1 september 2012 11:45

Scheidsrechter

B Bankers

1 - 3

We hadden vandaag onze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, nadat we voor de eerste keer deze week met onze nieuwe trainers aan de slag waren geweest. We moeten nog duidelijk wat aan elkaar wennen, maar er zit zeker potentie in het team. Na roemloos uitgeschakeld te zijn, kunnen we ons volledig op de competitie gaan richten, en vandaag dus onze eerste wedstrijd tegen Venlosche Boys. Waar we normaal eigenlijk altijd richting Helmond moeten voor onze wedstrijden, zitten we dit jaar voornamelijk in Limburg en dan met name rondom Venlo. Voor ons dus ook vrij onbekende tegenstanders. Voor de wedstrijd hadden we onze tactische teambespreking die voor de meeste jongens nieuw was, maar Thijs wist het met behulp van zijn magneetbord allemaal goed uit te leggen. Het nam ook een beetje spanning weg bij onze boys. De eerste helft begonnen we goed, het was een erg gelijk opgaande wedstrijd. Venlosche Boys deelde wat speldeprikjes uit, en namens ZSV was Rens een aantal maal gevaarlijk. Met een 0 - 0 stand word de rust bereikt, hierin worden nog wat kleine dingetjes aangehaald, waar de jongens op moeten letten. Ook worden de beentjes nog eens losgegooid, want het is toch wel behoorlijk werken. Venlosche Boys beginnen goed aan de 2de helft want na 2 minuten word een voorzet binnengekopt en staan onze boys met 0 - 1 achter. Dit duurde niet lang, want 2 minuten hierna gaat Rens alleen op de keeper af, zijn harde schot word gekeerd door de keeper en valt voor de voeten van Koen. Koen bedenkt zich niet en plaatst de bal met gevoel in het lege doel. Hierna blijkt toch dat de vermoeidheid zich wat laat gelden, de ruimtes worden groter en we gaan steeds meer de lange bal hanteren. in de 41ste minuut een slim genomen vrije trap op de rechtsbuiten van Venlosche Boys, die de bal strak voorgeeft waarna met een lobje Daan verrast word. Toch krijgen we ondanks de vermoeide benen nog steeds kansen om de score gelijk te trekken. Echter een corner genomen door Venlosche Boys word door Remco ongelukkig in eigen doel gewerkt, waarna de tijd te kort is om de achterstand nog goed te maken. Een gelijkspel of zelfs winst had er vandaag zeker in gezeten, echter is de vooruitgang die ons team boekt zeker niet slecht, en hoopvol voor de rest van het seizoen.