpunt. In de laatste seconden kreeg Melle nog de bal aangespeeld voor de keeper, maar ook deze bal ging naast het doel en dat betekende een 1 – 2 eindstand.

Volgende week zullen we tegen medekoploper Blauw Geel toch iets anders moeten voetballen dan vandaag en dat kunnen we en dat gaan we dan ook laten zien!