Vrouwen zondag, VR2, 6e klasse 09

15 september 2013 10:00

Scheidsrechter

Marius Elbers

Op deze mooie en zonnige herfstdag werd de eerste competitie wedstrijd gespeeld tussen 2 nieuw gestarte teams in de competitie . Eli is ook een nieuw team met veel speelsters die overgekomen waren uit de jeugd. Het viel iedereen wel op dat ze onder elkaar niet al te positief tegen elkaar deden , terwijl ZSV elkaar constant probeerde te helpen via positieve coaching . de wedstrijd begon en beide teams probeerde in de aanval te gaan. In de 6e minuut was er op links een mooie actie van de snelle Sandra die de bal precies in de voeten van Lisa speelde, die wist er wel raad mee ,en schoot de bal direct in de rechter beneden hoek en het stond 1-0. Hierna behield ZSV de eerste helft een licht overwicht, en kreeg het nog enkele kansen op meer doelpunten . Eli kwam er soms gevaarlijk uit en kwam op 1-1 . Fleur die onverwacht in het doel moest gaan staan ,omdat de keepster ziek was , kon helaas de bal niet stoppen , fleur weerde zich kranig als doel vrouw ,want doe het maar eens dat valt echt niet mee ! complimenten ook voor het hele team die er alles aan deden om het Fleur en elkaar wat gemakkelijker te maken door positieve coaching . bij rust was de stand 1- 1.
na rust kwam Eli heel sterk uit de start blokken en gingen vol in de aanval , maar de verdediging en middenveld van ZSV gingen met een tomeloze inzet de strijd aan , en gaven mede hierdoor bijna geen echte kans meer weg aan Eli . elke keer zat er wel iemand tussen van ZSV . jeugdspeelster Julia gaf uitstekend leiding aan de achterhoede wat erg knap is voor een speelster op die leeftijd ! na 15 minuten werden Robin en Lisa weer in het veld gebracht ,en ze zeiden tegen elkaar kom we gaan meteen scoren. Na een ingooi van Lizet kreeg Lisa op het middenveld de bal en in een beweging speelde ze haar tegenstandster uit en rende ze met bal richting het doel van Eli en van 20 meter schoot ze de bal heel mooi over de kansloze doelvrouw van Eli in het doel. dit bleek de winnende treffer te zijn , ook al kreeg ZSV nog enkele mooie kansen , Loes schoot een bal net voor langs, en na een schot van Lisa dat gestopt werd door de keepster van Eli kreeg Sandra nog een mooie kans , maar haar schot ging net naast het doel. een mooie en verdiende 2-1 overwinning !
zondag de wedstrijd ZSV VR2 tegen Stiphout vooruit VR 1 dat met 4-6 verloor van Deurne VR1. hopelijk zijn dan de geblesseerde of zieke speelsters weer erbij ! we wensen hun snel herstel toe.