E-Pupillen (najaar) E1, 1e klasse 200

5 september 2009 10:30

Jeffrey Thomassen

ZSV E1 – Someren E1  5 september 2009

De vakantie is nog niet voorbij en toch staat de eerste competitiewedstrijd al op het programma, thuis tegen Someren E1. We hadden nog niet met een compleet team getraind en we waren erg benieuwd hoe we het er vandaag vanaf zouden brengen. Blijkbaar kent de KNVB de capaciteiten van ons team, van we zijn ingedeeld in de hoogste E-klasse. Een uitdaging voor iedereen van ons om te laten zien wat we in onze mars hebben. De wind stond vanmorgen dwars over het veld en het zou blijken dat dit veel invloed zou hebben op het spelverloop. Jeffrey, net terug uit Spanje, was weer onze scheidsrechter en hij floot om 10.30 uur voor het begin van een nieuw seizoen. De eerste minuten van de wedstrijd werden gebruikt om weer te wennen aan het gras, de bal, de tegenstander en elkaar. Door de wind golfde het spel niet, maar waaide het op en neer, waarbij we, met de wind vol tegen moeite hadden om de weg naar het vijandelijk doel te vinden. Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong. Lars was zeer attent bij de tweede paal, na een mooie combinatie van Ilias, Joost en Luc. We konden echter maar een minuutje genieten van de voorsprong, Someren scoorde 1-1. Een tactische blunder van onze leider René zorgde zelfs voor een 1-2 achterstand. Deze fout werd gelukkig door Ward rechtgetrokken doordat hij voor de rust de 2-2 scoorde. “Wardje bedankt”, klonk het loflied gezongen door een opgeluchte René. Met een diagonaal schot was het toch weer Someren dat de ruststand van 2-3 op de borden zette. In de rust waren we echter nog vol vertrouwen. Met in de tweede helft wind mee, zouden we nog kansen genoeg krijgen. Zo verliep het dus ook, kansen genoeg, maar in de afronding hadden we pech en waren we misschien iets te ongeduldig ( maar wat wil je na 3 maanden geen voetbal ). We waren constant in de aanval maar kregen wél de 2-4 om ons oren. Dit overigens tegen de verhoudingen in. Toch gaven we ons nog niet over, Ilias zorgde met een droge knal voor 3-4 en het was Luc die geheel terecht de 4-4 liet noteren. Mannen, grote complimenten van ons allen voor de inzet ! Je ziet, als je blijft knokken, komt alles goed. We kunnen nog steeds ongeslagen kampioen worden en in de volgende wedstrijd uit tegen Blauw-Geel zullen we dat laten zien.