Anoniem (schot)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

18 oktober 2009 14:30

ZSV maakt het zichzelf moeilijk in Meijel

Wat een gemakkelijke middag leek te worden, draaide uit op een zwaar bevochten overwinning voor ZSV. De gastheren uit Meijel werden in het zadel geholpen door een doelpunt dat niet had mogen vallen, omdat het leer vooraf de zijlijn gepasseerd was. Met dat doelpunt vond RKMSV de aansluiting en het geloof in een beter resultaat. ZSV maakte het zich moeilijk door traag te spelen en te weinig felheid aan de dag te leggen.

Vanaf de aftrap was RKMSV voorzichtig. Het team plooide in zijn geheel terug en hield veel mensen achter de bal. ZSV kon zo moeilijk een vrije man vinden. Tussen de linies voetballen werd immers onmogelijk gemaakt. Met name Roy Manders probeerde het met lange ballen en in de 12e minuut viel dat goed uit. Hij bereikte Rob van Bree, die vervolgens Rick van der Putten op links wegstuurde. Op zijn beurt bediende hij Marlon Altink goed. Met de bal aan de voet dreigde die zich vrij te spelen, waardoor de Meijelse defensie aan de noodrem moest trekken. De toegekende penalty werd door Altink zelf benut: 0-1. In de 16e minuut was er geel voor Wout Sleegers van RKMSV toen hij Rick van der Putten foutief stopte. De toegekende vrije trap werd door Marlon Altink direct op doel geschoten. Doelman Bjorn van Nienhuis zag er daarbij niet goed uit. Hij liet het leer los en Rick van der Putten stond op de goede plek om de bal het laatste zetje te geven: 0-2. Tot de 25e minuut had ZSV geen enkele moeite met de Limburgers. Toen ging Toon Basten goed door op rechts, maar hij kon de bal net niet binnenhouden. Tot zijn verbazing en die van zijn tegenstanders, werd er niet gevlagd en de voorzet die hij uiteindelijk mocht geven, werd door Thijs Karis binnengeschoven: 1-2. RKMSV kreeg weer geloof in een goed resultaat en ging de duels plots veel feller aan. Af en toe liet ZSV zien dat er veel meer in het elftal zit. In de 36e minuut zette Hans Verbaarschot met een bekeken hakje Boy Verlijsdonk vrij voor doel, maar diens inzet ging net over.

In de tweede helft werd de wedstrijd niet veel beter. Een gebrek aan beweging bij de voorwaartsen van ZSV, maakte dat er moeilijk gecombineerd kon worden. Ruud Swinkels kwam na vijf minuten in de tweede helft voor Marlon Altink. Na een uur spelen was ZSV dichtbij de 1-3, maar de kopbal van Roy Manders werd op het nippertje van de doellijn gehaald. In de 80e minuut zwijnden de bezoekers; bij een verdedigende actie sprong Ruud Swinkels met zijn armen boven het hoofd en met die armen blokte hij een inzet af. De scheidsrechter wuifde het vermeende opzettelijk hands weg. Een minuut later zag de scheidsrechter wel dat Rick van der Putten een diepgespeelde bal met de bovenarm meenam en hij mocht daar geel voor in ontvangst nemen. In de 88e minuut eindelijk weer een mooie combinatie door de geelzwarten, waardoor Rob van Bree op links de bal meekreeg. Hij werd wat te ver naar de zijkant gedwongen, waardoor zijn inzet in het zijnet verdween.

In de slotfase probeerden de Meijelsen er nog een punt uit te peuren, maar ZSV gaf geen kansen weg.

Dirk van de Mortel, Rens Manders, Roy Manders (Marcel van den Heuvel), Dennis Voncken, Bart van den Akker, Geert Verhees, Marlon Altink (Ruud Swinkels), Rob van Bree, Boy Verlijsdonk, Hans Verbaarschot en Boy Verlijsdonk