ZSV 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

15 november 2009 14:30

Sterker ZSV laat punten in Mierlo

ZSV was de hele wedstrijd en vooral de tweede helft met overtuiging de bovenliggende partij. Toch slaagden de geelzwarten er niet in om de punten mee te nemen naar Zeilberg. Mifano had aan enkele uitvallen voldoende om twee keer te scoren, terwijl het voor het doel van de gastheren vaak leek op een schiettent. De doelman van Mifano mag de drie punten op zijn rekening bijschrijven, want hij was bijna niet te passeren. Tot drie keer toe haalde hij een bijna zeker doelpunt van de voet van Marlon Altink uit zijn doel, telkens op een overtuigende manier. In de eerste helft was het tempo te laag en werd te vaak de lange bal gespeeld door ZSV. Dat had tot gevolg dat er weinig doelkansen waren.

In de 17e minuut was Rens Manders met een afstandschot dat van richting veranderd werd dicht bij een doelpunt. In de 41e minuut gebeurde dat opnieuw, maar nu was de keeper op zijn post. Mifano was nauwelijks gevaarlijk, maar kort voor rust kwam het toch op voorsprong. In de blessuretijd was het plotseling 1-0 toen Dennis Pennings door de verdediging glipte en de bal langs doelman Dirk van de Mortel wist te werken. Rick van der Putten ging daarna nog een keer goed door op links en bediende Koen Kuunders. Zijn schot mislukte, maar Marcel van de Heuvel zette zijn hoofd er nog tegen, waarna de bal rakelings over de kruising uit het veld verdween.

Na rust was ZSV duidelijk met andere bedoelingen de mat op gekomen. Vanaf het begin werd in hoog tempo gespeeld en drukte het de thuisploeg ver terug. Kans op kans stapelde zich op, maar vaak werd op miraculeuze manier redding gebracht. Afstandschoten van Marlon Altink was in de 60e minuut dichtbij, maar hij zag zijn schot op de lat terechtkomen. In de 65e minuut was het dan eindelijk 1-1. Een schot van Rob van Bree kon niet voldoende onschadelijk gemaakt worden, waarna Koen Kuunders er als de kippen bij was om het leer in het doel te werken. In de 67e minuut lukte eindelijk waar veel Mifano-spelers opuit waren. Rens Manders werd een gele kaart aangesmeerd na een onschuldig duel. De zeer matige leidsman had het duel maar amper in de hand en wist vaak niet wat er gebeurde. Als de overtreding van Rens Manders geel waard was geweest, dan zouden er zeker ook een vijftal gele kaarten voor de thuisploeg te noteren geweest moeten zijn, maar dat was niet het geval. In de 82e minuut ging de bal binnen dertig seconden wel vijf keer van dichtbij op het doel van de Mifano-doelman, maar het leer wilde er maar niet in. De ongeschreven voetbalwet vertelt het al jaren: als de ploeg met het betere voetbal niet wil scoren, valt de goal aan de andere kant. Ook in deze wedstrijd was dat het geval. Een schot op doel leek naast te gaan en ook doelman Dirk van de Mortel schatte de bal zo in. Tot zijn afgrijzen stuiterde de bal op de paal en kwam voor de voeten van een Mifano-aanvaller terecht. Hij hoefde het leer maar binnen te tikken. Een vlagsignaal voor buitenspel werd door de scheidsrechter weggewuifd. ZSV probeerde het nog wel, maar er restte te weinig tijd en als men al eens gevaarlijk dreigde te worden, was er altijd nog de assistent-scheidsrechter die maar al te gemakkelijk de vlag de hoogte in stak voor vermeend buitenspel.

De beschuldigende vinger kan gewezen worden naar de scheidsrechter, maar als je de kansen niet benut, moet je het eerst bij jezelf zoeken!

Dirk vd Mortel, Niek vd Berg, Geert Verhees, Dennis Voncken, Bart vd Akker, Rens Manders, Koen Kuunders, Rob v Bree, Marcel vd Heuvel, Boy Verlijsdonk (45 Marlon Altink), Rick vd Putten