3 - 5

ZSV 3 (zon)

Mannen, 3, Groep 2 28

1 september 2013 12:30

Op deze zondag tegen Ysselsteyn hadden we weer de beschikking over Eddy’s ijzersterke rechterhand Wokkel. Later meer hierover. Ook was Rens benaderd om deze wedstrijd mee te doen en deden Penske en Bart mee vanuit het vierde.

De eerste helft was vanuit ons gezien van een zeer matig niveau, wat door onze trainer uitgedrukt werd in een lalalala niveau. Na een 1-0 achterstand wist Mies via een been van een tegenstander de 1-1 te maken. Niet veel later was het alweer 2-1 doordat we een speler zomaar lieten schieten en deze bal zeilde over ons keeperke heen.

Zo gingen we de rust in met een 2-1 achterstand, we hadden wel meer balbezit maar de gasten hadden de gevaarlijkste kansen. Na in de rust een tactisch hoogstaand verhaal van Keizer Luuk aangehoord te hebben ging het in de tweede helft beter.

Zeker na de magistrale omzetting van Wokkel waardoor Rob en Roy van positie moesten wisselen en zo Roy spits werd en Rob op de nummer 10 positie ging spelen. Meteen daarna kon Roy namelijk alleen op de keeper af na een steekbal van Rob en was het 2-2.

Alleen 1 minuut later lag de derde voor Ysselsteyn erin en konden we weer opnieuw beginnen. Veel kans om gelijk te komen kregen we niet van de vlagger van Ysselsteyn waardoor de gelijkmaker uit een corner moest komen. Rob gaf de bal op de inlopende Rens Manders en deze joeg de bal met zijn chocoladelinker in de kruising, schitterende goal. Vervolgens dartelde Rik en Bart met hun wuivende lokken, geoliede benen, gezellige snorretjes en leuke sproetjes het veld in. Je zag de tegenstander ineenkrimpen. Dat men deze klasse spelers nog in het veld kon brengen!!!

Meteen werd een goede combinatie tussen Rik en Flits vervolgt door een goede voorzet van Flits die door Patje over werd gekopt. Dit was het sein om nog een keer aan te zetten. Een fout in de verdediging van Ysselsteyn werd afgestraft door Roy en zo kwamen we voor de eerste keer op voorsprong 3-4.

Na een goede steekbal van Rob kon Roy ook nog de 5-3 maken en was de wedstrijd gespeeld.

Eddy zal met vertrouwen terugkijken op de wedstrijd zeker gezien het feit dat alle spelers blessurevrij uit de strijd zijn gekomen. En ook dat Marcel in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen zijn goede vorm van het einde van vorig seizoen niet in de boot van de Biesbosch heeft laten liggen maar meenam naar Iesselstien.

Volgende week zijn we vrij en over 2 weken treden we aan in de derby tegen Deurne 4.

Al zullen we dan wel wat beter moeten spelen als afgelopen zondag om de punten in eigen huis te houden.