Bruheze 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

11 oktober 2009 14:30

ZSV legt het loodje tegen Bruheze

Op een winderig sportpark De Kranenmortel in Zeilberg wachtte ZSV de klus tegen Bruheze uit het Helmondse Brouwhuis. Een wedstrijd volgde waar van alles in zat, behalve goed voetbal. Teveel gele kaarten en zelfs een rode kaart, een onterecht toegekende penalty en een tweede helft waarin hooguit twintig minuten daadwerkelijk gevoetbald werd, leidden uiteindelijk tot een 2-4 afstraffing voor de thuisclub.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gitmans trokken de gasten, gesteund door een straffe wind, fel van leer. In de duels waren de Helmonders duidelijk sterker en lieten de geelzwarten zich regelmatig aftroeven. Het spelconcept van Bruheze werd al snel duidelijk: Lange ballen gesteund door de wind, vaak gegeven door doelman Van Hout op snelle voorwaartsen, die sterk waren en over een prima balcontrole beschikten. Zo werd in de 9e minuut Van Lierop diep gestuurd. Hij wist zich gemakkelijk vrij te spelen en schoot de bal onhoudbaar binnen: 0-1. Vijf minuten later was het Van Tilburg die dichtbij de 0-2 was, maar zijn diagonaal ingezette bal werd knap gered door doelman Dirk van de Mortel. Een minuut later was het dan wel weer raak. Halverwege de speelhelft van ZSV nam Bruhezenaar Hesen de bal in één keer op zijn pantoffel en tot verrassing van iedereen suisde het leer de rechterbovenhoek binnen: 0-2. Tot dat moment had ZSV zich nog niet een uitgespeelde kans weten te creëren. In de 23e minuut was er het eerste geel van de wedstrijd voor Hans Verbaarschot van ZSV. Een onbesuisde trap werd door scheidsrechter Gitmans bestraft. Op het half uur wist de thuisploeg controle over de wedstrijd te krijgen. De wind viel weg en men kwam weer aan voetballen toe. Een toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied, werd door Marlon Altink een beetje gelukkig via de muur binnengeschoten: 1-2. ZSV stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus. Op links wist Hesen zich op slag van rust goed vrij te spelen en met een bekeken schot liet hij de ZSV-goalie kansloos: 1-3.

Na rust zou ZSV moeten kunnen profiteren van het windvoordeel, maar Bruheze haalde alles uit de kast om dat te voorkomen. In de 47e minuut was Thijs Joosten dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal werd door de Bruheze-goalie knap gered. Enkele minuten later was er geel voor Hesen, die bleef mekkeren over een al dan niet buitenspelgeval. In de 51e minuut zag Marlon Altink zijn inzet net over de lat verdwijnen. Het enorme tijdtrekken werd eindelijk ook scheidsrechter Gitmans te veel en hij toverde in de 77e minuut de gele kaart tevoorschijn voor doelman Van Hout. In dezelfde minuut was er geel voor Brouwers die met twee benen inkwam. In de 83e minuut wist Boy Verlijsdonk op rechts te ontsnappen en met een bekeken schot, bracht hij de thuisploeg dichterbij: 2-3. Enkele ZSV-spelers waren het vele oponthoud meer dan zat en wilden het spel snel weer hervat zien. De pogingen om de bal snel uit het doel te halen, werden door doelman Van Hout belet en daarvoor ontving hij zijn tweede gele kaart. Met tien man moesten de gasten het spel hervatten. ZSV rook de gelijkmaker, maar kwam bedrogen uit. In de 89e minuut kende scheidsrechter Gitmans de gasten een strafschop toe, waar Dennis Voncken toch echt de bal speelde. Giepman wist namens Bruheze wel raad met dit cadeautje: 2-4. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en konden de armen van de gasten de lucht in.