83'

A-Junioren (district), A1, 2e divisie B

3 november 2012 15:30

Chahid, A.

Na de winst van vorige week op Quick A1 stond op 3 november 2012 de wedstrijd Barendrecht A1 – ZSV A1 op het programma. Deze wedstrijd mistte we 2 spelers, Matthieu van den Mortel door een schorsing en Niels Thielen door een blessure. Om half 1 vertrok de bus naar Barendrecht.

Na een lange busrit kwamen we aan in Barendrecht. De warming up ging een beetje slap, het leek alsof de meeste nog moesten bekomen van de busrit of van de avond voor de wedstrijd. Toch werd er om 15:30 afgetrapt en was de wedstrijd Barendrecht A1 – ZSV A1 begonnen.

We begonnen goed aan de wedstrijd, er werd druk gezet en dat resulteerde al in de 10e minuut voor de 0-1! Kevin van den Broek nam een vrije trap die werd weggehaald door een verdediger van Barendrecht. De bal belandde opnieuw bij Kevin en hij speelde de bal naar Redouan die daarna de bal in het doel schoot. Maar na de 0-1 werd het slecht. ZSV speelde slap en moest steeds terug uit. In de 21ste minuut kreeg Barendrecht een vrije trap van ongeveer 25 meter. De vrije trap werd slecht genomen en belandde in de muur. Maar doordat het 3mans muurtje van ZSV stond te slapen en geen van allen wist waar de bal was, liep de middenvelder van Barendrecht hard tegen de bal aan en deze belandde in het doel van ZSV, 1-1. Maar ook na deze tegentreffer werd ZSV niet wakker. Het spel ging maar een kant op en dat was de kant richting het ZSV doel. Dit resulteerde al snel in de 2-1 voor Barendrecht. De bal werd goed rond gespeeld en zo stonden er in eens 3 aanvallers van Barendrecht tegen 1 verdediger van ZSV. De bal werd koel afgemaakt en de stand was 2-1. Ook daarna bleef het slap en Barendrecht had kansen om de voorsprong groter te maken, maar gelukkig werden er geen ballen afgemaakt.

In de rust werd aan ons gevraagd of we er wel alles aan deden om deze wedstrijd om te zetten in een overwinning. Hierdoor werden we aan het denken gezet en dat resulteerde in een veel betere 2e helft. We speelde goed, de duels werden gewonnen en er ontstonden kansjes. Davy Althuizen die goed in viel kreeg na zo’n 75 minuten de bal na een goede pass van Redouan, en maakte de bal goed af. Maar omdat de grensrechter zijn bril verkeerd om op zijn neus had staan, dacht hij dat Davy buitenspel stond en stak hij voor de zoveelste keer zijn vlag onterecht omhoog, en werd de 2-2 afgekeurd. Jammer, maar ZSV ging door met druk zetten en gaven niet op. In een van de laatste minuten kwam na een vrije trap de bal voor Jordy Swinkels zijn voeten terecht. Hij schoot de bal richting de kruising en het leek vrijwel zeker op de 2-2. Maar de keeper van Barendrecht pakte de bal goed uit de kruising. De stand bleef 2-1 in het voordeel van Barendrecht.

Jammer dat we pas de 2e helft wakker werden, toen het eigenlijk al te laat was. En ook was de wedstrijdbal niet aan ons gegunt! Volgende week staat de wedstrijd tegen Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn op het programma. We gaan met een goed gevoel naar deze wedstrijd toe en zullen dan weer vechten voor de 3 punten!