HVV Helmond E2

E-pupillen zaterdag, E4, 2e klasse 206

14 september 2013 10:30

Stan Hullegie

Vandaag kwam de E2 van HVV op bezoek. Enkele hele grote, maar ook enkele kleine spelers, een mooie mix bij HVV. Laat nu net de grote spelers een muur voor de goal vormen, waarbij een zeer goede keeper aan Helmondse zijde voor ons een ware plaaggeest was. Voorin had HVV balvaardige spelertjes, die regelmatig onze verdedigers op het verkeerde been zetten. Het was Jaimy die uit een mooie assist van Ray de 1-0 binnen schoot. De 2-0 kwam van de voet van Levano, die snoeihard binnenschoot uit een goed opgezette aanval. Voor rust kwam HVV tot scoren uit een corner. Een kopbal ging over alles en iedereen heen. Zowel de eerste als de tweede helft waren wij voetballend de bovenliggende partij, maar het lukte ons niet om zo soepel te scoren zoals vorige week tegen Someren. Direct na de rust scoorde Ray de 3-1, hetgeen ons weer wat lucht gaf. Wederom uit een spelhervatting wist HVV te scoren met een kopbal: 3-2. Helaas bleven we niet scherp en was de aansluiting tussen de verdediging en het middenveld zoek. HVV stond continue met 3 aanvallers, tegen onze 2 verdedigers. Goede ingrepen van keeper Luuk en het verdedigende werk van Jordi, Jens en Mika stopte de aanvallen van HVV op een goede manier af, ondanks dat we moeite hadden om kort op de man te verdedigen. Het middenveld met Jort, Lex en Ray schakelde bij balverovering snel om, maakte het veld breed en speelde goed in op onze aanvallers. Jammergenoeg was de omschakeling bij balverlies niet zo snel. Voorin kregen Jaimy, Daan en Levano voldoende kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar of de keeper lag goed in de weg, of we waren net te zelfzuchtig en misten de scherpte in de afronding.  2 minuten voor het eindsignaal deed Lex wat we al veel eerder moesten doen, namelijk de wedstrijd op slot gooien. Dit zorgde voor bij zowel de coaches als het publiek voor enorme opluchting, want de 3-3 hing in de lucht. Gelukkig kwam er vandaag niet meer uit de lucht dan de hele wedstrijd regen...
De eindstand van 4-2 was verdiend, en hiermee behouden we onze koppositie.