2 - 0

MVC'19 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

1 november 2009 14:30

ZSV heeft haar kansen op de periodetitel in eigen hand gehouden door de wedstrijd tegen MVC’19 uit Maasbree winnend af te sluiten. De uitslagen van de andere wedstrijden zullen meer klaarheid moeten brengen of die titel inderdaad is binnengehaald.

De gasten hadden in de eerste helft een optisch overwicht, maar de betere doelkansen waren voor de geelzwarten. In de 12e minuut kon door matig uitverdedigen ZSV’er Koen Kuunders de bal goed terugleggen op Rick van der Putten, maar diens boogbal werd van de lijn gehaald. Enkele minuten later ging Boy Verlijsdonk op solotoer vanaf rechts. Hij omspeelde een aantal tegenstanders, maar met zijn schot kon hij doelman Roy van de Sterren niet verschalken. Pas in de 26e minuut was er de eerste mogelijkheid voor de gasten. Jaco Hermans knalde vanaf de zestien op doel, maar Dirk van de Mortel was op zijn post. In de 33e minuut was verdediger Dennis Voncken dichtbij een doelpunt maar zijn kopstoot vanuit een corner ging net langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was er de grootste mogelijkheid voor ZSV in de eerste helft. Rick van der Putten ging op rechts goed door, gaf de bal perfect op Koen Kuunders, maar zijn inzet werd op het nippertje geblokt.

In de tweede helft was de dadendrang van ZSV veel groter en dat leidde ook tot doelpunten. In de 54e minuut was het Rick van der Putten die vanaf links kwam en een aantal malen dreigde te schieten. Toen hij een gaatje zag, wist hij doelman Van de Sterren te passeren met een geplaatst schot: 1-0. In de 61e minuut was er geel voor Luuk Kempen na een aantal forse overtredingen. Hans Verbaarschot blesseerde zichzelf en werd vervangen door Geert Verhees. Boy Verlijsdonk schoof daardoor door naar de spitspositie en was daar dreigend. In de 66e minuut maakte Luc van de Kerkhof een fout en liet de bal van zijn voet springen. Boy Verlijsdonk maakte daar goed gebruik van en bediende Rick van der Putten op maat: 2-0. In de 73e minuut was er opnieuw een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Boy Verlijsdonk had even ruzie met de bal, maar wist toch Rob van Bree goed aan te spelen. Die bedacht zich geen moment en knalde op doel, maar de bal spatte op de kruising. Tien minuten voor tijd kon Boy Verlijsdonk alleen oprukken richting het Limburgse doel, maar doelman Van de Sterren voorkwam een grotere achterstand. Ook toen de gasten een tegen een gingen spelen, kwam de thuisploeg niet in de problemen. In de laatste minuut was er nog wel geel voor Dennis Voncken, omdat hij gevaarlijk ingleed op zijn tegenstander.

Dirk vd Mortel, Niek vd Berg, Rens Manders, Dennis Voncken, Bart vd Akker, Marcel vd Heuvel, Koen Kuunders, Rob v Bree, Boy Verlijsdonk, Hans Verbaarschot (Geert Verhees), Rick vd Putten.